Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2014 15:56

Avni Aker stadı yıkılacak mı? İşte cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde konuyu kendilerine ilettiğini belirten Gümrükçüoğlu “Sayın Başbakanımızın talimatları ile inşasına başlanan stadyum 2015 yılının Ağustos ayında Trabzonspor’umuzun, Trabzon halkının ve futbol severlerin hizmetine girecektir.

Avni Aker stadı yıkılacak mı? İşte cevabı
trabzonspor, avni aker, başbakan, recep tayyip erdoğan, statyum inşaatı, yeni stat

Bilindiği üzere TOKİ ile yapılan anlaşma gereğince Akyazı’daki spor kompleksinin inşaatının karşılığında Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim sahası ve 19 Mayıs Spor Salonu’nu üzerine barındıran arsa TOKİ’ye devredilmiştir. Stadyumun ve spor kompleksinin tamamlanmasının ardından TOKİ’nin burada konut ve işyerleri yapıp satması planlanmaktaydı. Ancak biz Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Salonu’nun üzerinde bulunduğu alanın konut ve işyeri yapılaşmasına yönelmemesi, şehrimizin ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde değerlendirilmesi için teşebbüslerimiz oldu. Teknik arkadaşlarımızı da yanımıza alarak TOKİ başkanımızla görüştüm. TOKİ başkanımız bu konuya sıcak yaklaştı. Eğer böyle bir uygulama yapılabilecekse bu konuya destek verebileceklerini söylediler” dedi.
Başbakan Erdoğan’dan Hüseyin Avni Aker Stadı ve çevresini istediklerini kaydeden Gümrükçüoğlu “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediyemizi ziyaretinde kendilerine arz ettik. Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs Spor Salonu’nu üzerinde barındıran arazinin Büyükşehir Belediyemize verilmesini, bunun karşılığında bizim Yalıncak’taki Özel İdare arazimizi TOKİ’ye verebileceğimizi ve gerekirse diğer desteklerle alacağımız arazinin karşılığını tam olarak sağlamaya gayret edeceğimizi Sayın Başbakanımıza ifade ettim. Bu arazi üzerinde Büyükşehir Belediye binamızın yapılması, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Yavuz Selim sahasının hatıra olarak muhafaza edilmesine gayret gösterilmesi, bir kültür ve sanat şehri olan Trabzon’umuza yakışır Büyükşehir Bilim Sanat Kongre Merkezi'nin yapılmasına gayret edilmesi, bunun dışındaki alanların yeşil alan olarak değerlendirilmesi konusunu Sayın Başbakanımıza önerdik. Sayın Başbakanımız bizim bu arzumuzu dinledikten sonra, bu şehirde parkların arttırılmasının lüzumuna değinerek, ‘Böyle bir gözle bakmalısınız’ dedi. Bu alanı bizlere verirseniz dediğimiz gibi değerlendiririz. Trabzon çok büyük bir kazanım elde etmiş olur’ dedik” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...