Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2015 14:31

Ağabeyine özendi dünya şampiyonu oldu

2003 yılında Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Trabzon Lisesi'nde forma giyen ağabeyi Emre Ödemiş'e özenen Furkan Ödemiş, küçük yaşta başladığı futbolda önemli başarılar elde ederek dünya şampiyonluğu kupasını kaldırdı.

Ağabeyine özendi dünya şampiyonu oldu
ağabey,trabzon,

Futbolda ağabeyini örnek alan Furkan, 12 yıl sonra Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde, Brezilya temsilcisini 2-1 yenen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi"nde aynı şampiyonluk sevincini yaşadı.
Furkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilk önce futbolla tanışmasını, neden bu sporu tercih ettiğini anlattı. Üç kardeş olduklarını belirten Furkan, "Büyük ağabeyim futbolla ilgilenirdi. Ben 5 yaşındaydım ve ağabeyim o dönem Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Trabzon Lisesi'nde forma giydi. Ağabeyim şampiyonluk sevincini yaşadığında eve bir sürü kişi gelip gidiyor ve herkes ona ilgi gösteriyordu. Bu durum çok hoşuma gitti ve o zaman ağabeyim gibi futbolcu olmaya karar verdim" dedi.
Ailesinin ve ağabeyinin kendisine sürekli destek olduğunu dile getiren Furkan , "Ağabeyimin üzerimdeki çok emeği var. Onun tecrübelerinden her zaman yararlanıyorum. Ağabeyimin tecrübeleri bana çok şeyler kattı" ifadelerini kullandı.
Ağabeyinin futbolu bırakmak zorunda kaldığını kaydeden Furkan, "Ağabeyimi zamanında  bu konuda kimse uyarmamış, kimse yönlendirmemiş. Beni çok şükür yönlendiren insanlar var. Trabzonspor'un alt yapısındayım. Hedefim, Trabzonspor'un A takımıdır ve A takımına çıkmam için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.
"Furkan'dan beklentilerim çok yüksek"
Furkan Ödemiş'in ağabeyi Emre Ödemiş de 2003 yılında Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Trabzon Lisesi'nde forma giydiğini ve kardeşi gibi kendisinin de şampiyonluk sevincini yaşadığını söyledi.
Kardeşinden beklentilerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan ağabey Emre, "Furkan'ın önce Trabzonspor'da sonra da kendisini daha çok geliştirerek, Avrupa'ya gitmesini istiyorum. Ben Furkan'ın her maçını izliyorum ve yeteneklerini biliyorum. Furkan'ın kendine bakması, kendini yetiştirmesi, az ile yetinmemesi lazım. Ailecek ondan ümitliyiz. İyi yerlere geleceğini düşünüyoruz" yorumunda bulundu.

Baba Halit Ödemiş ve anne Ayla Ödemiş de yaptıkları kısa açıklamada, çocukların elde ettiği başarıların kendilerini de çok mutlu ettiğini ve evlatlarıyla gurur duyduklarını söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...