Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 13:17 - Güncelleme : 09 May 2023 05:03

Avustralya Açık Erkekler finali ne zaman? Tenis turnuvası finalistleri kim? Nadal şampiyon oldu mu?

Avustralya Açık Erkekler finali için nefesler tutuldu. Rafael Nadal Avustralya Açık Erkekler yarı finalinde Matteo Berrettini’yi 3-1 mağlup ederek finale yükselirken rakibi Tsitsipas'ı 3-1 yenen Rus raket Medvedev oldu. Peki Avustralya Açık Erkekler finali ne zaman? Avustralya Açık Tenis Turnuvası finalistleri kim oldu? Avustralya Grand Slam Tenis Turnuvası şampiyonu kim oldu? Nadal mi Medvedev mi?

Avustralya Açık Erkekler finali ne zaman? Tenis turnuvası finalistleri kim? Nadal şampiyon oldu mu?
avustralya açık erkekler,tenis,nadal,medvedev,

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler yarı final maçında Rafael Nadal ile Matteo Berrettini karşı karşıya geldi. Nadal, rakibini 3, 6-2, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 yenerek finale yükselen isim olmayı başardı. Böylece Nadal 29. kez finalde yer almayı başardı. Nadal, tarihte hiçbir erkek tenisçinin sahip olamadığı 21 grand slam şampiyonluğu için korta çıkmaya hazırlanırken rakibi Tsitsipas'ı 7-6 4-6 6-4 6-1'lik setlerle 3-1 yenerek finale yükselen Medvedev oldu. Peki Avustralya Açık Tenis Turnuvası ne zaman, saat kaçta? Avustralya Açık Tenis Turnuvası şampiyonu kim?

AVUSTRALYA AÇIK ERKEKLER FİNALİ NE ZAMAN? 

Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Roger Federer ile birlikte 20’şer şampiyonlukla en çok grand slam zaferi yaşayan erkek tenisçi unvanına sahip. İtalyan rakibi Matteo Berrettini karşısında 3, 6-2, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 üstünlük kazanan Nadal Avustralya Açık Erkekler final maçında rekor kırmayı hedefliyor. 35 yaşındaki tenisçi yarı final ardından "Çok iyi başladım. Son zamanlardaki en iyi başlangıcımdı. Üçüncü sette servisim düşmeye başladı. Sonuçta toparlayıp maçı kazanabilmek önemli. Tekrar finalde olmak benin için çok şey ifade ediyor" şeklinde konuştu. Nadal karşısına ise 25 yaşındaki başarılı Rus raket Daniil Medvedev çıkacak. Medvedev yarı finalde Tsitsipas'ı 7-6 4-6 6-4 6-1'lik setlerle 3-1 mağlup ederek finae yükseldi.  Peki Avustralya Açık Erkekler finali ne zaman? 

Avustralya Açık Erkekler tenis finali 30 Ocak Pazar saat 11.30’da yapılacak.

NADAL’IN RAKİBİ KİM? AVUSTRALYA AÇIK ŞAMPİYONU BELLİ OLDU MU? 

Avustralya Açık'ın tek erkeklerde ilk finalisti Rafael Nadal oldu. Kariyerinin 21. grand slam şampiyonluğunu kovalayan İspanyol Nadal, İtalyan Berrettini'yi 3-1 yenerek adını final maçına yazdırdı. Sonucun ardından gözyaşlarına hakim olamayan Nadal final için beklemeye koyuldu. İspanyol tenisçi, Avustralya Açık’taki tek şampiyonluğunu 2009 yılında Federer’i 3-2 yenerek elde etmişti.

Yarı finalin diğer maçı Medvedev ve Tsitsipas arasından yapıldı. Medvedev Tsitsipas'ı 7-6 4-6 6-4 6-1'lik setlerle 3-1 yenerek Avustralya Açık Erkekler finalisti oldu. 

AVUSTRALYA AÇIK ERKEKLER FİNALİ NEREDEN İZLENİR? 

Avustralya Açık Erkekler finali için geri sayım başladı. 30 Ocak Pazar günü yapılacak karşılaşma öncesi sporseverler araştırmalarına devam ediyor. Nadal Avustralya Açık’ta 6. kez final oynamasının yanı sıra finali kazanırsa her grand slami en iki kez kazanan ikinci tenisçi olacak. Peki Avustralya Açık Erkekler finali hangi kanalda yayınlanacak? 

Avustralya Açık Erkekler maçları Türkiye'den Eurosport yayınlıyor. Bunun yanında Avustralya Açık karşılaşma sonuçlarını turnuvanın Twitter adresinden ve Eurosport youtube kanalından takip edebilirsiniz. 

GRAND SLAM TENİS TURNUVASI NE DEMEK? 

Avustralya Açık Erkekler tenis finali için nefesler tutulurken gözler ''Grand Slam tenis turnuvası ne demek?'' sorularına çevrildi. 

Grand Slam Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen dört büyük tenis turnuvasından her birine verilen isimdir. Grand Slam; tenis sporunun en köklü, en önemli etkinliklerinden birisidir. 4 ülke, 3 kıta üzerinden düzenlenen bu etkinliğin yönetimi Uluslararası Tenis Federasyonuna aittir. Sırasıyla İngiltere, Amerika, Fransa ve Avustralya'da düzenlenir. 

Grand Slam Tenis Turnuvaları son ayağı Avustralya’da gerçekleşir. Her yıl Ocak ayında yazın tam ortasında düzenlenen bu etkinlik seyirci dostu olarak bilinen Melbourne’deki Parc Kortunda oynanır. Bu yıl Avustralya Açık Erkekler finali 30 Ocak Pazar tarihinde gerçekleşecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...