Tgrt Haber
22 May 2016 19:05

A Milli Takım İngiltere'ye 2-1 yenildi

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında Manchester'da İngiltere'yle tarihi maça çıktı. Karşılaşma İngiltere'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

A Milli Takım İngiltere'ye 2-1 yenildi
İngiltere,Türkiye,İngiltere Türkiye maçı,euro 2016,Manchester,a milli futbol takımı,canlı,a milli maç izle,

A Milli Takımımız, EURO2016 hazırlıkları kapsamında İngiltere ile karşı karşıya geldi.Manchester City'nin stadı City of Manchester'da oynanan maç 2-1 İngiltere üstünlüğüyle sonuçlandı. İngiltere'nin gollerini 3. dakikada Harry Kane ve 83. dakikada Jamie Vardy atarken Türkiye'nin sayısını 13. dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Çalhanoğlu, İngiltere'ye gol atan ilk milli oyuncu olarak tarihe geçti.

İngiltere ile tarihimizde karşılaştığımız 11. maçta da galibiyet göremedik. Tarihimizin ilk golünü atmamıza rağmen İngilizler'e karşı makus talihimiz dönmedi. 11 maçta 9 mağlubiyet 2 beraberlik.

Milli Takımımız, EURO2016 hazırlıkları kapsamında sonraki özel maçını Karadağ ile 29 Mayıs'ta yapacak.

ERKEN GOL, OFSAYT, TERİM'İN HAKEME AYARI

Tempolu başladığı karşılaşmanın ilk dakikasında Vardy ile tehlikeli gelen ancak kaleci Volkan'ı geçemeyen İngiltere, üçüncü dakikada geliştirdiği benzer bir pozisyonda Kane'in attığı ve ofsayt olduğu kameralarca tespit edilen golle öne geçmeyi başardı.

3. dakikada Dele Alli'nin pasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Harry Kane'nin açık bir şekilde ofsayt olduğu gözlerde kaçmadı. Maçın hakemi Türk asıllı Deniz Aytekin ve yardımcısı bu golde ofsaytı süzemedi. Tüm bunların ardından Fatih Terim, telefonla dördüncü hakeme pozisyonun ofsayt olmadığını gösterdi.

ÇALHANOĞLU TARİHE GEÇTİ

Kalesinde gördüğü erken golle demoralize olmayan Türkiye, Hakan Çalhanoğlu ile yakaladığı fırsatların ikincisinde skora dengeyi getirirken, 22 yaşındaki milli oyuncu da iki takımın rekabetinde İngiltere filelerini havalandıran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Beraberlik golünden sonra rakibinin oyunu kontrol etmesine izin vermeyen ay-yıldızlı ekibin ataklarında, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson rakiplerini ileride karşılamaları için sık sık futbolcularını uyardı. Takım halinde savunma yapan ve Dele Alli-Vardy-Kane üçlüsüne boş alan bırakmayan Türkiye karşısında kanatları kullanarak ve duran toplarla etkili olmaya çalışan ev sahibi ekip kalan bölümde skoru lehine değiştiremedi.

KANE PENALTI KAÇIRDI

İlk yarıda nazaran daha temposuz ve orta saha mücadelesi halinde geçen ikinci yarının en önemli fırsatı İngiltere'nin penaltısıydı. Ev sahibi ekip 71. dakikada Hakan Balta'nın ceza alanı solunda Jamie Vardy'yi düşürmesinin ardından penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Harry Kane topu dışarı gönderdi.

VOLKAN VE İSMAİL ANLAŞMAZLIĞINI VARDY AFFETMEDİ

Karşılaşmanın 83. dakikasında İngiltere galibiyet golünü buldu. Sağdan kullanılan kornerde Kane'in, penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasına Gary Cahill kafa vurdu. Direk dibinde bulunan İsmail Köybaşı ve Volkan Babacan'ın anlaşmazlığı sonucu seken topu Jamie Vardy tamamladı ve takımını öne geçirdi.

Kalan bölümde Yasin Öztekin'le bir pozisyon yakalayan takımımız eşitliği bulamadı ve maç 2-1 İngiltere üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR
İNGİLTERE 2 - 1 TÜRKİYE
90' Hakem Deniz Aytekin maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi İngiltere 2-1'lik skorla kazanmayı başarıyor.

90' Ceza yayının hemen önünde topla buluşan Yasin Öztekin şutunu çekiyor ancak bu şut savunmadan geri geliyor.

90' Paslaşarak kullandığımız köşe vuruşunun ardından topla buluşan Selçuk İnan ortasını ceza sahası içerisine gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90' Sağ kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı ortasını ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada müsait pozisyonda Olcay Şahan sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Joe Hart son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

90' Hızlı gelişen İngiltere atağında Jamie Vardy pasını Harry Kane'e atıyor. Kane, penaltı noktasının hemen sağından şutunu çekiyor ancak bu şut kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

90' Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

88' Yasin Öztekin'in pasıyla ceza yayının hemen üstünde topla buluşan Cenk Tosun rövaşata vuruşunu yapıyor fakat kaleci Joe Hart bu şutu zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

87' Milli Takımımız oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Mevlüt Erdinç, Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil oluyor.

