Tgrt Haber
27 May 2021 00:55

Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde 2020-2021 sezonu final maçında İngiliz temsilcisi Manchester United ile İspanyol temsilcisi Villarreal karşı karşıya geldi. 90 dakikası 1-1 eşitlikle sonuçlanan maçın uzatma dakikalarında da gol çıkmayınca kazananı penaltılar belirledi. Manchester United'ı penaltılarda 11-10 yenen Villarreal UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal oldu
manchester united,villareal

UEFA Avrupa Ligi Finali'nde İspanyol ekibi Villarreal, İngiliz kulübü Manchester United ile karşı karşıya geldi.

Polonya'nın Gdansk kentinde oynanan ve çekişmeli geçen mücadelede Villarreal, 29. dakikada Gerard Moreno ile öne geçerken, Edison Cavani 55. dakikada sahneye çıkarak, Manchester United adına skora denge getirdi.

İlk 90 dakika 1-1 bitince uzatmalara taşındı.

VİLLARREAL, PENALTILARDA KUPAYI KAZANDI

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara geçildi.

Penaltılarda Manchester United'ı 11-10 yenen Villarreal, kupanın sahibi oldu.

Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal oldu

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY AVANTAJI KAYBETTİ

İspanyol ekibi Villarreal'in kupayı kazanması Türk takımlarını üzdü. 

Manchester United’ın kupayı kazanması halinde Şampiyonlar Ligi’ne üçüncü torbadan girme hakkı kazanacak olan Beşiktaş, Villarreal’in zaferi ile kuralara dördüncü torbadan katılmak zorunda kaldı.

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Galatasaray ise sezonu daha önce açarak UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine üçüncü tur yerine ikinci turdan katılacak.

Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...