Tgrt Haber
13 Kasım 2021 23:16

A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider? İşte bütün ihtimaller..

Türkiye evinde konuk ettiği Cebelitarık’ı 6-0 mağlup ederken 2022 Dünya Kupası ihtimalini son maça bıraktı. Bizim Çocuklar 16 Kasım’da deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak. Gruptaki son maçlar öncesi puan durumu ve tüm ihtimaller haberimizde…

A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider? İşte bütün ihtimaller..
A Milli Takım,dünya kupası

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda A Milli Takımımız konuk ettiği Cebelitarık’ı 6-0 mağlup etti. Grubumuzda yer alan Norveç’in sahasında Letonya ile 0-0 berabere kalması ve Hollanda'nın da Karadağ deplasmanından 2-2 beraberlikle dönmesinin ardından grupta ikinci sıraya yükselen Türkiye play-off iddiasını ciddi şekilde arttırdı. Millilerimizin liderlik şansı da bulunuyor.

A Milli Takım 2022 Dünya Kupası’na nasıl gider? İşte bütün ihtimaller..

KARADAĞ DEPLASMANINA GİDİYORUZ

6-0’lık farklı galibiyetin ardından puanını 18’e yükselten milliler Norveç ile puanını eşitledi ve genel averajda da rakibini 1 farkla geçti. Gruptaki son maçında Karadağ ile karşılaşacak Bizim Çocuklar play-off'a kalmak için bu mücadeleyi mutlaka kazanması gerekiyor. Ay-yıldızlıların Karadağ'ı mağlup etmesinin ardından Norveç eğer Hollanda'ya karşı puan kaybederse, milliler play-off biletinin sahibi olacak. Milli Takım Karadağ'ı yenip, Norveç de Hollanda'yı yenerse puanlar eşit olduğu için genel averaja bakılacak. Eğer Norveç, Hollanda'yı ve Türkiye, Karadağı'ı tek farklı yener 1 averaj farkla millerimiz lider olacak ve Dünya Kupası'na direk gidiş bileti alacak. Norveç ise averajla 2. olarak play-offlara kalacak. Hollanda ise veda edecek.

KARADAĞ MAÇINDA BERABERLİK VE MAĞLUBİYET BİLE TUR ATLATABİLİR

Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak millilere, Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir. Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ'dan millilerin alacağı 1 puan da play-off vizesini getirecek. Hollanda Norveç'i mağlup ederse, milliler Karadağ'dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off'lara kalan taraf olacak.

NORVEÇ İÇİN ZORLU MÜCADELE

Son maçlarda millilerin 2. olması için gerçekleşecek en iyi senaryo, Türkiye'nin Karadağ'ı, Hollanda'nın da Norveç'i mağlup etmesi ya da berabere kalması olacak. Cebelitarık'ı 6 farkla yenerek genel averajda Norveç'in üzerine çıkan milliler, son maçta Karadağ'ı bir farkla yenerse, Norveç'in Türkiye'nin üstüne çıkması için Hollanda'yı en az 3 farkla yenmesi gerekecek. Norveç'in Hollanda'yı yenmesi durumunda millilerimizin Karadağ'ı devirmesi liderlik için yeterli olacak.

GRUPTA KALAN MAÇLAR

16 Kasım saat 22.45
Hollanda - Norveç
Karadağ - Türkiye

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...