Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2014 12:41

Bakan ve milletvekilleri derbiyi yorumladı

Bakan ve milletvekilleri, yarın Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi, kimin kazanacağı ve skor tahmininde bulunarak AA muhabirine yorumladı.

Bakan ve milletvekilleri derbiyi yorumladı
bakan, billetvekilleri, derbi yorumu, fenerbahçe, galatasaray,

Bakan ve milletvekilleri, yarın Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi, kimin kazanacağı ve skor tahmininde bulunarak AA muhabirine yorumladı. Milletvekilleri en çok 2-1'lik skoru tahmin ederken, sadece bir milletvekili maçı Galatasaray'ın 3-1 kazanacağını söyledi.
Galatasaray-Fenerbahçe arasında yarın oynanacak derbi, Parlamento'da da milletvekilleri arasında heyecan oluşturdu. Milletvekilleri, siyasetin ve ülke gündeminin sıcak günlerini yaşadığı bugünlerde, kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde, maçı kimin kazanacağı ve skor tahmininde bulunuyor. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, maçın sonucunun ne olacağının sorulması üzerine, "Bu maçlarda önemli olan, seyircilerin ve oyuncuların birbirine değer vermesi, birbirine saygı duyması ve sonuçlara takılmadan spora destek vermektir. Maçta olabildiğince dostluğu, kardeşliği ve centilmenliği ön planda tutmalıyız. Sonuçlar gelip geçicidir. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray; bunlar bizim takımlarımız, bu maçların önemli olan tarafı dostluklarımıza, centilmenliğimize katkı sağlaması" dedi.

Galatasaray'lı eski TBMM Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Galatasaray'ın kazanmasını istediğini belirtti. 

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı birbirinden ayrı ayrı düşünmenin mümkün olmadığını ifade eden Toptan, "Burada önemli olan kulüp yöneticilerinin birbirlerinin yüzüne bakamayacakları söz ve davranışlarda kaçınmalarıdır, taraftarları germemeleridir. Sıkıntılı günler yaşayan insanımızın, şölen havası içerisinde geçmesi gereken derbiden, maçın sonucu ne olursa olsun gergin çıkmaması lazım" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Fenerbahçe'nin kazanmasını istediğini ifade ederek, "Çünkü ben İstanbul 1. Bölge milletvekiliyim, Kadıköy ile Fenerbahçe tesisleri 1. bölgede. Ayrıca ailemdeki bütün erkekler Fenerbahçe'li, onların mutlu olması benim mutlu olmam demektir. Barış içinde, şiddet olmadan, eğlenceli bir maç olmasını dilerim" sözlerini sarfetti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Netice hakkında bir tahminde bulunamam, 3 ihtimalli bir maçtır. Ancak centilmence cereyan etmesini dilerim" derken; kavgasız, gürültüsüz ve örnek bir maç olması temennisinde bulunan Galatasaray'lı AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan da Galatasaray'ın maçı 2-1 alacağını vurguladı.

"Ligimizin değeri kalmadı"

Futbolun içine düştüğü durumdan sonra artık bu derbilerin anlamsızlaştığına işaret eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Çünkü Türkiye'de futbolda gerçek bir sportif mücadelenin yapılmadığı ortaya çıktı. Galatasaray bu maçı kazansa da hiç bir önemi yok, Fenerbahçe bilmem kaçıncı maçını alsa da hiç bir önemi yok. Çünkü bu maçların sonuçlarının uluslararası spor camiasında bir değeri kalmadı, ligimizin bir değeri kalmadı" dedi.

Beşiktaş'lı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yarın oynanacak Fenerbahçe ve Galatasaray derbisi ile ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Evet hafta sonu çok önemli derbi var, Adana derbisi var. Adanaspor-Adana Demirspor derbisi var. Ben o derbi ile daha çok ilgiliyim. O derbide iyi oynayan kazansın istiyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray da birbirlerini üzmesin diyorum. Onlar üzülmezse biz de üzülmeyiz" diye konuştu.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yüzyıllık ve dünyaca meşhur derbi olduğuna işaret eden TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Galatasaray'ın yurtdışından getirdiği teknik direktörünün uyum sağlayamaması, Fenerbahçe teknik direktörünün tartışılır olmasının, maçın sonucuna hocalardan daha çok futbolcuların karar vereceğini gösterdiğini vurguladı. "İyi oynayan kazansın" diyen Kaya, Fenerbahçe maçı 1-0 ya da 2-1 alacağını söyledi. 

"Fenerbahçe'den en az iki farklı galibiyet bekliyorum" 

Fenerbahçe'li AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, "İstiyoruz ki  Fenerbahçe veGalatasaray topluma sporla verilmesi gereken mesajı versinler, saygıyı birbirlerine göstersinler, toplum da onu oradan alsın" dedi. Fenerbahçe'nin şu andaki arzusu, isteği ve coşkusunun Galatasaray'ın biraz daha önünde olduğunun görüldüğünü ve bunun da maçın sonucuna yansıyacağını düşündüğünü vurgulayan Kılıç, "Fenerbahçe'den en az iki farklı galibiyet bekliyorum. Eskiden 'bir olsun bizim olsun' denirdi. Yok böyle olmasın, en az iki fark bekliyorum. Çünkü şu andaki kondisyon, arzu ve istek bunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, iki çocuğunun Galatasaray'lı, eşinin Fenerbahçe'li, kendisinin ise Trabzonsporlu olduğunu vurgulayarak, derbide mutlu sona Galatasaray'ın ulaşacağını kaydetti.

