Tgrt Haber
13 Eylül 2014 19:12 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:31

Bakan Kılıç, 'Güreşte başarılar gelmeye başladı'

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Türk güreşinin gelecek adına çok önemli sinyaller verdiğini, başarıların gelmeye başladığını söyledi.

Bakan Kılıç, 'Güreşte başarılar gelmeye başladı'
bakan kılıç, spor, güreş, başarı,

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp ile bronz madalya alan Selçuk Çebi'yi kutlayarak Türk güreşinin gelecek adına çok önemli sinyaller verdiğini söyledi. Bakan Kılıç, Özbekistan'da organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nı takip etmek üzere bugün başkent Taşkent'e geldi. Tüm gün salonda müsabakaları izleyen Bakan Kılıç, yaptığı açıklamada, günü 1 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamladıklarını hatırlatarak "Sporcularımız elinden gelen tüm çabayı gösterdi. Bizim burada onlardan beklentimiz, yapabileceklerinin en iyisini yapmaları ve müsabaka esnasında taşıdıkları formanın hakkını vermeleridir, bugün onu yaptılar" dedi. Kılıç, "Güreşçi kardeşlerimiz geleceğe yönelik çok iyi sinyaller veriyor. Hem gençlerde hem kadınlarda hem grekoromende hem de serbestte iyi gelişmeler var. Bugün gördük ki Rıza'nın en büyük rakibi olan Kübalı ile her an her şey olabilir. İnşallah olimpiyatta bu iş hallolmuş olacak" diye konuştu.

"Başarılar gelmeye başladı"

Bugünden itibaren federasyonla beraber organize ve planlı bir şekilde 2016 Olimpiyat Oyunları için gerekenleri yapacaklarını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu hafta içinde ümit ediyorum olimpiyata hazırlık kapsamında olimpik federasyonların başkanlarıyla bir araya gelerek nasıl bir yol izleyeceğimizi müzakere edeceğiz. Güreş için söyleyebileceğim, gelecekte daha güzel şeyler olacak. Aldığımız intiba güzel. Bugünkü maçları Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da yakından takip etti. Ülkemiz bir olmuş şekilde güreşçi kardeşlerimizin başarı elde edebilmesi için dua ediyor. Bizim görevimiz, federasyonumuza destek olmak, onların görevi de sportif başarıyı getirecek şekilde hazırlık yapmak. Gördüğümüz tabloda da bu başarılar gelmeye başladı."

Dünya Güreş Şampiyonası'nda her stilde başarı elde edildiğinin altını çizen Kılıç, "Belli noktalarda daha önce hiç sözümüz geçmezken, burada madalya aldık. Bunlar federasyonumuzun bizimle beraber yaptığı istişareler sonucunda ortaya çıkıyor. Bu çalışmaların içinde bilimsel metotlar var, bunlar üzerinde ciddi manada duruyoruz" ifadesini kullandı.

"Başarı, ekip çalışmasıyla geliyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, başarının gelmesi için ekip çalışmasının önemine dikkati çekerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu işin doktorundan diyetisyenine, hatta kamplarda çocukların odaları için hazırlık yapanlara kadar ekip çalışması şart, başarı o zaman geliyor. Biz bunu yakalamaya başladık, daha da ileri taşıyacağız. Temeli oturttuk, şimdi üzerine koymaya başlayacağız. Ümit ediyorum ki bu organize şekilde çalışma, diğer federasyonlara da örnek olacak. Federasyonun başarı ölçüsü sportif başarıdır. Tabii ki burada kardeşlerimizin uluslararası organizasyonlara katılmış olmaları çok önemli. Bu tecrübeyi ediniyorlar, bunlar önemli. Bu taşlar üst üste gelecek ve o gururlu günlerimizi tekrar yakalayacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...