Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2018 19:45

2018 Dünya Kupası şampiyonu belli oldu

2018 FIFA Dünya Kupası sahibini buldu. Dev finalde Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Hırvatistan tarihinde ilk kez, Fransa ise 3. kez finale çıktı. Maçı 4-2 kazanan Fransa şampiyon oldu.

2018 Dünya Kupası şampiyonu belli oldu
2018,dünya kupası,şampiyon,son dakika,son dakika haberi

Hırvatistan'ı finalde iyi bir futbol ile 4-2 mağlup eden Fransa Dünya şampiyonu oldu...

31 gün süren Dünya Kupası müthiş bir maçla kapanış yaptı. Finale kadar oynadıkları futbolla burayı hakeden iki takımın mücadelesini 4-2'Lik skorla Fransa kazandı.

Maça çok hızlı başlayan Fransa 18. dakikada Mario Mandzukic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 

Bu gole Hırvatistan'ın cevabı ise gecikmedi. 28. dakikada Beşiktaşlı Domagoj Vida'nın asistiyle Ivan Perisic'in skora eşitliği getirdi.

Karşılamanın 38. dakikasında ise 'Var' kararıyla Fransa penaltı atışı akzandı. Topun başına geçen Antoine Griezmann bir kez daha Fransa'yı öne geçirirken, ilk yarı da bu sonuçla tamamlandı. 

İkinci yarının hakimi tamaman Fransa'ydı. 59. dakikada Paul Pogba'nın golüyle maçta skor 3-1'e gelirken, turnuvanın yıldızlarından Kylian Mbappe 65. dakikada skoru 4-1'e taşıyan golü kaydetti. Kylian Mbappe bu golle Pele ile birlikte Dünya Kupası'nda en genç gol atan futbolcu oldu.

Fransa önünde beklenmedik bir şekilde farklı geriye düşen Hırvatistan Hugo Lloris'in büyük hatasını değerlendiren Mario Mandzukic ile farkı ikiye indirse de Fransa kalan dakikalarda geri dönüşe izin vermedi ve maç 4-2'lik skorla sona erdi.

Fransa bu sonuçla birlikte Dünya Kupası'nı kazanmış oldu

FRANSA'NIN 2 DÜNYA KUPASI
Fransa bu şampiyonlukla ikinci kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu. 1998'de finalde Brezilya'yı mağlup eden Fransa 2006'da finalde İtalya'ya kaybetmişti.

DESCHAMPS TARİHE GEÇTİ
Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps hem teknik direktör hem de futbolcu olarak Dünya Kupası kazanan 3. isim oldu. Bu başarıyı tadan diğer kişiler ise Mario Zagallo, Franz Beckenbauer'du

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...