Tgrt Haber
22 Ocak 2014 17:31

Aslan kupada tepetaklak oldu

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Elazığspor kendi sahasında Galatasaray'ı Serdar Özkan’ın penaltıdan attığı golle 1-0 yendi.

Aslan kupada tepetaklak oldu
elazığspor galatasaray, canlı maç, elazığspor galatasaray canlı, elazığspor galatasaray haberleri, elazığspor galatasaray maçını izle

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Elazığspor kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Elazığspor mücadeleden Serdar Özkan'ın penaltıdan attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmaya Elazığspor’un etkili oyunuyla başlandı. Galatasaray oyun kurmakta güçlük çekerken rakip kaleye gitmekte bir türlü başarılı olamadı. Mücadelenin 17. Dakikası son derece üzücü bir olaya sahne oldu. Galatasaray Aydın Yılmaz rakibi Serdar Özkan’a kayarak müdahale etmek isterken bacağı kırıldı. Serdar Özkan bu olayın ardından gözyaşlarını tutamazken Galatasaraylı oyuncuların morali yerle bir oldu. Dakikalar 40’ı gösterirken Elazığspor’ın %57’ye %43 üstünlüğü bulunuyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi. İkinci yarı yine Elazığspor’un istekli oyunuyla başladı. 50. Dakikada Riera Serdar Özkan’ı ceza sahası içinde yere düşürünce karar penaltı oldu. Penaltıyı kullanan Serdar Özkan golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından Galatasaray biraz toparlanmaya çalışsa da bir türlü başarılı olamadı. Elazığspor’un savunması rakibin baskının arttırmasına izin vermedi. Sarı kırmızılı ekip Drogba ve Chedjou’yla gole yaklaşsa da bir türlü golü bulamadı. Son saniyelerde Burak Yılmaz ve Serdar Özkan kırmızı kartla cezalandırıldı! Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Elazığspor mücadeleden 1-0’lık üstünlükle ayrıldı. Bu sonucun ardından Elazığspor puanını 5'e yükseltirken Galatasaray 4 puanda kaldı.Yoluna üç kulvarda devam eden ve üç günde bir maça çıkan Galatasaray'ın bugünkü rakibi Elazığspor. Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda üçüncü sınavını verecek olan Sarı-Kırmızılı ekip, ilk hafta Tokatspor'u mağlup etmiş, ardından Antalyaspor'la berabere kalmıştı. Buna karşın Cim Bom bugünkü deplasman mücadelesine de yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı.
ELAZIĞSPOR 1 - 0 GALATASARAY
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
72. dakika: Elazığspor, rakibi karşısında iyi baskı yapıyor ve Galatasaraylı oyuncuların oyun kurmasına izin vermiyor.
70. dakika: Elazığspor'da oyuncu değişikliği. Tanju Kayhan oyundan çıkarken Deniz Aslan oyuna girdi.
69. dakika: Elazığspor ceza alanı içinde Salih Dursun ve Marvin Romeo çarpıştı ve oyun şu an durmuş durumda.
68. dakika: Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Ceyhun Gülselam oyundan çıkarken Wesley Sneijder oyuna girdi.
67. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Onur, Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
66. dakika: Galatasaray'ın beraberlik için baskısı artmaya başladı ama Elazığspor savunması hata yapmıyor.
64. dakika: Elazığspor ikinci gole çok yaklaştı. Serdar Özkan, sol kanattan topu taşıdı, ceza alanına girdi ve pasını Serdar Gürler'e verdi ama Serdar'ın yakın mesafeden vuruşu üstten dışarıya gitti.
62. dakika: Sağ kanattan etkili gelişen Galatasaray atağında Salih'in ceza alanına ortasında Drogba'nın kafa vuruşu az farkla dışarıya gitti.
60. dakika: Galatasaray atağında Drogba'nın ceza alanına hareketlenen Burak'a gönderdiği ara pasında Burak yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
58. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Yekta'nın şutu yandan dışarıya gitti.
56. dakika: Galatasaray atağında Drogba'nın savunma arkasına koşu yapan Burak'a pasında top biraz hızlıydı ve kaleci Ivesa'ya kadar geldi.
55. dakika: Orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadelede Serdar Özkan, Umut'a faul yaptı.
54. dakika: GOL! Serdar Özkan (p) Kullanılan penaltı vuruşunda Serdar Özkan topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu.
52. dakika: Elazığspor'un baskılı olduğu dakikalar. Sol kanattan gelişen atakta ceza alanına yerden gönderilen ortada Serdar Özkan, Riera'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı.
50. dakika: Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Galatasaray savunması araya girdi.
48. dakika: Elazığspor atağında sol kanattan ileriye hareketlenen Serdar Özkan'a atılan pasta ofsayt bayrağı kalktı.
47. dakika: Elazığspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Youssouf Hadji oyundan çıkarken Onur Ayık oyuna girdi.
46. dakika: İkinci yarı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45. dakika: Elazığspor atağında sol kanatta topla buluşan Serdar Özkan'ın ceza alanına ortasında son anda Yekta topa kafayla müdahale etti.
44. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
43. dakika: Galatasaray atağında Yekta, rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluştu, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.
