Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2015 12:03

300 milyon dolarlık maç

Ağır Sıklet Boks şampiyonluk kemeri için pazar sabah 04:00'te Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao karşı karşıya gelecek.

300 milyon dolarlık maç
boks maçı, Ağır Sıklet Boks şampiyonluk kemeri,

Kariyerindeki 47 karşılaşmayı da  kazanan ABD'li Floyd Mayweather ile "8 farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı  başaran tek boksör" Filipinli Manny Pacquiao arasındaki yarı orta sıklet unvan maçı, cumartesiyi pazara bağlayan gece TSİ 04.00'te yapılacak.
Profesyonel boks dünyası, 1951'deki Sugar Ray Robinson-Randy Turpin,  1971 ve 1975'teki Muhammed Ali-Joe Frazier, 1981'deki Sugar Ray Leonard-Thomas  Hearns, 1999'daki Oscar De La Hoya-Felix Trinidad ve 2002'deki Mike Tyson-Lennox  Lewis maçları gibi "asrın müsabakası" yakıştırması yapılan Floyd Mayweather-Manny  Pacquiao karşılaşmasına hazırlanıyor.
Beş yıl süren görüşmelerin ardından maçın yapılması konusunda anlaşan  38 yaşındaki Mayweather ile 36 yaşındaki Pacquiao arasındaki yarı orta sıklet  unvan maçı, ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentindeki MGM Grand Hotel'de  gerçekleştirilecek.
Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) yarı orta sıklet  şampiyonu Mayweather ile Dünya Boks Organizasyonu (WBO) yarı orta sıklet  şampiyonu Pacquiao arasındaki karşılaşmadan, bilet satışları, yayın ücretleri ve  sponsporluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde  edilmesi bekleniyor.
Müsabaka, 12 raunt üzerinden oynanacak ve 300 milyon dolar ile  "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı" olacak. Anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını  Mayweather, yüzde 40'ını Pacquiao alacak.
Maç sırasında Las Vegas'ta konaklamak bile pahalı
16 bin 800 kapasiteli  MGM Grand Garden Arena'daki müsabakanın  biletleri, 1500 ile 10 bin dolar arasında satıldı.
Ringe en yakın biletler ise kara borsada 140 bin dolardan alıcı buldu.  Karşılaşmanın yapılacağı hafta MGM Grand Hotel'de bir gece kalmak için en az 1600  doları gözden çıkarmak gerekiyor.
ABD basını, MGM Grand dışındaki otellerin de maç nedeniyle fiyatlarını  arttırdığını paylaşıyor. Gecelik konaklama ücreti, normalde 250 dolar olan Wynn  Las Vegas'ın fiyatını 950 dolara, 60 dolar olan Circus Circus'ın ise 284 dolara  yükselttiği belirtiliyor.
Kazanana 1 milyon dolarlık kemer 
Maçtan galip ayrılana takılacak WBC'nin şampiyonluk kemerinde, 800  gram ağırlığında altın bulunuyor. 3 bin 17 zümrütle süslenmiş ve üstündeki 165 ülke bayrağının elle boyandığı kemer, 1 milyon dolar değerinde.
LAKABI PARA
Kendisiyle aynı adı taşıyan ve 70'li yıllarda boksörlük yapan  babasının çalıştırdığı Mayweather, kariyeri boyunca çıktığı 47 (26'sı nakavt)  karşılaşmayı da kazandı. Daha önce verdiği bir demeçte, 2 maç sonra kariyerini noktalayacağını  söyleyen Mayweather, 1950'lerde ringe çıkan ve yenilgi yüzü görmeyen İtalyan  asıllı ABD'li Rocky Marciano'nun 49 maçlık rekorunu yakalamak istiyor.
Mayıs 2013 ile Mayıs 2014 arasında elde ettiği 105 milyon dolar  gelirle Forbes dergisinin "en fazla kazanan sporcular" listesinin zirvesinde yer  alan "Money" (para) lakaplı Mayweather, lüks yaşamı ve gösteriş düşkünü  tavırlarıyla biliniyor.
MAYWEATHER - MUHAMMED ALİ TARTIŞMASI
Zaman zaman yaptığı iddialı açıklamalarla gündeme gelen Mayweather,  "Kimse Muhammed Ali ve Sugar Ray Robinson'ın benden daha iyi olduğu konusunda  beynimi yıkamaya çalışmasın. Onlar için yapabileceğim tek şey, başarılarına şapka  çıkarmak ve beni, bulunduğum noktaya taşıyan taşları döşedikleri için onlara  saygı duymak" sözleriyle Pacquiao'yu desteklediğini belirten efsanevi boksör Muhammed Ali'den daha iyi olduğunu öne sürmüştü.
Sinir sistemi hastalığı "Parkinson" ile mücadele eden 73 yaşındaki Ali  de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı "Unutma ki en iyisi benim"  açıklamasıyla Mayweather'a cevap vermişti. Dünya ağır sıklet şampiyonu unvanını ikinci kez elde ettiği 1974'ten  bir yıl sonra İslam dinini seçen Ali, çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle  ayrılmıştı. 1989'da vefat eden Sugar Ray Robinson ise yaptığı 200 karşılaşmanın  173'ünde galip gelmişti.
Tartışmaya dahil olan eski ağır sıklet şampiyonu Mike Tyson,  Mayweather-Pacquiao basın toplantısı öncesinde "Adamın biri, ortalarda dolaşıp  Muhammed Ali'den iyi olduğunu söylüyor. Böylesine gereksiz sözler duymak  istemiyorum" demiş ve  Pacquiao'nun kazanmasını istediğini söylemişti.
Basın toplantısı sırasında arka sıralarda oturmayı tercih eden Tyson,  buna gerekçe olarak "Pislikten olabildiğince uzak durmaya çalışırım" yanıtını  vermişti.
FİLİPİNLERİN KAHRAMANI
Amerikan Boks Yazarları Birliği (BWAA) tarafından 6 kez "yılın  antrenörü" seçilen Freddie Roach çalıştırdığı Pacquiao'nun kariyerinde 57  galibiyet (38'i nakavt), 5 yenilgi, 2 beraberliği bulunuyor.
Bilgisayar oyunu karakteri "Pac-Man" lakabı takılan Filipinli boksör,  geçirdiği zor çocukluk dönemine karşın ayakta kalmayı başarması ve hayır işlerine  önem vermesi nedeniyle ülkesinde kahraman muamelesi görüyor.
"8 farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör"  unvanının sahibi Pacquiao, Forbes dergisinin listesine göre Mayıs 2011 ile Mayıs  2012 arasında elde ettiği 67 milyon dolar gelirle rakibi Mayweather gibi  "dünyanın en çok kazanan sporcusu" da olmuştu.
BWAA tarafından ''On Yılın En İyi Dövüşçüsü'' olarak adlandırılan  Pacquiao, 2010'un mayıs ayında ülkesinde yapılan seçimlerde Sarangani eyaleti  milletvekili seçilerek spordaki başarısını politikaya da taşıdı. Pacquiao,  2013'ün mayıs ayında yapılan yerel ve ara seçimlerde, yeniden Sarangani eyaleti  milletvekili olarak Filipinler'in 292 sandalyeli meclisine girmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...