Tgrt Haber
15 Ekim 2021 15:16

Başakşehir, Beşiktaş'ı devirdi! Maç sonucu:3-2

Süper Lig'in 9. hafta açılış müsabakasında Beşiktaş, Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Zorlu karşılaşma Başakşehir'in 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Ev sahibi ekibin golleri Okaka(2) ve Gulbrandsen'den geldi. Siyah beyazlıların gollerini oyuna sonradan dahil olan Alex Teixeira ve penaltıdan Batshuayi kaydetti.

Başakşehir, Beşiktaş'ı devirdi! Maç sonucu:3-2
beşiktaş,süper lig,futbol,başakşehir

Süper Lig'in  9. hafta açılış müsabakasında Beşiktaş, Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Ev sahibi ekip 41'de Okaka ile öne geçse de Kartal ikinci yarının başına oyuna giren yıldız oyuncusu Alex Teixeira ile beraberliği sağladı. Siyah-beyazlılar galibiyet golünü ararken kalesinde golü gördü. Okaka hızlı gelişen atakta golü buldu. 85. dakikada Gulbrandsen skoru 3-1 yaptı. Batshuayi 90+1 penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirse de Kartal'a yetmedi. Mücadele 3-2 Başakşehir'in üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş 17 puanda kaldı. Başakşehir ise yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu ile güzel bir başlangıç yaparak puanını 9'a yükseltti.

BEŞİKTAŞ LİGDEKİ İKİNCİ YENİLGİSİNİ ALDI

Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir'e 3-2 mağlup olan Beşiktaş, bu sezon ligdeki ikinci mağlubiyetini alarak 17 puanda kaldı. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın cezalı olduğu mücadelede ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayan siyah-beyazlılar, Alex Teixeira'nın golüyle skoru eşitlese de Okaka ve Gulbrandsen'in gollerine engel olamadı. Siyah-beyazlı ekip Michy Batshuayi'nin 90+1'de penaltıdan attığı golle farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol atamayınca haftayı puansız tamamladı.

MERT GÜNOK YİNE KALESİNİ GOLE KAPATAMADI

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı ve bu sezon siyah-beyazlı formayla üçüncü maçına çıkan Mert Günok, Başakşehir karşısında da kalesini gole kapatamadı.

Bu sezon oynadığı Fraport TAV Antalyaspor ve Altay maçlarında 2'şer gol yiyen tecrübeli eldiven, mücadelenin 40. dakikasında Visca'nın şutu sonrası yaptığı hatayla takımını 1-0 geriye düşürdü. Siyah-beyazlı kaleci, Okaka ve Gulbrandsen'in gollerine de engel olamadı.

Mert Günok'un kalede olduğu 3 maçta Beşiktaş toplam 7 gol yedi.

SİYAH-BEYAZLILAR 5 MAÇTIR GOL YİYOR

Sezonun ilk 4 haftasında kalesinde gol görmeyen Beşiktaş, ligde oynadığı son 5 maçta ise rakiplerinin gol sevincine engel olamadı.

Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Yeni Malatyaspor maçlarını gol yemeden tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Antalyaspor, Adana Demirspor, Altay ve Sivasspor sonrasında Başakşehir'den de gol yedi.

Beşiktaş böylelikle oynadığı son 5 müsabakada kalesinde 11 gol gördü.

Başakşehir, Beşiktaş'ı devirdi! Maç sonucu:3-2

TEİXEİRA, VOLKAN BABACAN'IN HATASINI AFFETMEDİ

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Alex Teixeira, Başakşehir kalecisi Volkan Babacan'ın 59. dakikadaki hatasını affetmedi. Volkan'ın uzaklaştırmak istediği topu ceza sahası dışı sol çaprazında önünde bulan siyah-beyazlı futbolcu, düzgün bir vuruşla takımının beraberlik golünü kaydetti. Alex Teixeira bu golle birlikte gol sayısını 2'ye yükseltirken 2 golü de ceza sahası dışından atmış oldu.

BATSHUAYİ 4. GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ın bu sezon transfer ettiği Michy Batshuayi, siyah-beyazlı takımla 4. kez gol sevinci yaşadı. Karşılaşmanın 90+1. dakikasında verilen penaltı kararı sonrası topun başına geçen golcü oyuncu, topu filelerle buluşturarak skoru 3-2'ye getirdi. Batshuayi, Yeni Malatyaspor (2) ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında da gol atmıştı.