Galatasaray'lı AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, bu yıl bütün takımlarda düşüş olduğunu, hiç bir takımın zevkle ve keyifle seyredilecek futbol oynamadığını ifade ederek, Galatasaray maçı 2-1 alacağını, golleri de - oynarsa - Burak ve Sneijder'in atacağını belirtti.

Fenerbahçe'li AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Fenerbahçe de Galatasaray'ın bugüne kadar yaptıkları maçlarda iyi bir oyun sistemi kuramadıklarını, sonuçlar alamadıklarını ifade ederek, "Umut ederim bu derbi, iki takımın da iyi oynadığı bir maç olur ve sonuçta Fenerbahçe kazanır" dedi. Domaç, maçı Fenerbahçe'nin 2-1 alacağını, golleri de Emenike ve Kuyt'ın atacağını söyledi.

"Oğlumu Fenerbahçe'li yapmaya çalışıyoruz ama başarılı olamadık"

Maçın skorunu Fenerbahçe lehine 2-1 olarak tahmin eden Fenerbahçe'li AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, bir üzüntüsünü dile getirdi. Fenerbahçeli olmasına rağmen, 12 yaşındaki oğlunun Beşiktaş'ı tuttuğunu söyleyen Güvenç, "Kardeşim Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de Fenerbahçe'li. Her bir araya geldiğimizde oğlumu, top ve eşofman gibi hediyelerle Fenerbahçe'li yapmaya çalışıyoruz ama başarılı olamadık" sözlerini sarfetti.

Fenerbahçe'li AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, derbilerin her zaman zor olduğuna işaret etti. Bu derbinin biraz daha çekişmeli geçeceğine inandığını dile getiren Bak, Fenerbahçe'nin kazanmasını istediğini ancak maçın berabere biteceğini düşündüğünü vurguladı.

"Galatasaray herkesi yenebilir ama Fenerbahçe'yi yenmesi çok nadir"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, " Galatasaray herkesi yenebilir ama yıllardır Fenerbahçe'yi yenmesi çok nadirdir. Fenerbahçe,Galatasaray karşısında hep şanslı olmuştur gene öyle olacaktır, hiç bir tereddüt duymuyorum. Galatasaray da kıymetli bir takımımız ama Fenerbahçe 3 puanı oradan rahat bir şekilde alacaktır. 2-1 Fenerbahçe alır" değerlendirmesinde bulundu. 

Galatasaray'lı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, maçı Galatasaray'ın 3-1 alacağını söyleyerek, "Kötü bir dönemden geçiyoruz, Şampiyonlar Ligi'nde kötü sonuçlar aldık. Fenerbahçe derbilerinin havası farklıdır ve bu maçta da Galatasaray'ın iyi oynacağına inanıyorum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, maçı Fenerbahçe'nin kazanmasını istediğini belirterek, Fenerbahçe lehine 2-1 tahmininde bulunurken; Fenerbahçe'li CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Fenerbahçe'nin maçı 2-1 kazanacağını, golleri de Gökhan Gönül ile Kuyt'ın atacağını ifade etti.

Maçın centilmence geçmesini isteyen Galatasaray'lı CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, "Galatasaray'ın galibiyete ihtiyacı var. Galatasaray'ın yenmesi, hem kongreye motivasyon olacaktır hem de yeni seçilecek başkana futbolcuların, teknik heyetin kendisini göstermesi gerekir. Saha avantajı var, maçı 3-1 Galatasaray alır" dedi.

"Kim yenerse yensin ben sevineceğim"

Fenerbahçe'li CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, maçı kim alırsa kendisinin sevineceğini belirtti. Acar, "Eğer Fenerbahçe yenerse 'benim takımım yendi' diye sevineceğim, Galatasaray yenerse ise 'oğlumun takımı yendi' diye sevineceğim. Yani, kim yenerse yensin ben sevineceğim" sözlerini sarfetti. 

Güzel ve seyircilerin memnun olacağı bir futbol bekleyen Galatasaray'lı CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, seyircilerin birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde takımlarını desteklemelerini istedi. Maçta hiç bir seyircinin saçının teline zarar gelmemesi temennisinde bulunan Oran, kendi sahasında oynamanın da avantajıyla Galatasaray'ın kazanmaya daha yakın olduğunu vurguladı.

TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, derbilerde skorun önceden belli olmayacağını vurgulayarak, skor tahmininde bulunmadı. "Derbi bir konsantrasyon meselesidir. Bakarsınız kötü giden bir takım bile iyi netice alabilir" diyen Uzunırmak, Türk futbolunun fetret devri olarak tanımladığı şu dönemde, seviyeli ve güzel bir maç olmasını temenni etti.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, galibiyet için Fenerbahçe'nin biraz daha ağır bastığını vurgularken; MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da "Bu maçın sonucunu konuşmaya bile gerek yok, Fenerbahçe alacak. Galatasaray da büyük takım ama bugünlerde çok zor dönemler geçiriyor" diyerek iddialı konuştu.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ise maçın centilmence geçmesini dileyerek, "Kalbimden geçen Fenerbahçe'nin maçı almasıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...