84' Millilerimiz oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Selçuk İnan oyundan alınırken, Yasin Öztekin yerine oyuna dahil oluyor.

83' GOL! İngiltere, Jamie Vardy'nin golüyle maçta 2-1 öne geçmeyi başarıyor.

78' Milli Takımımız oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. İngiltere'ye tarihimizde attığımız ilk golün sahibi Hakan Çalhanoğlu oyundan alınırken, Olcay Şahan yerine oyuna dahil oluyor.

75' Sağ kanattan altıpasın önüne doğru gelen ortaya Harry Kane kafa vuruşunu yapıyor ancak Kane, topa yükselirken Mehmet Topal'a faul yapıyor.

73' İngiltere cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raheem Sterling, yerini Daniel Drinkwater'a bırakıyor.

72' İngiltere milli takımı penaltı kaçırıyor ! Penaltı atışı için topun başına geçen Harry Kane sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top sağ kale direğinden auta çıkıyor.

72' Penaltı atışı için topun başına Harry Kane geçiyor.

71' İngiltere penaltı kazanıyor ! Mehmet Topal, ceza alanımız içerisinde Jamie Vardy'ye yaptığı faul sonrasında hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

70' Milli Takımımız'da oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, İsmail Köybaşı ile Mahmut Tekdemir oyuna dahil oluyor.

65' Oyuncu değişikliği. İngiltere'de Jack Wilshere oyundan çıktı, yerine Jordan Henderon girdi.

57' Jack Wilshere, Volkan Şen'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

54' Ozan Tufan'ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Cenk Tosun kaleye yüzünü döner dönmez şutunu çekiyor ancak yerden giden bu şut direğin dibinden auta çıkıyor.

53' Sağ taraftan kazandığımız köşe vuruşu için topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan'ın, ön direğe gönderdiği ortasına müsait pozisyonda Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor fakat top çok az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

51' Eric Dier'ın defansın arkasına doğru gönderdiği pasına hareketlenen Harry Kane topu ağlarla buluşturuyor ancak daha öncesinde ofsayt bayrağı Harry Kane için kalkıyor.

50' Ceza sahası içi sağ çaprazında Kyle Walker, Dele Alli ile verkaça girdikten sonra tekrar topla buluşuyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Kyle Walker için kaldırıyor.

46' Ceza yayının hemen önünde topla buluşan Dele Alli kaleye şutunu çekiyor ancak savunmamızdan seken topu kaleci Volkan Babacan kontrol etmeyi başarıyor.

46' Hakem Deniz Aytekin ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Millilerimiz başlıyor.


D.A İlk yarı sona erdi
45' İlk yarının sonlarına doğru ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Jamie Vardy kaleye şutunu deniyor fakat bu şut farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.
45' Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
44' Sağ kanattan kazandığımız serbest vuruş için topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan'ın, arka direğe doğru gönderdiği ortasına savunmaya rağmen iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.
42' John Stones'un sağ kanattan gönderdiği ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.

41' Kaleye uzak mesafeden Harry Kane sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

40' Raheem Sterling'in, Caner Erkin'e sol kanatta yaptığı faul sonrasında serbest vuruşu hızlı kullanan Hakan Çalhanoğlu pasını hemen ceza sahası içi sol çaprazındaki Oğuzhan Özyakup'a atıyor. Oğuzhan, topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

37' Eric Dier'ın defansın arkasına doğru gönderdiği topa hareketlenen Harry Kane ofsayta yakalanıyor.


14' Volkan Şen, golde asist yapan oyuncu oluyor.
14' GOOOOOLLLL!! Millilerimiz, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle maçta eşitliği yakalıyor. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Volkan Şen bekletmeden topu altıpasın önüne doğru çeviriyor. Bu noktada Hakan Çalhanoğlu müsait pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.
11' Danny Rose'un pasıyla sol kanatta topla buluşan Jamie Vardy, ortasını gönderiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
9' Sakatlıktan dolayı yerde yatan oyuncu olması nedeniyle oyun durmuş durumda.
6' Cenk Tosun rakibini driplingle geçti. Cenk Tosun şutunu çekiyor ve kaleyi buluyor, ancak kaleci kurtarıyor.3' Golün asistini yapan oyuncu Dele Alli.
3' GOL - Harry Kane golü atıyor.
3' İngiltere oyuncusu takım arkadaşına pas veriyor.
2' Harry Kane rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Hakan Kadir Balta.
2' İngiltere atağında Harry Kane topu defansın arkasına gönderiyor, ancak kaleci kalesinden çıkıp topa sahip oluyor.
1' Santra vuruşunu kullanan takım İngiltere.


EURO2016 hazırlıkları kapsamında İngiltere ile hazırlık maçına çıkacak olan Milli Takımımızın ilk 11'i belli oldu.
City of Manchester Stadı'nda oynanacak maç öncesi takımımızın ilk 11'i belli oldu.
İŞTE İLK 11'LER
TÜRKİYE: Volkan, Gökhan, Hakan, Mehmet Topal, Caner, Oğuzhan, Selçuk, Ozan, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun.

İNGİLTERE: Joe Hart, Walker, John Stones, Cahill, Rose, Dele Alli, Dier, Wilshere, Sterling, Vardy, Harry Kane

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...