Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2016 20:41

A Milliler İzlanda'ya mağlup oldu

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye, üçüncü maçında İzlanda'yla karşı karşıya geldi. Karşılaşma İzlanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

A Milliler İzlanda'ya mağlup oldu
türkiye izlanda,

Türkiye A Milli Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 3. hafta mücadelesinde deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi. Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan mücadeleyi 2-0 kaybeden A Milliler, 3 maç sonunda puanla tanışamadı.İzlanda'ya galibiyeti getiren goller 42. dakikada Ömer Toprak (KK) ve 44. dakikada Finnbogason'dan geldi. Bu skorun ardından İzlanda 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puana yükselirken, Türkiye 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 2 puanda kaldı.I Grubu'nun 4. hafta mücadelelerinde 12 Kasım'da Türkiye evinde Kosova'yı ağırlayacakken, İzlanda ise deplasmanda Hırvatistan ile karşılaşacak.

FATİH TERİM 3 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda İzlanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda 3 değişiklik yaptı.Milli takımın hafta içinde Konya'da Ukrayna ile oynadığı ve 2-2 berabere biten maça ilk 11'de başlayan Hakan Balta sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılırken, forvetler Cenk Tosun ve Enel Ünal da İzlanda karşılaşmasında yedeğe çekildi. Fatih Terim, bu futbolcuların yerine İzlanda maçında Kaan Ayhan, Volkan Şen ve Yasin Öztekin'i ilk 11'de tercih etti.

Karşılaşmada kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden Terim, savunmayı Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Mehmet Topal ve Caner Erkin'den oluşturdu. Savunmanın önünde Kaan Ayhan ve Ozan Tufan'ın forma giydiği milli takımda, sağ kanatta Yasin Öztekin, solda Volkan Şen ve ortada da Hakan Çalhanoğlu görev yaptı. Ay-yıldızlı takımın forvetinde ise genç oyuncu Emre Mor sahaya çıktı. A Milli Takım'ın yedek kulübesinde Cenk Tosun ve Enes Ünal'ın yanı sıra Onur Kıvrak, Harun Tekin, Çağlar Söyüncü, Okay Yokuşlu, Tolga Ciğerci, Yunus Mallı, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Ahmet Çalık ve Mevlüt Erdinç bulundu.

EMRE MOR FORVETTE OYNADI

Fatih Terim, İzlanda karşısında forvet bölgesinde, hücuma dönük orta saha oyuncusu Emre Mor'u görevlendirdi.

Ukrayna maçında forvette Cenk Tosun ve Enel Ünal ikilisiyle başlayan Terim, İzlanda karşılaşmasında ise orta sahayı kalabalık tutmayı tercih etti.

Milli takım, İzlanda karşısında genç futbolcu Emre Mor ile skor aradı.

MİLLİLER SİYAH BANTLA ÇIKTI

A Milli Futbol Takımı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında askerlerin ve vatandaşların şehit olması dolayısıyla karşılaşmaya siyah bantla çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu, milli takımın maça siyah bantla çıkması için FIFA'dan izin istedi. FIFA'nın onay vermesiyle ay-yıldızlılar kollarına siyah bant takarak sahada yer aldı.

İZLANDA KONTROLÜ ELE ALDI

Maçın ilk dakikalarında İzlanda daha etkili olurken, A Milli Takımımız orta sahada kalabalıklaşarak hızlı hücumlarla rakip kaleyi rahatsız etmek istedi. İlk yarı boyunca ceza alanı çevresinde çoğalamayan Milli Takımımız etkili bir pozisyon da bulamadı ve İzlanda kontrol oyununu rahat bir şekilde oynadı.

İLK YARININ SONUNDA ÜST ÜSTE 2 GOL

Mücadelenin ilk yarısının sonlarına doğru iki takımın da temposu düşmüş ve karşılaşma bol top kayıplarına sahne olurken; İzlanda üst üste 2 gol birden buldu.

41. dakikada sağ kanatta topla buluşan Johann Gudmundsson rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını ceza yayının hemen gerisindeki Elmar Bjarnason'a attı, o da topun gelişine şutunu çekti. Ömer Toprak'ın kafasına çarpan top, şanssız bir şekilde Volkan Babacan'ı kontrpiyede bıraktı ve top ağlarla buluştu.

OZAN TUFAN SAKATLANDI, 2 OLDU

Golün hemen ardından Ozan Tufan sakatlık geçirdi ve tedavi için kenara geldi. Yerine Tolga Ciğerci dahil olurken, İzlanda 2. golü de buldu.

44. dakikada Kari Arnason'un uzun attığı pasa hareketlenen Alfred Finnbogason bir anda Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldı ve penaltı noktasının hemen gerisinden sert bir şut çekerek takımının 2. golünü attı.

İKİNCİ YARIDA 'KAYBOLDUK'

Fatih Terim döneminde geri dönüşlerin takımı olarak nam salan A Milli Takımımız, 2. yarıda oyun anlamında sönük göründü ve skor bulma adına hiçbir varlık gösteremedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2. yarıda Yasin Öztekin ve Volkan Şen'in yerine Cenk Tosun ve Mevlüt Erdinç'i oyuna dahil etti, ancak iki isim de soruna çare olamadı.

İzlanda istediği tempoda oynadığı mücadeleden rahat bir şekilde 3 puanı çıkardı ve A Milli Takımımız grupta 3 maç sonunda 2 puanda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...