Tgrt Haber
03 Haziran 2021 19:51

Anadolu Efes seride 1-0 öne geçti

Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Final serisine de hızlı başladı. Anadolu Efes, ilk maçta Fenerbahçe Beko'yu 111-71 yenerek seride durumu 1-0'a getirdi.

Anadolu Efes seride 1-0 öne geçti
anadolu efes,,fenerbahçe,,basketbol,,final,,seri,,maç,

ING Basketbol Süper Ligi play-off finali başladı. İlk maçta sahasında Fenerbahçe Beko'yu ağırlayan Anadolu Efes, rakibini 40 sayı farkla 111-71 mağlup edip seride 1-0 öne geçti.

Basketbol severlerin merakla beklediği maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. De Colo ve Guduric'in basketleriyle 7 sayı farkla öne geçti. Kısalarının basketleriyle toparlanan Anadolu Efes, ilk çeyreğin sonunda 21-21 eşitliği yakaladı. İkinci çeyrekte her iki takım da skor üretmekte zorlansa da Adadolu Efes soyunma odasına 43-40 önde gitti.

LARKIN VE MICIC'LE FARKA GİTTİ

İkinci yarıda oyunun hakimiyetini ele geçiren Anadolu Efes, Larkin ve Micic'in etkili oyunuyla son çeyreğe 80-51'lik skor avantajıyla girdi. Mücadelenin son periyodunda üstünlüğünü koruyan lacivert beyazlılar, farkı daha da artırdı. Anadolu Efes, play-off finalinin ilk maçında Fenerbahçe Beko'yu 40 sayı farkla 111-71 mağlup edip seride 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 

Shane Larkin 23 sayıyla maçın en skoreri olurken, Vasilije Micic 19, Buğrahan Tuncer 12 sayı kaydetti. Fenerbaçe'de ise Melih Mahmutoğlu 19, Nando De Colo'nun 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Öte yandan dev karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da salonda izledi.

İKİNCİ MAÇ CUMARTESİ

Serinin ikinci karşılaşması, 5 Haziran Cumartesi günü Anadolu Efes'in ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğunu ilan edecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...