Tgrt Haber
22 Ekim 2014 23:41

Alman panzeri Borussia Dortmund Galatasaray'a acımadı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray, Almanya'nın Borussia Dortmund takımı ile karşılaştı.

Alman panzeri Borussia Dortmund Galatasaray'a acımadı
galatasaray, borussia dortmund, maç sonucu,

Galatasaray: 0 - Borussia Dortmund: 4

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray ile Almanya'nın Borussia Dortmund takımı arasındaki maçın ilk yarısı, 3-0 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmaya baskılı başlamak isteyen Galatasaray, henüz 6. dakikada kalesinde gördüğü golle şok yaşadı. Geriye düşmesinin ardından rakip kaleye daha yakın oynamak isteyen sarı-kırmızılı ekip, savunmanın arkasına atılan toplarla pozisyon ararken, 18. dakikada  Borussia Dortmund'un ikinci golü bulmasına engel olamadı. Hücumda verimli pozisyon üretmekte zorlanan ve savunmasında da ciddi açıklar veren Galatasaray, 41. dakikada Reus'un golüyle 3-0 geriye düştü ve soyunma odasına da bu skorla gitti.

Galatasaray karşısında savunma ve orta sahasını kalabalık tutan Borussia Dortmund, kanatlardan geliştirdiği hızlı ataklar ve savunmanın arkasına attığı toplarla gol fırsatları aradı. Alman ekibi, sarı-kırmızılı takımın defansif hatalarını hızlı bir şekilde cezalandırdı. Aubameyang ile 6 ve 18. dakikalarda iki gol bulan konuk takım, oyunun kontrolünü de elinde tuttu. Borussia Dortmund, 41. dakikada Reus ile bir gol daha bularak, ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi.

6. dakikada Borussia Dortmund öne geçti. Hızlı gelişen konuk takım atağında Mkhitaryan'ın pasıyla soldan ilerleyen Reus'un yerden ortasında, Aubameyang arka direkte müsait durumda buluştuğu topu tek vuruşla ağlara yolladı: 0-1.

18. dakikada Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkardı. Piszczek'in sağdan yaptığı ortada, altıpas önünde uygun durumda topla buluşan Aubameyang, yine tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

24. dakikada Mkhitaryan'ın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kagawa'nın şutunda, kaleci Muslera topa sahip oldu.

26. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Melo'nun kafasından seken topa arka direkte Burak Yılmaz'ın yapmak istediği vuruş istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.

28. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Burak Yılmaz, şutunu çekeceği sırada geriden gelen savunma oyuncusunun dokunduğu top kornere gitti.

31. dakikada soldan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Mkhitaryan, dar açıda olduğu için orta yapmayı tercih etti. Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Aubameyang'ın sert şutunda, önce yan direğe ardından da çizgide bulunan Semih Kaya'nın topuğuna çarpan meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

41. dakikada Borussia Dortmund 3. golünü attı. Topla birlikte sağ çaprazdan ilerleyen Reus, ceza sahası dışından attığı sert şutla meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu: 0-3.

Borussia Dortmund, maçın ilk yarısını 3-0 önde bitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...