Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2014 20:40

Avrupa basketbolunun en iyileri seçiliyor

Erkekler, kadınlar, genç erkekler ve genç kadınlar kategorilerinde, 2014'ün en iyi isimlerinin belirleneceği Avrupa'da Yılın Basketbolcusu oylaması başladı.

Avrupa basketbolunun en iyileri seçiliyor
fıba, avrupa, basketbol, en iyiler,

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, basketbolseverler, 2014'ün en beğendikleri oyuncularının 10. kez dağıtılacak Avrupa'da Yılın Basketbolcusu Ödülü'nü kazanabilmesi için 16 Ocak 2015 tarihine kadar oy verebilecek. Erkekler, kadınlar, genç erkekler ve genç kadınlar kategorilerinde 10'ar adayın yarıştığı ödüllerin sahipleri, uzmanlardan oluşan jürinin de vereceği oylar sonrası 19, 21, 26 ve 28 Ocak'ta açıklanacak. Fenerbahçe Ülker'in Sırp oyuncusu Bogdan Bogdanovic, yılın en iyi erkek basketbolcusu olabilmek için Dirk Nowitzki, Tony Parker, Milos Teodosic, Pau Gasol gibi ödülü daha önce kaldıran isimlerin de bulunduğu adaylarla yarışacak. Rusya'nın Dinamo Kursk Kulübü'nde oynayan milli basketbolcu Işıl Alben'in adaylar arasında yer aldığı kadınlar kategorisinde, 2013'te ödülü alan Galatasaray Odeabank'tan Sancho Lyttle, Ormansporlu Ana Dabovic ve Abdullah Gül Üniversitesi'nden (AGÜ) Lara Sanders olmak üzere Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nden (TKBL) 3 isim de bulunuyor.

Anadolu Efes'te forma giyen Cedi Osman'ın olduğu genç erkekler adayları arasında milli basketbolcunun bu ödülü geçen yıl da kazanan takım arkadaşı Dario Saric de yer aldı.

Fenerbahçe'de oynayan Cansu Köksal ve ödülü geçen yıl kucaklayan takım arkadaşı Astou Ndour, en iyi genç kadın ödülü için mücadele edecek.

2014 Avrupa'da Yılın Basketbolcusu Ödülü'nün adayları şöyle:

Erkekler: Bogdan Bogdanovic, Boris Diaw, Goran Dragic, Pau Gasol, Alessandro Gentile, Dirk Nowitzki, Tony Parker, Sergio Rodriguez, Milos Teodosic, Jonas Valanciunas.

Kadınlar: Işıl Alben, Evgenia Belyakova, Ana Dabovic, Celine Dumerc, Sandrine Gruda, Alina Iagupova, Yelena Leuchanka, Sancho Lyttle, Lara Sanders, Alba Torrens.

Genç erkekler: Cedi Osman, Giannis Antetokounmpo, Dragan Bender, Federico Mussini, Sviatoslav Mykhailiuk, Jusuf Nurkic, Stefan Peno, Domantas Sabonis, Dario Saric, Aleksandar Vezenkov.

Genç kadınlar: Cansu Köksal, Aleksandra Crvendakic, Olivia Epoupa, Zofia Hruscakova, Daria Kolosovskaia, Kseniia Levchenko, Astou Ndour, Leticia Romero, Angela Salvadores, Cecilia Zandalasini.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...