Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 17:06

Adli Tıp Kurumu personel alımı 2021: Adli tıp kurumu personel alımı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na 23 personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, Adli tıp kurumu personel alımı şartları nelerdir? Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuruları ne zaman bitecek?

Adli Tıp Kurumu personel alımı 2021: Adli tıp kurumu personel alımı ne zaman yapılacak?
Adalet Bakanlığı,,Adli Tıp Kurumu,,personel alımı,

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı,KPSS 70 puan şartıyla 14 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 1 Aşçı, 2 Biyolog ile 6 Sağlık Teknikeri (Otopsi) personeli alım ilanı yayımladı. Adli Tıp Kurumu Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere yapılacak personel alımı sözlü sınav sonucuna göre gerçekleştirilecek. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınavlara 2020 yılı KPSS’ye giren ve her kadro için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvuru yapabilecek. Sözlü sınavlara, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak şartıyla, en yüksek puandan başlamak üzere her unvan için ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday davet edilecek.

ADLİ TIP KURUMU PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuruları 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 10:00'da alınmaya başladı. Adaylar, başvuru işlemlerini 27 Ağustos Cuma günü saat 23:59 kadar Kariyer Kapısı sitesinden online ortamda gerçekleştirebilecek. Kariyer Kapısı üzerinden yapılan başvurunun ardından posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge iletilmeyecek. Adaylar her bir kadro için yalnızca bir başvuru yapabilecek.

Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuru ekranı için tıklayın.                                                           

ADLİ TIP KURUMU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

- Son başvuru günü olan 27 Ağustos 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşıması ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olması gerekir. (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlular başvuruda bulunabilecektir.)

- Adayın askerlikle ilgisi bulunmaması veya askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekir.

- Adayın 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmaması gerekmektedir.

- Adayın 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması gerekir.

Adli Tıp Kurumu personel alımı 2021: Adli tıp kurumu personel alımı ne zaman yapılacak?

- Kamu haklarından mahrum olmaması gerekiyor.

- Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olması gerekir.

- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olması gerekmektedir.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı personel alımı ilanı için tıklayın.

ADLİ TIP KURUMU PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvurularını tamamlayan ve başvuruları kabul edilen adayların KPSS P3 ve KPSS P93 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacak. Bu sıralama sonucunda ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan adaylar, sözlü sınava çağrılacak.

Başvuru ve işlemler esnasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem uygulanacaktır.

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları ise Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden duyurulacak. Ayrıca, adaylar sınava ilişkin bilgilerine Kariyer Kapısı’nın sitesinden ulaşabilecek. Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağı için adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

ADLİ TIP KURUMU PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

İlan edilen tüm kadrolar için sözlü sınavlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın İstanbul Bahçelievler’de bulunan merkez binasında gerçekleştirilecek. Sözlü sınav tarihleri daha sonra ilan edilecek.

Adli Tıp Kurumu personel alımı 2021: Adli tıp kurumu personel alımı ne zaman yapılacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...