Tgrt Haber
28 May 2022 18:25 - Güncelleme : 28 May 2022 20:55

Avrupa Karate Şampiyonası'nda 4 altın madalya

Son dakika spor haberi: Avrupa Karate Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcularımız Ali Sofuoğlu, Eray Şamdan, Burak Uygur ve kadınlar kumite finalinde mücadele eden Serap Özçelik Arapoğlu altın madalya, Dilara Bozan ise gümüş madalya kazandı.

Avrupa Karate Şampiyonası'nda 4 altın madalya
Avrupa Karate Şampiyonası,Ali Sofuoğlu,Serap Özçelik Arapoğlu,Eray Şamdan,Burak Uygur

Gaziantep'te devam eden 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda üçüncü gün müsabakalarında milli sporcular 4'ü altın 1'ü gümüş olmak üzere 5 madalya elde etti.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun üçüncü gününde milli sporculardan kadınlar kumitede Serap Özçelik Arapoğlu (50 kilo), erkekler kumitede Eray Şamdan (60 kilo), Burak Uygur (67 kilo), katada ise Dilara Bozan ve Ali Sofuoğlu tatamiye çıktı.

Kadınlar kata finalinde milli sporcu Dilara Bozan, İspanya'dan Sanchez Jaime Sandra mağlup olarak gümüş madalyada kaldı. Erkekler kata finalinde milli sporcu Ali Sofuoğlu ise İspanya'dan Damian Hugo Quintero Capdevila'yı yenerek altın madalya kazandı.

Erkekler kumite finalinde 60 kiloda yarışan Eray Şamdan İtalya'dan Angelo Crescenzo'yu, 67 kiloda yarışan milli sporcu Burak Uygur ise Yunanistan'dan Dionysios Xenos'u yenerek altın madalya elde etti.

Kadınlar kumite finalinde 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Serap Özçelik Arapoğlu ise İtalya'dan Perfettto Erminia'yı yenerek altın madalyaya uzandı.

ALİ SOFUOĞLU: 10 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU HAYALİM VAR

Gaziantep'te düzenlenen 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasında ferdi katada altın madalya kazanan Ali Sofuoğlu, 10 Avrupa şampiyonluğu kazanma hayalinin olduğunu söyledi.

Sofuoğlu, AA muhabirine, şampiyon olmayı çok istediğini ve bunu başardığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Ferdi katada seri yakaladığına işaret eden Sofuoğlu, "10 Avrupa şampiyonu kazanmak gibi hayalim var. İnşallah bunu başarabilirim." diye konuştu.

ERAY ŞAMDAN: KARATENİN EFSANE İSMİ OLMAK İSTİYORUM

Kumitede altın madalya kazanan Eray Şamdan, ülkesinde şampiyonluğa ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Şamdan, "Bu benim büyüklerdeki ikinci şampiyonluğumdu. Şu an 8 Avrupa şampiyonluğum bulunuyor. Karatenin efsane ismi olmak istiyorum. Türkiye'nin adını duyurup İstiklal Marşı'nı burada okumak istiyordum." dedi.

BURAK UYGUR: GÜZEL MAÇLAR ÇIKARDIM

Kumitede birincilik kürsüsüne çıkan Burak Uygur da, emeklerinin karşılığını aldığını belirterek, "Uzun zaman sonra kariyerime yakışır bir performans sergiledim. Güzel maçlar çıkardım. İnşallah bundan sonra seri yakalamak istiyorum. Nice Avrupa ve dünya şampiyonluğu elde etmek istiyorum." dedi.

DİLARA BOZAN: İNŞALLAH BUNDAN SONRA BENİ ZİRVEDE GÖRECEKSİNİZ

Ferdi katada gümüş madalya kazanan Dilara Bozan ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Yarıştığım rakibim bu turnuvanın en tecrübeli sporcusuydu. Olimpiyat ve dünya şampiyonuydu. İnşallah bundan sonra beni zirvede göreceksiniz. Bunun için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

TOPLAMDA 7 MADALYA KAZANDIK

Gaziantep'te süren 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda milli sporcular 6 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun 4. gününde tatamiye çıkan milli karateciler, günü 7 madalyayla tamamladı.

Şampiyonanın sabahki bölümünde erkekler kumite 75 kiloda Erman Eltemur, kadın kumite 68 kiloda Eda Eltemur birincilik kürsüsüne çıktı.

Öğleden sonraki müsabakalarda ise kumitede Serap Özçelik Arapoğlu, Eray Şamdan ve Burak Uygur, ferdi katada ise Ali Sofuoğlu altın madalya elde etti.

Dilara Bozan da ferdi katada ikincilik elde etti.

Bu sonuçlarla milli sporcular günü 6 altın, 1 gümüş madalyayla tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...