Tgrt Haber
25 Haziran 2016 19:16

Bakan Kılıç, 'Dopingle yakalanırsanız cezasını çekersiniz'

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, milli halterci Nurcan Taylan'ın biyolojik pasaportunda "yasaklı madde" tespit edilmesine ilişkin, "Dopingle yakalanırsanız bunun cezasını sonuna kadar çekersiniz." dedi.

Bakan Kılıç, 'Dopingle yakalanırsanız cezasını çekersiniz'
bakan kılıç, doping,

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hakkında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin her şart altında uluslararası organizasyonları düzenlemeye alışık olduğu bir dönem yaşadığını belirten Kılıç, daha önce Mersin'de Akdeniz Oyunları, İstanbul'da, Ankara'da, Antalya'da, Trabzon'da, ülkenin farklı bölgelerinde yapılan organizasyonlar bulunduğunu anlattı.

Samsun'da gelecek yıl da İşitme Engelliler Olimpiyatı'nın gerçekleştirileceğini hatırlatan Kılıç, bunun dünyadaki olimpik ve paralimpikten sonra gelen en kapsamlı organizasyon olduğunu kaydetti.

Dünyadaki en çok katılımlı üçüncü büyük organizasyon olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Önümüzdeki temmuz ayında Samsun'da 3 farklı organizasyon olacak. 16-24 Temmuz tarihlerinde plaj voleybolu, masa tenisi, judo, karate ve tekvando olmak üzere 5 branşta dünya şampiyonaları gerçekleştirilecek. Bu organizasyonların bir sene sonraki İşitme Engelliler Olimpiyatları'ndan önce yapılmasının sebebi, hem Samsunumuzun hem ülkemizin hazırlanması hem de gelecek yabancı misafirlerimizin kentin güzelliklerini, spor altyapısını görmeleri için fırsat olmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Dopinge karşı 'sıfır tolerans' duruşumuz var"

Bakan Kılıç, bir basın mensubunun, iki kez dopingli çıkan ve ağır cezalara çarptırılan halterci Nurcan Taylan'ın biyolojik pasaportunda "yasaklı madde" tespit edilmesine yönelik görüşlerini sorması üzerine, göreve başladığından bu yana dopinge karşı "sıfır tolerans" duruşlarını sürekli dile getirdiklerini bildirdi.

Bunun hem ülke olarak hem de hükümetlerinin ve bakanlıklarının ortaya koyduğu bir duruş olduğunun altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

"Maalesef Nurcan Taylan, 2008 yılında Pekin'de katıldığı olimpiyatlarda sıfır çekmişti. Orada alınan ilk numunesinde herhangi olumsuz bir maddeye rastlanmamıştı fakat son zamanlarda dünya spor camiasında yaşanan gelişmeleri hepiniz yakından takip ediyorsunuz. Daha önce Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack'ın istifa süreci ile sonuçlanan bir skandal yaşandı. Maddi gelirler karşılığında birtakım olumsuzluklar ve sportmenlik dışı hareketlerin yapıldığı doping ile alakalı, numune ve testlerde oynamalar yapıldığı iddiaları doğrultusunda WADA'nın da raporunun arkasından Diack istifa etmek durumunda kalmıştır. Daha sonra dünya spor camiası içerisinde ünlü sporcuların da birtakım yasaklı maddelere yakalanmış olması ile devam eden süreçte Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi çok ciddi çalışma ile 2008, 2012 Yaz Olimpiyatları ile ilgili numuneleri tekrar gözden geçirme kararı almıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...