42. dakika: Elazığspor atağında Serdar'ın ortasında savunmanın müdahale ettiği topla ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet'in sert şutu üstten dışarıya gitti.
41. dakika: Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Riera'ya sert bir faul yapan Tanju Kayhan sarı kart gördü.
40. dakika: Elazığsporlu oyuncular hazırlık pasları yapıyor. Tempo biraz düşmüş durumda.
37. dakika: Elazığspor atağında Serdar Özkan, sağ kanada atılan uzun topa hareketlendi ama top Yekta'nın kontrolünde dışarıya gitti.
35. dakika: Galatasaray atağında Salih rakip yarı alana geçip Drogba ile verkaç yapıp topla buluşmak istedi ama top biraz hızlıydı ve rakip savunmada kaldı.
33. dakika: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakan'ın ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.
32. dakika: Galatasaray atağında Salih'in pasında topla buluşan Yekta, 3 rakibinin arasından sıyrılamadı.
31. dakika: Galatasaray atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Salih'in kafa vuruşunu kaleci kurtardı ama Salih için de ofsayt bayrağı kalktı.
30. dakika: Elazığspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Drogba'ya faul yapıldı.
28. dakika: Galatasaraylı oyuncuların rakip yarı alanda baskısı var ama oyun kurmakta hala sıkıntı yaşıyor.
27. dakika: Elazığspor'da Bilica, topla birlikte rakip yarı alana geçip sağ kanattaki Tanju'ya yüksek bir pas attı ama top taca gitti.
26. dakika: Bu kez gelişen Galatasaray atağında Drogba, sol kanatta rakibinden sıyrılmak istedi ama başarılı olamadı.
25. dakika: Sağ kanattan gelişen Elazığspor atağında Tanju'nun yerden ortasında top kaleci Aykut'ta kaldı.
24. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada top kaleci Aykut'ta kaldı.
21. dakika: Galatasaray'da Aydın Yılmaz'ın yerine Salih Dursun oyuna girdi.
18. dakika: Bu pozisyona Aydın Yılmaz'ın ayağı döndü ve sakatlık geçirdi. Aydın Yılmaz ambulansla hastaneye götürülecek. Serdar Özkan ve bazı futbolcular da göz yaşlarına engel olamadı.
17. dakika: Bir başka Elazığspor atağında Serdar Özkan, sol kanattan ceza alanına gireceği anda Aydın'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
17. dakika: Serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Bilica'nın kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
16. dakika: Kullanılan taç atışının ardından köşe gönderine yakın bir noktada Mehmet, yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
15. dakika: Gelişen Elazığspor atağında sağ kanatta topla buluşan Tanju, Hakan'dan sıyrılmak isterken Hakan'ın müdahalesiyle top taca gitti.
14. dakika: Burak Yılmaz'ın tedavisi tamamlandı ve oyun da yeniden hareketlendi.
13. dakika: Galatasaray'da Burak Yılmaz, maçın hakeminin devam ettirdiği bir ikili mücadele sonrasında bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
12. dakika: Etkili paslarla rakip ceza alanı ön bölümüne kadar giden Galatasaraylı oyunculardan Burak'ın ceza alanına ara pasında Drogba topa hareketlenmedi.
11. dakika: Mücadeleye ev sahibi Elazığspor daha etkili başlayan taraf. Galatasaraylı oyuncular oyun kurmakta zorlanıyor.
10. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Drogba'nın vuruşu üstten dışarıya gitti.
9. dakika: Gelişen Galatasaray atağında Umut, rakip yarı alandan hızla ileri hareketenirken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
8. dakika: Bu kez sol kanattan gelişen Elazığspor atağında Serdar Özkan, savunmadan sıyrılamadı.
7. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Çağlar'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten farklı şekilde dışarıya gitti.
6. dakika: Hızlı gelişen Elazığspor atağında Serdar Gürler, sol çaprazdan ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Ceyhun Gülselam sarı kart gördü.
5. dakika: Galatasaray atağında sağ kanattan ileriye hareketlenen Aydın'a atılan uzun topta savunma topa müdahale etti ve boşta kalan topa hareketlenen Chedjou, rakibine faul yaptı.
4. dakika: Elazığspor karşı atağında Serdar Gürler, sağ kanatta Hakan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
3. dakika: Gelişen Galatasaray atağında Melo, kendi yarı alanında aldığı topla rakip ceza alanı ön bölümüne kadar gitti ve tam şut çekeceği anda yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.
2. dakika: Sol kanattan gelişen Elazığspor atağında Serdar Özkan, ceza alanına orta yapmak istedi ama savunma araya girdi.
1. dakika: Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
İŞTE İLK 11'LER
STAT: Elazığ Atatürk Stadı
SAAT: 19.00
HAKEM: Murat Türker
ELAZIĞSPOR: Ivesa, Tanju, Bilica, Çağlar, Serdar Gürler, Mehmet Nas, Marvin Zeegelaar, Serdar Özkan, Pape Sow, Hadji, Deniz
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk
GALATASARAY: Aykut, Hakan Balta, Chedjou, Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş, Riera, Melo, Umut Gündoğan, Aydın, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...