Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2015 10:07

Barcelona ve Athletic Bilbao finalde

İspanya Kral Kupası'nda oynanan yarı final rövanş maçlarının ardından finale kalan takımlar belli oldu.

Barcelona ve Athletic Bilbao finalde
ispanya, kral kupası, barecelona, atletic bilbao

İspanya Kral Kupası'nda oynanan yarı final rövanş maçlarının ardından Barcelona ve Athletic Bilbao finale kalan takımlar oldu. Sahasında oynadığı ilk maçı 3-1 kazandıktan sonra Villarreal ile deplasmanda karşılaşan Barcelona, yine 3-1'lik skorla rakibini mağlup etti. Barcelona'nın gollerini Neymar (Dk. 3 ve Dk. 88) ve Luis Surez (Dk. 73) atarken, Villarreal'in tek golü 39. dakikada Jonathan dos Santos'dan geldi. Villarreal'de Pina 66. dakikada Neymar'a yaptığı sert faulden dolayı direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Kral Kupası yarı finalindeki sürpriz ise deplasmanda Espanyol'u 2-0 yenen Athletic Bilbao oldu. Evinde oynadığı ilk maçta 1-1 berabere kalan Athletic, hızlı ve baskılı başladığı rövanş maçında Aduriz (Dk. 13) ve Etxeita'nın (Dk. 42) golleri ile Espanyol'u mağlup ederek, finale adını yazdırdı. Athletic Bilbao'da kaleci Iago Herrerin 65. dakikada sakatlanarak yerini İraizoz'a bıraktı.
Finalist takımlar bu zamana kadar 36'şar kez Kral Kupası'nda final maçı oynarken, Barcelona 26, Athletic Bilbao ise 23 kez bu kupayı kazandı. Barcelona en son 2011-2012 sezonunda, Athletic Bilbao ise 1983-1984 sezonunda Kral Kupası'nı kaldırdı. Athletic Bilbao, son kez kupayı kazandığında finalde Barcelona'yı 1-0 yenmişti.
Katalan kulübü Barcelona ve Bask kulübü Athletic Bilbao arasındaki final maçı 30 Mayıs'ta oynanacak. İspanya Futbol Federasyonu, gelecek haftalarda final maçının oynanacağı stadı belirleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...