Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2021 06:51

Olimpiyat heyecanı: Büyük şölen bugün başlıyor

2020 Olimpiyat Oyunları’nda perde açılıyor. Sporun kalbi 15 gün Tokyo'da atacak. Seyircisiz yapılacak organizasyonda,108 sporcuyla 18 branşta madalya arayacağız.

Olimpiyat heyecanı: Büyük şölen bugün başlıyor
2020 tokyo olimpiyatları,japonya,türkiye,olimpiyat

Pandemi sebebiyle ‘seyircisiz’ gerçekleşecek organizasyonda 58’i erkek 50’si kadın toplam 108 sporcuyla 18 branşta madalya arayacağız

36 BRANŞTA MÜCADELE

Ve sabırla beklenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni bugün. 206 ülkeden 11 binin üzerinde sporcu, atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, jimnastik, eskrim, futbol, golf, güreş, halter, hentbol, hokey, judo, kano, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, plaj voleybolu, ragbi, su topu, tekvando, tenis, triatlon, voleybol, yelken, yüzme, beyzbol/softbol, dalga sörfü, 3x3 basketbol, karate, kaykay ve sportif tırmanış branşlarında mücadele edecek.

TAKIM SPORUNDA TEK EKİP

Türkiye'yi 50'si kadın, 58'i erkek toplam 108 sporcu 18 branşta temsil edecek. Atletizmde 25 sporcumuz var. Yüzmede 11, güreşte 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judoda altışar, tekvando ile artistik jimnastikte beşer, atıcılıkta 4, bisiklet, halter ve okçulukta 2, badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise birer sporcuyla madalya arayacağız. Takım sporlarında ise sadece A Millî Voleybol Takımı’mız bulunuyor. Oyunlar TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ile Eurosport 1, Eurosport 2'den seyredilebilecek.

Oyunlarda dağıtılacak 339 madalyadan en fazla payı atletizm (48) branşı alacak.

Okul çağındaki çocuklar tarafından seçilen oyunların maskotu Japoncada "Gelecek" manasındaki "Mirai" ve "Sonsuzluk" manasına gelen "Towa" kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluştu. "Miraitowa", bütün insanlığın kalbinde bulunan geleceğe karşı duyulan sonsuz umudu temsil ediyor.

BAYRAĞIMIZ GENÇ ELLERDE

Japonya’nın Tokyo kentinde bugün 14.00’te başlayacak ve yaklaşık dört saat sürecek açılış töreninde Türk bayrağını, millî yüzücüler Merve Tuncel (16) ile Berke Saka’nın (18) taşıyacak.

Olimpiyat heyecanı: Büyük şölen bugün başlıyor

OLİMPİYAT’TAN NOTLAR

-Organizasyonda 41 farklı tesis farklı branşlara ev sahipliği yapacak.

-Sportif tırmanış, karate, kaykay ve dalga sörfü oyunlarda ilk olacak.

-Beş kişilik ekibi bulunan Gine, salgın sebebiyle olimpiyatlara katılmayacak

OLİMPİYAT’TA SAMBA VAR: PANZER’İ DÖRTLEDİ

Oyunlarda dün futbol ziyafeti vardı. D Grubu’nda Brezilya bir de penaltı kaçırdığı maçta Almanya’yı 4-2 mağlup etti. Sambacıların gollerinde Richarlison (3) ve Paulinho imzası vardı.

Diğer sonuçlar: Meksika-Fransa: 4-1, Japonya-G. Afrika: 1-0, Yeni Zelanda-G. Kore: 1-0, Honduras-Romanya: 0-1, Mısır-İspanya: 0-0, Arjantin-Avustralya:0-2, Fildişi Sahili-S. Arabistan: 2-1.

Olimpiyat heyecanı: Büyük şölen bugün başlıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...