Tgrt Haber
28 Haziran 2021 22:25

8 gollü tarihi maçta kazanan İspanya oldu

EURO 2020'de İspanya ile Hırvatistan arasında oynanan son 16 turu maçı nefesleri kesti. Cüneyt Çakır'ın yönettiği ve gol düellosu şeklinde geçen maçta kazanan taraf 5-3'lük skorla İspanya oldu.

8 gollü tarihi maçta kazanan İspanya oldu
ispanya,hırvatistan,euro 2020

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) en heyecanlı maçına futbol severler bu akşam tanıklık etti. Son 16 turunda Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı kritik maçta İspanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Tam 8 golün atıldığı mücadelede kazanan İspanya oldu. Sahadan 5-3'lük skorla ayrılan İspanyollar, adını çeyrek finale yazdırdı.

İSPANYA AĞIRLIĞINI KOYDU

Hırvatistan 20. dakikada Pedri'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra toparlanan İspanya; 38. dakikada Sarabia'nın golüyle skoru eşitledi. İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan taraf İspanyollar oldu. 57'nci dakikada Azpilicueta, 76'ncı dakikada Ferran Torres ile goller bulan İspanya maçın son dakikalarına 3-1'lik üstünlükle girdi. 

8 gollü tarihi maçta kazanan İspanya oldu

HIRVATLARDAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Öne geçtiği mücadelede 3-1 geriye düşen Hırvatistan muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Pes etmeyen Hırvatlar 85'inci dakikada Orsic, 90'ıncı dakikada Pasalic'in golleriyle skoru 3-3'e getirdi ve maçı uzatmalara taşımayı başardı.

8 gollü tarihi maçta kazanan İspanya oldu

UZATMALARDA HEYECAN FIRTINASI

Heyecan fırtınası şeklinde geçen uzatmalarda oyuna ağırlığını koyan İspanya, 100'üncü dakikada Alvaro Morata ve 103'üncü dakikada Oyarzabal'ın attığı gollerle skoru 5-3'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya çeyrek finale yükselen taraf oldu.

İspanyollar, son dünya şampiyonu Fransa'yı eleyen İsviçre ile çeyrek finalde eşleşti.

8 gollü tarihi maçta kazanan İspanya oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...