OKAKA 6. GOLÜNÜ ATTI

Medipol Başakşehir'in deneyimli forveti Stefano Okaka bu sezon ligdeki 6. maçında gol sayısını 6'ya yükseltti. Beşiktaş ağlarını iki kez sarsan Okaka, bu sezon Çaykur Rizespor'a karşı hat-trick yapmış, Fenerbahçe maçında da bir kez gol sevinci yaşamıştı. Turuncu-lacivertli takımın üçüncü golünü atan Fredrik Gulbrandsen ise bu sezon ligdeki gol sayısını 2 yaptı.

EMRE BELÖZOĞLU TEZAHÜRATLARI

Medipol Başakşehir taraftarları, takımın başında ilk maçına çıkan teknik direktör Emre Belözoğlu'na yaptıkları tezahüratlarla destek verdi. Emre Belözoğlu da taraftarları el sallayarak selamladı. Karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan oyuncular da tribünleri dolaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

24. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Caiçara'nın savunma arkasına attığı pası göğsüyle önüne indiren Berkay ceza sahasına girdi. Berkay, sağ çaprazdan yakın mesafeden şutunu attı, top uzak direk dibinden auta gitti.

25. dakikada Beşiktaş'ın gelişen atağında Rıdvan Yılmaz, sol kanattan ön direğe ortasını yaptı. Altıpas içinde Epuranu'nun ters vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın kucağında kaldı.

40. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Edin Visca'nın ceza sahasının dışından şutunda top kaleci Mert'ten sekti, boşta kalan meşin yuvarlağa Okaka yakın mesafeden vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

Mücadelenin ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

59. dakikada Beşiktaş skoru 1-1 yaptı. Epureanu'nun geri pasında kaleci Volkan'ın uzaklaştırmak istediği top Alex Teixeira'nın önünde kaldı. Siyah-beyazlı oyuncu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

74. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Batshuayi'nin şutunda, kaleci Volkan topu kornere çeldi.

77. dakikada Tolga Ciğerci ceza yayının sağından gelişine vurdu, kaleci Mert topu kornere gönderdi.

83. dakikada Başakşehir 2-1 öne geçti. Hızlı gelişen Başakşehir atağında soldan hızla hücuma çıkan Gulbrandsen'in ceza sahasına çevirdiği topu, Okaka ağlarla buluşturdu: 2-1.

85. dakikada Başakşehir skoru 3-1 yaptı. Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruş sonrası topu kaparak hızlı hücuma çıkan Başakşehir'de Berkay'ın sağdan ortaladığı topu Visca kontrol edip Gulbrandsen'e bıraktı. Gulbrandsen de yerden vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.

90+1. dakikada Beşiktaş skoru 3-2 yaptı. Başakşehir ceza sahasında yaşanan bir pozisyon sonrası yapılan VAR incelemesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Batshuayi meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru 3-2'ye getirdi.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Başakşehir, Beşiktaş'ı devirdi! Maç sonucu:3-2

EMRE BELÖZOĞLU YÖNETİMİNDE İLK MAÇ

Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Medipol Başakşehir, yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu yönetiminde ilk resmi maçına çıktı.

Emre Belözoğlu, ilk maçında Beşiktaş karşısında takımını sahaya, Volkan Babacan, Junior Caiçara, Alexandru Epureanu, Youssouf Ndayishimiye, Lucas Lima, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan, Edin Visca, Deniz Türüç, Nacer Chadli ve Stefano Okako ilk 11'iyle sürdü.

Başakşehir'de Muhammed Şengezer, Hasan Ali Kaldırım, Ravil Tagir, Leonardo Duarte, Danijel Aleksic, Şener Özbayraklı, Fredrik Gulbrandsen, Tolga Ciğerci, Peter Zulj ve Atabey Çiçek ise yedek soyundu.

Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Ömer Ali Şahiner ise kadroda yer almadı.

NACER CHADLİ BU SEZON İLK KEZ İLK 11'DE

Medipol Başakşehir'in Belçikalı oyuncusu Nacer Chadli, bu sezon ilk kez ilk 11'de bir mücadeleye başladı. Chadli, bu sezon yalnızca 5 maçın ikinci yarılarında oyuna dahil olmuş ve toplam 80 dakika sahada kalabilmişti.

AFFEDİLEN CAİÇARA 48 GÜN SONRA FORMASINA KAVUŞTU

Medipol Başakşehir'de 30 Ağustos'ta kadro dışı bırakılan ve 1 Ekim'de affedilen Brezilyalı futbolcu Junior Caiçara, 48 gün sonra ilk 11'deki yerini aldı. Caiçara, son olarak turuncu-lacivertli takımın ligin 3. haftasında sahasında Yukatel Kayserispor ile 28 Ağustos'ta oynadığı mücadelede forma giymişti. Maç öncesi hafta içi vefat eden A Milli Futbol Takımı'nın eski futbolcusu Doğan Küçükduru için saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...