Tgrt Haber
26 Şubat 2014 15:58

22 kişinin yargılandığı derbi davasında, sanıklar beraat etti

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından çıkan olaylara ilişkin 22 kişinin yargılandığı davada, sanıklar beraat etti.

22 kişinin yargılandığı derbi davasında, sanıklar beraat etti
Derbi davasında sanıklar beraat etti, fenerbahçe-galatasaray derbi davasında beraat kararı,

Spor Toto Süper Lig'de 12 Mayıs 2012'de Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve şampiyonu belirleyen Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından saha dışında çıkan olaylara ilişkin 22 kişinin 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanıklar beraat etti. Anadolu Adalet Sarayı 30. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmada tanık olarak dinlenilen polis memuru İbrahim Aydın, sanıkların hiçbirini tanımadığını belirterek, "Olay tarihinde ben sivil memur olarak görev yapıyordum. Maç bittikten ve olaylar çıktıktan sonra polis arabasına ve sokak lambalarına zarar veren birkaç kişiyi yakalayarak karakola götürdük. Ancak olayların büyümesi ve yakalanan kişilerin çokluğu nedeniyle genel olarak tutanak tuttuk" diye konuştu.
Mahkeme Hakimi Mustafa Can Korkarer'in "O kadar genel bir tutanak tutmuşsunuz ki, sizin yakaladığınız kişilerin burada olan kişiler olduğunu nereden bileceğiz? Neden ayrı ayrı tutanak tutmadınız?" sorusu üzerine Aydın, yakaladığı kişilerin kimler olduğunu hatırlamadığını kaydetti. Tanık olarak dinlenilen polis memuru Gökmen Akın da olay tarihinde Güven Timleri'nde görevli olduğunu belirterek, "Maç sonrasında saha dışında çıkan olaylarda yoğun gaz atılmıştı. Bir polis arabası devrilmişti ve gazdan kaçan kişiler arabaya tekme atıyordu. Biz bu grup içinden birkaç kişiyi yakalayarak karakola götürdük. Şu anda bizzat zarar veren kişileri yakalayıp yakalamadığımızı hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı Hakan Günal, sanıkların eylemlerinin tek tek ayrıntılı olarak tutanağa yazılmadığı ve genel ifadelerle tutanak düzenlediğinin anlaşıldığını belirterek, sanıkların atılı suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesini talep etti.  Sanık avukatları da mütalaaya iştirak ettiklerini bildirdi. Hakim Korkarer, sanıkların, yüklenen suçları işlediklerine dair cezalandırılmaları için yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 12 Mayıs 2012 tarihinde Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maç sonrası saha dışında taraftarlar arasında olaylar çıktığı anlatıldı.  Taraftarların polis araçlarına, otobüs duraklarına, kaldırım taşlarına ve sivil araçlara zarar verdiği kaydedilen iddianamede, olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 kişinin ''görevi yaptırmamak için direnmek'' ve ''kamu malına zarar vermek'' suçlarından 1 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...