Tgrt Haber
07 Nisan 2015 03:36

Anadolu Efes'e NSK Eskişehir'den ağır darbe

Türkiye Basketbol Ligi'nin 25. haftasında Anadolu Efes'i evinde ağırlayan NSK Eskişehir Basket, 81-79'luk skorla galibiyete imza attı.

Anadolu Efes'e NSK Eskişehir'den ağır darbe
anadolu efes, NSK Eskişehir Basket, tbl,

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan NSK Eskişehir Basket Başantrenörü Brad Greenberg, güzel bir maç olduğunu ifade etti. Çok iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirten Greenberg ayakta durmaya çalıştıklarını aktardı. Greenberg, “Bunu yapabilmemiz için haftalar öncesinden ev sahibi olduğumuz maçları kazanmamamız gerektiğini biliyorduk. Deplasmanı da tabi kazanmamız lazım. Kazanmamızın beklenmediği maçlarda rakip takımları üzdük. Evimizde üst üste kazandığımız 4'üncü maç. Darüşşafaka'ya karşı önemli bir maç kazandık. Son Konya maçı bizim için üzücü oldu. Ama biz savaşmaya devam ediyoruz. Bugün gerçekten iyi savaştık. Takımım adına daha fazla mutlu olamam. Buradaki taraftarlar içinde aynı şeyi düşünüyorum. Güzel bir maç gördüklerini düşünüyorum taraftarın. Hala dövüşüyoruz, savaşıyoruz. Gelecek hafta da çok güçlü bir takımla mücadele edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Oyuncularımı böyle mutlu görmek beni sevindiriyor. Çünkü bu sene çok zor anlar yaşadılar. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.
NSK Eskişehir Basket oyuncusu Kartal Özmızrak ise, evlerinde üst üste 4. Galibiyeti aldıklarını hatırlattı. Taraftar desteğine değinen Özmızrak, “Taraftarımızla birlikte artık evimizde herkes ne kadar iyi oynadığımız biliyor. Birçok kez bize ligden düştü denilse de biz hala savaşmaya devam ediyoruz ve ligin son maçına kadar da savaşmaya devam edeceğiz. Evimizde büyük takımları yeniyoruz. Hiçbir takım ayırt etmiyoruz. Haftaya da ligin şu andaki belki en iyi takımıyla oynayacağız ama onlara da hazırlanışımız aynı olacak ve kazanmak için oynayacağız. Umarım ligde kalabiliriz” diye konuştu.

ANADOLU EFES CEPHESİ
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, iyi bir maç olduğunu ve NSK Eskişehir Basket'in maçı hak ettiğini belirtti. Top kayıplarının fazla olduğunu vurgulayan Ivkovic, “Maçın 2.'nci periyodunda yaptığımız 7 top kaybı maçın otoritesini elimizden kaçırmamıza sebep oldu. Maçın geri kalanında da etkili faktör iki takımın 3 sayılık atışlarıydı. Eskişehir yüksek bir atış oranıyla oynadı. Biz ise düşük bir yüzde de kaldık. Belki orada 3 sayı atmak yerine potaya yönelip sonuca gitmeye çalışmalıydık. Eskişehir'i tekrar kutluyorum. 2 günlük bir hazırlanmadan sonra çok önemli bir karşılaşmamız var Fenerbahçe ile Eurolig'de. Onun için yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Anadolu Efes'ten Birkan Batuk ise,maça iyi başlamalarına rağmen devamını getiremediklerini söyledi. NSK Eskişehir Basket'in 3'lük sayılardaki başarısına değinen Batuk, “Eskişehir'i tebrik ediyorum. Ofansif bir takımdı. Yapmamız gerekenleri yapamadık ve maçı kaybettik. Onlara diğer maçlarda başarılar diliyorum. Önümüzde önemli bir Fenerbahçe maçı var. O maçtan galip gelip ondan sonra Play Off'a kalıp top 8'de devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...