Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2022 19:51 - Güncelleme : 17 Mart 2022 20:07

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ilk ayrılığı duyurdu: Berke Özer yeni sezonda yok

Genç oyuncuların imza töreninde açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Serdar Aziz ve Altay Bayındır'la sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini ancak Berke Özer'le yolların ayrılacağını duyurdu.

Basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, genç futbolcuların sarı lacivertli camiaya büyük katkı sağlayacaklarına yürekten inandığını ifade etti.
Basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, genç futbolcuların sarı lacivertli camiaya büyük katkı sağlayacaklarına yürekten inandığını ifade etti.

Fenerbahçe Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler, Muhammed Gümüşkaya, Melih Bostan, Osman Ertuğrul Çetin ve İsak Vural, yeni sözleşmelere imza attı. İmza törenine katılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu.

BERKE ÖZER İLE YOLLAR AYRILIYOR

Ali Koç Berke Özer'le sezon sonunda yollarının ayrılacağını söylerken, Serdar Aziz ve Altay Bayındır'la görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ilk ayrılığı duyurdu: Berke Özer yeni sezonda yok

“6 FUTBOLCUNUN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren akademiye önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Koç, "Antalya kampımızda akademiden 11 oyuncumuz A takımla idman yaptı. Slavia Prag maçında 5 kişi kadrodaydı. Dört sene evvel hayal ettiklerimizin çok daha yakınındayız. Fenerbahçe için tarihi günlerden biri. 6 sporcumuz, Fenerbahçe'nin geleceğine maddi ve sportif açından katkı yapma potansiyeline sahip." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ilk ayrılığı duyurdu: Berke Özer yeni sezonda yok

“FENERBAHÇE FUTBOLCU YETİŞTİRECEK”

Teknik kadronun genç oyunculara özen gösterdiğini dile getiren Koç, şöyle devam etti: "İsmail (Kartal) hocanın cesaretini sahada görüyorsunuz. Genç oyuncularımızı korumamız lazım. Geçmişte 21 yaş altı şampiyon kadromuzdan bir kişi A takıma giremedi. Aynı hataları yapmak istemiyoruz. Fenerbahçe, A takıma ve ligdeki diğer takımlara futbolcu yetiştirecek. Buna adım gibi inanıyorum. Tahir Karapınar, hayallerinin yarısını gerçekleştirse, Fenerbahçe'yi uçurur. Attığımız adımlar meyve vermeye başladı. Tüm camiaya hayırlı ve uğurlu olsun."

“ARDA İNŞALLAH HEP GÜLER”

Arda Güler için "İnşallah hep güler" ifadesini kullanan Koç, camianın kendisini izlemekten keyif aldığını belirtti. Ertuğrul Çetin'in 11 yaşından beri altyapıda olduğunu hatırlatan Koç, genç file bekçisinin çok profesyonel bir oyuncu olduğunun altını çizdi.

İSAK VURAL’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İmzaladıkları kontratlar içinde kendilerini en çok Melih Bostan'ın sözleşmesinin yorduğunu vurgulayan Koç, İsak Vural ile ilgili de şöyle konuştu: "Takımımızın en yeni üyesi. Onu Arda ile Ferdi'ye teslim ettim. Ferdi'nin hikayesiyle çok benzer. Saf bir yetenek. Kendisini keşfetmeye gerek yok. Avrupa futbolunu takip edenler biliyordu. Birçok kulübün peşinde koştuğu İsak 4 lisan biliyor. İsak'ın babası Türk, annesi İsveçli. 12 yaşından beri Portekiz'de. İsak'ın babası fanatik derecede Fenerbahçeli. Evlatlarını da öyle yetiştirmiş. İsak, Türkiye'de pek yaşamadı ama babasından dolayı Fenerbahçe'yi yaşıyor. Çok büyük beklentilerimiz var. A takımda idman yapacak ve 19 yaş altı takımında oynayacak. Orada Arda'nın eksikliğini dolduracak. Çok uzun süreler Fenerbahçe'ye katkısı olacağını düşünüyorum."

“ALTAY BAYINDIR KENDİSİNİ HEP GELİŞTİRİYOR”

Altay Bayındır'la görüşmelere yeni başladık çünkü onun sözleşmesinin bitmesine daha var. Altay, benim Fenerbahçe'de görmek istediğim profil. Kendini hep geliştiriyor. Hem fiziken hem de mental olarak. Dersler alıyor. Ciddi. Fenerbahçe'yi benimsemiş, o formayı taşımanın sorumluluğuna hakim. Lider karakterli bir oyuncumuz. “YABANCI HOCA İLE ÇALIŞACAĞIZ” Koç, bir gazetecinin, "İsmail Kartal, yardımcı antrenörlük görevi gelirse kabul etmeyeceğini belirtti. Bu konuda ne söylemek istersiniz" sorusu üzerine, "Ben öyle bir açıklamasını hatırlamıyorum. En doğal hakkıdır. İsmail hocanın bize hizmet edeceği noktalar var. İnşallah devam eder. 6 ay sonra yüksek olasılıkla yabancı hocayla çalışacağız. Para konuşmadan sıkıntılı bir dönemde takımı aldı. Bunu kimse yapmaz. Ona hayatımda bir kere kızdım. Ona şapka çıkartmak lazım. İnşallah şartlar istediğimiz şekilde gelişirse, daha uzun süre beraber olacağız."

