Tgrt Haber
01 Aralık 2021 18:20

Atakan Çankaya ve İrfan Can Kahveci arasındaki kavganın görüntüleri çıktı

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu İrfan Can Kahveci ve Göztepe’nin yıldız oyuncusu Atakan Çankaya soyunma odası önündeki kavgasının görüntüleri ortaya çıktı.

Atakan Çankaya ve İrfan Can Kahveci arasındaki kavganın görüntüleri çıktı
Atakan Çankaya,İrfan Can Kahveci,göztepe,fenerbahçe

Süper Lig’in 14. haftasında 1-1 sonuçlanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında Atakan Çankaya ve İrfan Can Kahveci arasında saha içinde yaşanan gerilim, soyunma odası koridorlarına taştı. Gözlemci, raporuna iki futbolcunun kavga ettiğini yazdı. 

5-10 MAÇ ARASI CEZA BEKLENİYOR

TFF Hukuk Müşavirliği, İrfan Can'ı "Saldırı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca tedbirli olarak sevk ederken oyuncu talimat gereği 5 ila 10 maç ceza alabilir. Göztepeli Atakan ise "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 36. maddeden sevk edilirken 1 ila 3 maç arası ceza alması gündemde.

GÖRÜNTÜLER BASINA SIZDI

Basına sızan görüntülerde, iki futbolcunun birbirine yöneldiği, araya diğer sporcuların ardından da polisin girdiği görülüyor. TFF'nin bu görüntülerden sonra nasıl bir ceza vereceği merak konusu oldu.

Atakan Çankaya ve İrfan Can Kahveci arasındaki kavganın görüntüleri çıktı

Atakan Çankaya ve İrfan Can Kahveci arasındaki kavganın görüntüleri çıktı

Atakan Çankaya ve İrfan Can Kahveci arasındaki kavganın görüntüleri çıktı

FENERBAHÇE: SALDIRI DEĞİL, İTİŞ KAKIŞ

Fenerbahçe Kulübü, Göztepe maçında yaşanan olaylardan dolayı Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen İrfan Can Kahveci hakkında açıklama yaptı.

Sarı-lacivertli kulüpten konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: "30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevklerine ilişkin görüşlerimizi Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan bugün yaptığı açıklamalarla değerlendirmişti.

Gün içerisinde ortaya çıkan görüntüler, Genel Sekreterimizin Kulübümüz adına yapmış olduğu açıklama ve tespitlerin ne kadar doğru olduğunu gözler önüne sermiştir.

Görüntülerde sabit olduğu üzere futbolcumuz İrfan Can Kahveci ile rakip oyuncu arasında gerçekleşen diyaloğun kesinlikle bir ‘saldırı’ niteliğinde olmadığı, bir itiş kakıştan ibaret olduğu net bir şekilde görülmektedir.

Maç içerisinde yaşanan ve koridorda devam eden sataşmalardan doğan ikili diyaloğun sonunda yaşananlar futbol sahalarında hemen her hafta karşılaştığımız diyaloglardan farklı değildir.

Bu görüntüler doğrultusunda saldırı niteliği ile PFDK’ya sevk edilen futbolcumuz İrfan Can Kahveci’ye yönelik ilgili kurumun bu yapılan vahim hatayı düzelteceğine inanıyor;

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak oyuncumuzun hakkını sonuna kadar savunacağımızı camiamıza ve tüm spor kamuoyuna bildiriyoruz." 

"İŞ BİLMEZLİKTİR, KÖTÜ NİYETTİR"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, sarı-lacivertli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi.

Kızılhan, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci'nin Göztepe ile yapılan karşılaşmadaki "saldırısı" sebebiyle PFDK'ye sevk edilmesiyle ilgili FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

PFDK sevkinin şaşkınlık verecek boyutta olduğunu belirten Kızılhan, "Her zaman dile getirdiğimiz gibi sistemin, bu sisteme çöreklenmiş ve amacı Türk futbolu dışında her şey olan kişilerin değişmesi isteğinin ne kadar haklı olduğunun kanıtı niteliğindedir. Hepimizin bildiği gibi 29 Kasım'da deplasmanda oynadığımız Göztepe maçının devre arasında yaşananlar nedeniyle futbolcumuz İrfan Can Kahveci, 'saldırı' adı altında oldukça abartılı ve çarpıtma barındıran bir ithamla karşı karşıya kalmıştır. İrfan Can ile rakip futbolcu arasında yaşanan itiş kakışın saldırı olarak nitelenmesi ve sevkin bu şekilde yapılması, bizim açımızdan asla kabul edilebilir değildir ve en açık tabirle de iş bilmezliktir, kötü niyettir." ifadelerini kullandı.

Söz konusu sevk kararıyla TFF'nin maçlara atadığı temsilcilerin ehliyetine de büyük gölge düştüğünü vurgulayan Burak Çağlan Kızılhan, şunları kaydetti:

"Söz konusu temsilcinin yaptığı sevk ile iki sezon önce o dönemki futbolcumuz Vedat Muric'in niyet okuma gibi hukukta hiçbir türlü yeri olmayan bir yöntemle PFDK'ya sevk edilmesi arasında skandallık derecesi açısından ve bizim açımızdan hiçbir fark yoktur. Bu konu bizim açımızdan çok nettir. Bu gibi örneği olmayan sevklerin, Fenerbahçe üzerinden oluşması camiamızı huzursuz etmekte ve ciddi anlamda kızdırmaktadır. Fenerbahçe Kulübü iş bilmez, işgüzar insanların deneme tahtası olmaz, olamaz. Neyse ki Vedat Muric ceza almadan bir sonraki maça çıkabilmişti. Bu davada da farklı bir sonuç beklemiyoruz açıkçası. Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine de eminiz. TFF bu ve buna benzer uygulamalara imza atan ve ehliyet sahibi olmayan kişilere karşı net bir tavır almalı ve maçlarda görevlendirdiği insanlara çekidüzen vermelidir. Aksi takdirde TFF kulüpler için oluşturduğu sorunları büyütmeye ve oyuna zarar vermeye devam edecektir."

GÖZTEPE’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olaylar üzerine Göztepe Spor Kulübü bir açıklama yayınladı. Sarı-kırmızılı kulüp açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"29 Kasım Pazartesi günü Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmanın ardından futbolcumuz Atakan Çankaya ile Fenerbahçeli oyuncu İrfan Can Kahveci arasında devre arasında yaşanan olay nedeniyle futbolcumuz Atakan Çankaya TFF tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Devre arasında iki oyuncu arasında yaşanan ve birkaç saniye süren, her maçta sıklıkla karşılaştığımız ve müsabaka içerisinde yaşandığında kart gösterilmesine bile gerek olamayabilecek durum nedeniyle oyuncumuzun disiplin kuruluna sevk edilmesi kabul edilemez. Yaşanan olaylarla ilgili tüm görüntüler kulübümüzde mevcut olup, oyuncumuzun gerekli savunması hukuk birimimiz tarafından en hızlı şekilde yapılacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...