Tgrt Haber
20 Eylül 2021 15:59

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı

Son dakika haberi: A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilen Alman hoca Stefan Kuntz ile resmi sözleşme imzalandı. TFF'den teklif geldiğinde gurur duyduğunu söyleyen Kuntz, Türkiye kariyerini erken bitirdiği için ise pişman olduğunu belirtti. Eski takım arkadaşı Sergen Yalçın hakkında da konuşan "Hayatımda oynadığım en iyi orta sahaydı" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı
STEFAN KUNTZ,MİLLİ TAKIM,TÜRKİYE

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi başladı. Daha önce anlaşmaya varılan Alman hoca için Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi.

Göreve geldiği için mutlu olduğunu dile getiren Stefan Kuntz, "Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Büyük bir mutluluk hissediyorum ama işin büyük kısmının da bundan sonra başladığını biliyorum. Tüm gücümüzü toparlayıp Norveç maçına hazırlanacağız. Burada olmak evime dönmek gibi oldu" dedi.

"SERGEN YALÇIN'I GÖRÜNCE KAHKAHA ATTIM"

Türkiye'den erken ayrılarak hata yaptığını söyleyen Kuntz, "Beşiktaş’tan eski takım arkadaşım Sergen Yalçın’ı teknik direktör olarak ilk gördüğümde kahkaha attım. Teknik direktör olmasına, şampiyon olmasına saygı duyuyorum. Hayatımda oynadığım en iyi orta saha Sergen'di" şeklinde konuştu.

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı

"ALMANYA İÇİN KAYIP, TÜRKİYE İÇİN KAZANÇ"

Şenol Güneş'e katkıları için teşekkür eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Bugün Türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. Şenol Güneş dünya tecrübesi olan bir isim. Unutulmayacak hizmetleri oldu. A Milli Takımımız herkes için vazgeçilmez tutkudur. 20 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmak istiyoruz ve bunu başarmak için çalışacağız. Dünya Kupası'na gidemezsek gerekli dersleri alacağız. Stefan Kuntz Almanya için bir kayıp, Türkiye için kazanç olacaktır. Yerli-yabancı meselesinin içine çekerek Stefan Kuntz'u yıpratmayalım" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN ALACAĞI TAZMİNAT

Alman hocayla 3 yıllık sözleşme imzalandığını söyleyen Özdemir, "Anlaşmamız 3 yıllık olacak. Her kontratta olduğu gibi bu kontratta da tazminat maddesi mevcut. Biz bu maddeden dolayı memnunuz. Şenol Hoca ile vedalaştık. Sözleşmesinde yer alan ve hak ettiği tazminatın yarısından aşağı bir rakama anlaştık" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ FUTBOL KÜLTÜRÜNÜ ARTIRMAK"

Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ise Kuntz'un sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyleyip, "Stefan Kuntz'a hayırlı olsun diyorum. Kendisiyle istişareler yaptık. Saha dışında kendisine tecrübemle, birikimimle, kalitemle yardımcı olacağıma söz verdim. Kuntz, Almanya'da A Milli Takım teknik direktörü olamadı ama biz ona bu şansı veriyoruz. Hedefimiz futbol kültürünü artırmak. Bunun yanında saha dışında da iyi mesajlar vermek niyetindeyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...