Tgrt Haber
20 Temmuz 2015 22:45

'12 Dev Adam'ın şampiyona mesaisi başladı

A Milli Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası'na hazırlık kapsamında ilk kamp dönemine Çeşme'de başladı.

'12 Dev Adam'ın şampiyona mesaisi başladı
12 dev adam,

Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nda İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak A Milli Takım, 6 gün sürecek Çeşme kampında ilk antrenmanını yaptı. Başantrenör Ergin Ataman, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kampın temel amacının, daha sonra İtalya'da yapacakları taktik, teknik ve kondisyon ağırlıklı kamp dönemine hazırlık olduğunu söyledi.

Kadroda ciddi revizyona giderek takımı gençleştirdiklerini ifade eden Ataman, şöyle devam etti:

"Önemli hedeflerimiz var. Avrupa Şampiyonası'nda çok zor bir gruptayız ama bu gruptan çıkıp olimpiyatlara katılmak bizim en büyük hedefimiz. Geçen yıl dünya şampiyonasında ilk 8'e girmiştik. Belki madalya alamadık ama iyi bir izlenim bıraktık. İnşallah Çeşme kampı güzel bir başlangıç olur ve bu sefer de hem madalyaya ulaşıp hem de olimpiyat vizesini alırız."  

Şampiyonaya hazırlık dönemine ilişkin de bilgiler veren Ataman, hazırlıklarını cumartesi gününe kadar Çeşme'de sürdürdükten sonra İstanbul'a döneceklerini ve 27 Temmuz Pazartesi günü 12 günlük kamp dönemi için İtalya'ya gideceklerini kaydetti.

"Sakatlıksız bir dönem geçirmek istiyoruz"  

Milli oyunculardan Oğuz Savaş ise Çeşme kampıyla önemli bir hazırlık dönemine girdiklerini belirtti.  

Buradaki kampın, uyum açısından ve ağır çalışma dönemine hazırlık açısından önemli olduğunu ifade eden Savaş, "Bu kamplarda bizim başlangıçta en büyük temennimiz, bu hazırlık dönemini sakatlıksız sağlıklı bir şeklide geçirebilmek. Önceki yıllarda zaman zaman kötü tecrübelerimiz oldu. İnşallah bu sene öncelikle sağlıklı, sakatlık olmadan güzel bir kamp dönemi geçiririz. Önümüzde 1,5 ay gibi bir süre var, o sürede en iyi şekilde hazırlanıp Avrupa Şampiyonasına en hazır şekilde gitmeye çalışacağız" diye konuştu.

Sinan Güler de zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini dile getirerek, "Zorlu rakipler bizi bekliyor. Biz de olabildiğince en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...