Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 09:07

ABD Açık'ta tarihi başarı: 22 yıl sonra ilk

Dünya tenisinin genç raketleri Emma Raducanu ve Leylah Fernandez, yılların tecrübeli isimlerini bir bir eleyerek finale kaldı. İki sporcu şimdiden müthiş bir başarı elde etti.

ABD Açık'ta tarihi başarı: 22 yıl sonra ilk
ABD açık,,tenis,,Leylah Fernandez,,emma raducanu,

ABD Açık finalinde 18’lik Emma Raducanu ile 19’luk Leylah Fernandez tarih yazdılar

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık’ta, Büyük Britanyalı 18 yaşındaki Emma Raducanu ve 19 yaşındaki Kanadalı Leylah Fernandez, tek kadınlarda finale çıkarak tarihî bir başarıya imza attı. Kadın tenisinin 73 numarası 19 yaşındaki Leylah Fernandez, yarı finalde dünya 2 numarası Belaruslu Aryna Sabalenka’yı 2-1’le saf dışı etmeyi bildi.

 22 YIL SONRA İLK

Dünya klasmanında 150. sırada olan 18 yaşındaki Raducanu da yarıfinalde 17 numaralı seribaşı Yunan Maria Sakkari’yi 2-0’la geçerek Leylah gibi bir başarı hikâyesiyle tenis tarihindeki yerini aldı. Bu final, 1999 ABD Açık’taki Serena Williams-Martina Hingis karşılaşmasından bu yana ilk defa 20 yaş altı iki kadın tenisçinin oynayacağı grand slam finali olma özelliğini taşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...