FERDİ KADIOĞLU: KUPALAR KAZANMAK İSTİYORUM

Fenerbahçe'nin genç oyuncularından Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertli takımla kupalar kazanmak istediğini söyledi. Camiaya 4 yıl önce bir çocukken katıldığını hatırlatan Ferdi, "64 kiloydum ve sakalsızdım. Şimdi 9 kilo daha aldım. Bu sezon inanılmaz geçiyor. En iyi performansımı gösteriyorum. Çok büyük bir gün. Umarım hepimiz aynı anda sahada savaşabiliriz. Daha fazla kupa kazanmak istiyorum. Bunun için her şeyi vereceğim. Çok fazla pozisyonda oynadım ama en önemlisi oynamak. Çok mutluyum. Daha önce sağ bek oynadığım durumlarda sinirlenmiştim. Şimdi bunu kabul ettim. Dizilişi kabullendim ve elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.

MUHAMMED GÜMÜŞKAYA: BURASI BENİM YUVAM

Fenerbahçe'de sezonun ilk yarısında etkili bir performansa imza atan ve kış transfer döneminde kiralık olarak GZT Giresunspor'a giden Muhammed, "Çok mutluyum. Bu zamana kadar desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Burası benim yuvam" dedi. Kulübün kapısından 11 yaşında girdiğini aktaran Muhammed, "Sözleşmeler benim için biraz formalite. Fenerbahçe ile kalbimde bir ömürlük sözleşme imzaladım. Bundan dolayı çok gururluyum. Sezon sonunda inşallah daha güçlü şekilde Fenerbahçe'ye döneceğim." açıklamasında bulundu.

ARDA GÜLER: BİZ ZATEN FENERBAHÇELİYİZ

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldız adayı Arda Güler, "Biz zaten Fenerbahçeliyiz." ifadesini kullandı. Üzerinde emeği olan herkese teşekkür eder Arda, "İnşallah bu kulübe hepimiz uzun yıllar hizmet ederiz ve başarı kazanırız. Biz zaten Fenerbahçeliyiz. İnşallah oynamaya devam edeceğiz. Bu kulübe daha çok katkımız olacak. Alex de Souza benzetmeleri için teşekkür ederim. Alex benim idolüm. İnşallah onun gibi bir oyuncu olabilirim." şeklinde görüş belirtti.

ERTUĞRUL ÇETİN: HEDEFİM KALICI OLMAK

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Ertuğrul Çetin, futbolu bırakmanın kıyısından döndüğünü anlattı. Futbol akademisi genel koordinatörü Tahir Karapınar'ın göreve gelmesinden önce A takıma çıkma umutlarını kaybettiğini vurgulayan Ertuğrul, "Fenerbahçe ile ilgili ne görmek istiyorsanız, karşınızda duruyor. Bizler Fenerbahçe'nin çocuklarıyız. İyi ki Fenerbahçe var. Daha önce bu konuma gelebileceğimi düşünmüyordum. Farklı arayışlardaydım. Tahir hocamızın gelmesi ve başkanımızın bu felsefesiyle beraber karşınızdayım." değerlendirmesinde bulundu. Melih Bostan ise "Bu kulübe 12 yaşında geldim ve 6 senedir buradayım. Bu forma altında çok gururluyum. A takımda çubuklu formayla gol atmanın hayalini kuruyorum. Bunun karşılığını çok çalışıp vereceğim. İyi ki Fenerbahçe. Hedefim en kısa sürede kalıcı olmak." diye konuştu.

İSAK VURAL: EN İYİSİNİ YAPACAĞIM

Fenerbahçe'nin yeni transferi İsak Vural, sarı-lacivert renklerle doğmuş bir çocuk olduğunu dile getirdi. Babasının çok fanatik Fenerbahçeli olduğunu anlatan İsak, şöyle konuştu: "Ben sarı-lacivert renklerle doğmuş bir çocuk olarak bu güzel stadyumda ve bu büyük taraftarların önünde oynamanın hayaliyle büyüdüm. Burada olmaktan çok mutluyum. Babam ve büyük babam her zaman Fenerbahçe taraftarıydı. Ne mutlu ki bunu bana aşıladılar. Bu takıma yardım edebilmek için en iyisini yapacağım. İyi ki Fenerbahçe. Annem babam ve anneannemle futbol oynardım. Onlara bana çok şey öğretti. Hepsine minnettarım. Burada A takımla antrenman yapma fırsatım olacak. Önceki takımlarda bu fırsatım yoktu. Bu yolu seçtim ve kalbimle buraya geldim."

TAHİR KARAPINAR: ONLAR BENİM EVLATLARIM GİBİ

Tören sonunda Tahir Karapınar, "Çok gururluyum. Fenerbahçe'ye kültürlü oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Bana büyük teveccüh gösteriliyor. Onlar benim evlatlarım gibi. Onları en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bu fırsat verildiği için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ilk ayrılığı duyurdu: Berke Özer yeni sezonda yok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...