Tgrt Haber
03 Haziran 2018 00:31

Ali Koç Kimdir? Ali Koç'un Vaatleri Ne? Kaç yaşındadır

Ali Koç Kimdir? Ali Koç'un Vaatleri Ne? Kaç yaşındadır? Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç, 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi.

Ali Koç Kimdir? Ali Koç'un Vaatleri Ne? Kaç yaşındadır
alikoç,ali koç kimdir,ali koç kaç yaşındadır,fenerbahçe seçim

 

Ali Koç Kimdir? Ali Koç'un Vaatleri Ne? Kaç yaşındadır? Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç, 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi.

 

Ülker Stadı'nda yapılan tarihi kongrede kullanılan oyların 20 bin 736'sı geçerli sayıldı.Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar devam etti.Daha sonra Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük'ün öncülüğünde oy sayım işlemine başlandı. Yaklaşık 2,5 saatte sayılan oyların sonucunda neticeyi de Küçük açıkladı.

Ali Koç, 16 bin 92 oy alarak yeni başkan olurken, Aziz Yıldırım 4 bin 644 oyda kaldı. Koç, Yıldırım'a 11 bin 448 oy farkı attı.

Sarı-lacivertli kulübün 37. başkanı oldu
Ülker Stadı'ndaki kongrede geçerli 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçilen Ali Koç, 111 yıllık kulüp tarihine 37. başkan olarak adını yazdırdı. 

Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemine son veren Ali Koç, kongre üyeleri tarafından 3 yıllığına göreve getirildi.

ALİ KOÇ KİMDİR ?

1967 yılında dünyaya gelen Ali Koç, Yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür.

İş hayatına 1990’da American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile başlamış, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak çalışmıştır. 1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başlamış, 2010 yılına kadar Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 30 Ocak 2008’den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, Şubat 2016’dan bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. 1997 yılından bu yana Ford Otosan Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olan Ali Y. Koç, 10 Aralık 2012 tarihinde Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Ali Y. Koç, aynı zamanda Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Finansal Hizmetler, Koç Sistem, Koçtaş, Otokar, Otokoç, Setur ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir. Bu görevlerine ek olarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Başkan,  Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Harvard Üniversitesi, Bank of America ve CFR’da Global Danışma Kurulu Üyesidi.

Fenerbahçe’nin ‘adil yargılanması’ için farkındalık oluşturmalık adına 600 bini aşkın dijital imzanın toplandığı “Adalete Fener Yak” Kampanyası’nın hayata geçirilmesi,

Dünya çapında 200 milyon online izleyiciyle genç nesilleri etkisi altına alan E-Spor branşında, henüz ilk yılında Türkiye şampiyonu olarak Çin'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden 1907 E-Spor Takımı'nın kurulması yönünde çalışmalar yaptı.

“Fenerbahçe Spor Kulübü için yapabileceğimiz daha çok şey var” düşüncesiyle Başkanlık adaylığını açıklayan Ali Y. Koç, kongre hazırlıklarının şeffaf, hassas ve etik bir şekilde ilerleyebilmesi için 11 Kasım 2017’de, 1907 Fenerbahçe Derneği’ndeki Başkanlık görevinden ayrıldı.

Ali Koç askerlik yaptı mı?

Ali Koç askerlik yaptı mı sorusu taraftarların en çok merak ettiği konulardan biri. Ali Koç 1992 yılında askerlik görevini yerine getirdi

ALİ KOÇ VAATLERİ

 

KULÜBÜN KASASINA NE KADAR PARA KOYACAK?

"Cebimden vereceğim rakam 150 milyon Dolar değil. Türkiye'de bunu verecek biri varsa amenna. Vereceğim rakam var, onun yanında sponsorluklarla getireceğim rakam, çok ciddi bir rakam. Bu süreç nasıl devam etti? Ben niye seçilmem gerektiğini anlattım, onlar niye seçilmemem gerektiğini. Şimdi de 'Ne verirse bir fazlasını vereceğiz' diyorlar. 20 senedir bunları yapmadınız, bundan sonra ne değişecek?"

"Karşılıksız çok ciddi bir kaynak sokacağız, 2 Haziran'da da açıklayacağım. Bunlar hazır. Sponsorluk kısmı da kaynak kısmı da hazır. 'Fenerbahçe bir sermaye grubu altına giremez' falan... Öyle bir hava OLUŞTURDULAR. Hibe, Dernek'e girecek, Dernek, sahibi olduğu hisseleri artıracak. Doğuş Grubu, basketboldan çekiliyormuş diye duyuyoruz, o büyük bir geri adım olur. İnşallah doğru değildir. Vadettiğim 4 tane şey var:

1- Mali konular. Mali yapı çok kötü, sürdürülemez halde. Medeni bir tartışma ortamı OLUŞTURALIM, açalım defterleri. Kendine güvenen insan bunu yapmaz mı?

2- Futbol. Futbol anlayışının baştan aşağı değişmeli. Günü kurtarma felsefesinin, rasyonel, içinde bulunduğumuz mali durumun da göz önünde bulundurularak orta vadeli tohumlar atılarak baştan aşağı değişmeli. Bugünkü mali durumun en büyük sebebi futboldaki yanlış yatırımlar. Sağlayacağımız büyük rakam ancak nefes almaya yeter.

3 - Çağa uygun yönetim vizyonu. Gittiğimiz gördüğümüz, görüştüğümüz yerlerde bambaşka bir dünya, bambaşka bir vizyon var. Fark, esamemiz okunmayacak derece açılıyor. Hem olimpik branşlarda hem temsilde hem futbolda... Yurtdışında Benfica, Tottenham etkiliyor. Tottenham'ın gençliği etkiliyor. Kadrolarında 5 kişi hep altyapıdan. Özkaynağımızdan yetiştirmemiz lazım. Manchester City'de teknoloji kullanımları, kurdukları 6 takımlık projeleri çok etkiledi.

4- Fenerbahçe'nin örnek kulüp olması. Ne demek bu? Toplam faydayı yukarıya çıkartmak. Kendiniz bir yere kadar yapabilirsiniz, bundan sonrası yapıcı rekabete kalıyor. Tüm kulüplerin bir araya gelerek değeri artırmak, seyir zevkini artırmak, seyircileri tribünlere çekebilmek. Kaliteyi artırmak. Ortak hareket etmemiz lazım. Diğer bir nokta da şiddetin engellenmesi konusunda örnek olmamız. Hayalimde küfürsüz stat var. Sportif başarı getirdiğim sürece bunu başarabilirim."

AYKUT KOCAMAN'LA DEVAM EDECEK Mİ?

"İki konuya da açığım. Fenerbahçe'nin daha ısıran, daha atak futbol oynaması yönünde büyük bir beklenti var. Herkes keyif almak istiyor. O yüzden bir numaralı önceliğimiz Fenerbahçe'nin futbol kültürü anlayışını geliştirmemiz lazım. Fenerbahçe hangi stilde futbol oynayacak? Ona göre de yatırımları yapmamız lazım. Futbolcu, teknik direktör, futbol okulları yatırımlarının da. Aykut hocanın hem futbolcu hem hoca olarak bende yeri ayrıdır. Şampiyon yaptı, 27 yıl sonra Türkiye Kupası'nı getirdi, UEFA'da yarı finale götürdü ama hepsinden daha önemlisi 3 Temmuz'da camiayı dik tuttu. Onun için 'Hep bir hocadan fazlasıdır' diyorum"

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...