Tgrt Haber
05 Kasım 2021 15:30

Barcelona teknik direktörü Xavi kimdir, kaç yaşında? Efsane Xavi evine döndü!

İspanyol teknik adam Xavi Hernandez Barcelona takımı teknik direktörü olduğu haberi futbolseverleri heyecanlandırdı. Peki uzun yıllar Barcelona'da forma giyen teknik adam Xavi Hernandez kimdir? Barcelona teknik direktörü Xavi kaç yaşında? Xavi, Barcelona kariyeri ve tüm detaylar...

Barcelona teknik direktörü Xavi kimdir, kaç yaşında? Efsane Xavi evine döndü!
barcelona,messi,xavi,futbol

Barcelona altyapısında yetişen ve takımda uzun dönem futbol oynayan İspanyol orta saha oyuncusu Xavi Hernández Barcelona teknik direktörü oldu. Futbolseverler Xavi Barcelona teknik direktörü olmasıyla sosyal medyada ''Efsane evine döndü!'' mesajlarını paylaştı. Efsane kulüpten resmi açıklama gelmezken Katar ekibi Al Sadd anlaşma sağlandığını belirtti. İşte Barcelona efsanesi Xavi hakkında bilmeniz gerekenler. 

BARCELONA TEKNİK DİREKTÖRÜ XAVİ HERNÁNDEZ KİMDİR? 

Xavier Hernández Creus ya da bilinen adıyla Xavi, 25 Ocak 1980 tarihinde İspanya’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Barcelona ile başlayan Xavi 17 yıl Barcelona formasını taşıdı.  Xavi kariyerindeki ilk maçına 18 Ağustos 1998 tarihinde Supercopa de España mücadelesinde 2-1 kaybettikleri maçta Mallorca karşısında çıktı ve kariyerinin ilk gol sevincini yaşadı.
Xavi, 2004-05 sezonunda Don Balón ödülünde yapılan oylama sonucunda ligin en iyisi seçildi.

Barcelona teknik direktörü Xavi kimdir, kaç yaşında? Efsane Xavi evine döndü!

Barcelona yıllarında toplam 767 maça çıkan Xavi Hernández 85 gol ve 185 asistlik performansa imza atarak en başarılı yıllarını geçirdi. Aynı zamanda İspanya Milli Takımı’nda top koşturan Xavi 12 gol atarken 24 asist yaptı. Asıl mevkisi merkez orta saha olan Xavi futbol kariyerinde birçok bölgede mücadele etti.
Yıllardır beraber olduğu Barcelona takımından Katar Ligi’nden Al-Sadd kulübüne bedelsiz transfer oldu. Xavi Al-Sadd forması ile toplamda 98 maçta 24 gol 28 asist yaptı.

Barcelona’nın efsane ismi Xavi futbolculuk kariyeri boyunca 8 La Liga şampiyonluğu 4 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu 1 Dünya Kupası gibi zaferlerle birlikte toplamda 33 kez kupa kaldırdı. 

XAVİ BARCELONA TAKIMINA DÖNDÜ! 

41 yaşındaki başarılı futbolcu 2019 yılında jübilesini yaptıktan sonra teknik direktörlük görevini yapmaya başladı. Barcelona Ronald Koeman ile yollarını ayırmasının ardından teknik direktörlük görevi için Xavi ismi geçmeye başladı. Yıllarca Barcelona’da ter döken başarılı futbolcu Xavi  için ilk açıklama Katar ekibinden geldi. 2019'da takımın başına geçerek ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamaya başladığı Katar ekibi Al Sadd, Barcelona ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Xavi’nin başında olduğu Al-Sadd Katar Ligi’ni 2020/2021 sezonunu nağmağlup şampiyon olarak tamamladı. 2010 FIFA Ballon d'Or ödülünde takım arkadaşları; Messi ve Iniesta ile birlikte üçe inen adaylar arasında yer aldı.

Xavi kariyerinde toplam 524 maça çıktı. Bu maçlarda 59 gol atarken 104 asist yapma başarısı yakaladı. 

Barcelona teknik direktörü Xavi kimdir, kaç yaşında? Efsane Xavi evine döndü!

MESSİ GİTTİ XAVİ GELDİ

Lionel Messi ayrılığının ardından Barcelona La Liga'da sezona üç maçta yedi puanla nispeten iyi bir başlangıç yapsa da Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e sahasında 3-0 mağlup oldu. Barcelona'da geçmişin gölgesi ve başarılı yıldız oyuncuların ayrılması ile ilgili dedikodular tekrar gündeme gelirken Xavi Barcelona takımna geri döndü. Xavi Barcelona teknik direktörlük görevi hakkında Xavi, "Barcelona teknik direktörlüğünü kim devralırsa, bir mesih olarak görülmemeli. Mesele bir takım kurmak ve iyi hissettiren faktörü ve pozitifliği kulübe tekrar kazandırmak'' dedi.

XAVİ BARCELONA'DAN NE ZAMAN AYRILDI?

 

Adı Barcelona teknik direktörü olarak anılan Xavi ilk takımı olan Barcelona'dan 2014-15 sezonu bittikten sonra ayrıldı. Katar'ın Al-Sadd ile bir yıl uzatma opsiyonu bulunan iki yıllık sözleşme imzaladı, yıllık 10 milyon € alacağı duyuruldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...