Tgrt Haber
08 Şubat 2022 08:29

Ayşenur Duman kimdir, kaç yaşında? Milli sporcu Ayşenur Duman Pekin Kış Olimpiyatları'nda!

Ayşenur Duman Pekin Kış Olimpiyatları Kayaklı Koşu kategorisinde mücadele ediyor. Türk milli kayakçı 2018 yılındaki Güney Kore Kış Olimpiyatları’na da katılmıştı. Peki Ayşenur Duman kimdir, nereli? Ayşenur Duman olimpiyat elemelerini geçti mi? İşte tüm merak edilenler.

Milli sporcu Ayşenur Duman Pekin Kış Olimpiyatları'nda mücadele ediyor.
Milli sporcu Ayşenur Duman Pekin Kış Olimpiyatları'nda mücadele ediyor.

24. Pekin Kış Olimpiyatları heyecanı devam ediyor. Türkiye’den 7 sporcunun mücadele ettiği organizasyon 4 Şubat Cuma günü başladı. Açılış töreninde Türk Bayrağını taşıyan sporcu Ayşenur Duman merak konusu oldu. Kayaklı Koşu kategorisinde mücadele edecek olan genç sporcu bugün eleme turunda mücadele edecek.

AYŞENUR DUMAN KİMDİR?

Ayşenur Duman 1 Mart 1999 doğumlu tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Henüz 9 yaşında kayak antrenörü ve eski sporcu Haydar Çetinkaya’nın okuluna ziyarete gelmesiyle kefedilen Ayşenur Duman yaşadığı şehir kış sporlarına uygun olması nedeniyle küçük yaşlarda eğitimine başladı. Ailesi antremanlarına daha elverişli olması ve kızlarının kariyerine destek olmak amacıyla Bolu Gerede ilçesine taşındı.

Ayşenur Duman kimdir, kaç yaşında? Milli sporcu Ayşenur Duman Pekin Kış Olimpiyatları'nda!

Ayşenur Duman aynı zamanda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisidir. 2014 yılından bu yana milli takımda mücadele eden Ayşenur Duman toplamda 19 madalya ve 65 uluslararası müsabakaya katılma başarısını gösterdi. Genç kayakçı 27-28 Şubat 2016 tarihlerinde Hırvatistan'ın Ravna Gora kentinde düzenlenen Kros Kayağı Balkan Kupası Kadınlar 5 km Serbest oyununda bronz, kadınlar 10 km Serbest yarışında ise gümüş madalya kazandı. Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne katılarak bu spor dalında Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi başarısı olan ilk on içinde yer aldı. Duman, 1-3 Eylül 2017 tarihlerinde Yunanistan'ın Metsovo kentinde düzenlenen Uluslararası Tekerlekli Kayak Şampiyonası'nda bronz madalya aldı.

2018 Güney Kor Kış Olimpiyatları'nda Kros kayağına katılmaya hak kazanarak ilk 80’e girmeyi başardı. Ayşenur Duman Çin’de düzenlenen 24.Pekin Kış Olimpiyatları’da Furkan Akar ile bayrak taşıyıcısı seçildi.

AYŞENUR DUMAN PEKİN KIŞ OLİMPİYATLARI MÜCADELESİ

Ayşenur Duman Kayaklı Koşu etkinlikleri kapsamında 8 Şubat Salı eleme turunda ve 10 kilometre klasik koşu yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek. Ayşenur Duman’ın kayak kariyerinde ilham aldığı isim keşfedilmesine katkısı bulunan Haydar Çetinkaya olduğu biliniyor. Duman’ın antrenörü üse Haydar Çetinkaya’nın kızı Kelime Çetinkaya. Bu yıl Ayşenur Çetinkaya Kış Olimpiyatları kapsamında ilk 50’ye girmeyi hedefliyor.

Genç sporcu olimpiyat öncesi yapıyı açıklamasında mental ve fiziksel olarak çok hazır hissettiğini ifade ederken ''Kayak takımlarımız çok pahalı ve Türkiye'de de kış sporları pek popüler değil. Madalya şu an hayal ama biz ileride yarışacak kardeşlerimize yol açmak istiyoruz. Biz iki adım atalım onlar beş adım atsın istiyoruz'' sözlerine yer verdi.

Milli sporcu ''Madalya kazanamasam bile madalya kazanacak birilerine dokunmak istiyorum" açıklamasını yaptı. Ayşenur Duman8 Şubat Salı Kayaklı Koşu Kadınlar Sprint Eleme turunda mücadele edecek.

KIŞ OLİMPİYATLARI HANGİ KANALDA YAYINLANACAK? 

2022 Pekin Kış Olimpiyatları tüm heyecanıyla devam ediyor. Karşılaşmalar 4-20 Şubat tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de yapılıyor.  8 Şubat Yusuf Emre Fırat ve Ayşenur Duman müsabakaları da dahil olmak üzere tüm yarışmalar TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve Eurosport ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...