Tgrt Haber
19 May 2015 01:30

Antalyaspor hakem hatalarından yakındı

PTT 1. Lig'de dün sahasında Osmanlıspor'a 4-3 mağlup olan Antalyaspor'da kulüp başkanı Gültekin Gencer, oynadıkları maçlarda hakem hataları yönünden izlenmesini talep ettiğini bildirdi.

Antalyaspor hakem hatalarından yakındı
Osmanlıspor, Antalyaspor, Gültekin Gencer,

Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlıspor karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen bir takım nedenlerden dolayı maçı kaybettiklerini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan Antalyaspor camiası olarak talepleri bulunduğunu dile getiren Gültekin Gencer, "Geride kalan 33 haftada Adana Demirspor, Osmanlıspor ve Antalyaspor'un yaptığı maçların tarafsız bir kurul tarafından hakem hatalarının tespiti için izlenmesini talep ediyorum. Bu üç takımın hakem hatalarından aldığı artı ve eksi puanların çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Hakemlerinde insan olduğunu, hata yapabileceğine işaret eden Gencer, şöyle devam etti:

"Herkese saygımız vardır. Hakemlere art niyet ithamında bulunmuyorum ama eski MHK başkanlarından oluşan bir kurul oluşturulabilir. Bu üç takımın maçlarını izleyip hakemlerin bilmeyerek de olsa yaptığı hataları çıkarmalarını istiyoruz. Çıkardıktan sonra hangi takımların kaderiyle oynandığı görülsün. Tarafsız kişilerin vereceği karara saygı duyarız. Bazı maçlarda hakemin vücut dilinin 'el' dediği pozisyonda beyninin bir türlü penaltıyı vermediği açıkça görülüyor."

Gültekin Gencer, Osmanlıspor maçında da bariz hakem hataları görüldüğünü savunarak, sarı kartı bulunan bir oyuncunun en az 3 pozisyonda aynı hareketi tekrarladığını ama hakemin bir türlü ikinci sarı kartı göstermediğini öne sürdü. Bu oyuncunun daha sonra gol attığını kaydeden Gencer, "Hakem maçta kontrolü tamamen kaybetti. Osmanlıspor lehine verdiği yanlış kararların altında ezildiği için bizim futbolcumuza verilmesi gereken kırmızı kartı da vermedi" ifadesini kullandı.

"Rakip takım yöneticilerinin karşılaşmanın devre arasında hakem odasının kapısında ne işi vardı" diyen Gencer, bu olayların araştırılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Gencer, Antalyaspor'un tecrübeli oyunculardan oluştuğunu, play-off'tan Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...