Tgrt Haber
21 Mart 2014 22:30

Ergin Ataman, 'çok kritik bir galibiyet aldık'

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi Top 16 Turu F Grubu 11. haftasında Almanya'nın Bayern Münih takımı karşısında kritik bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ergin Ataman, 'çok kritik bir galibiyet aldık'
galatasaray liv hospital, ergin ataman, bayern münih,

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ve sarı-kırmızılı takımın 76-69 galibiyetiyle sona eren maçın ardından açıklamalarda bulunan Ataman, "Maçın önemi belliydi. Çok kritik bir galibiyet aldık. Hem takımımı hem de maç boyunca müthiş bir destek veren taraftarımızı kutluyorum" dedi. Deneyimli antrenör, maç boyunca her iki takımın da sıra dışı bir efor sarf ettiğini aktararak, şunları kaydetti: "Savunma sertliği en üst seviyeye çıktı. Bayern Münih'in Schaffartzik ile Arroyo'ya yaptığı baskıyla maçın başında oyun düzenimizi kurmakta zorlandık. Ondan sonra çift oyun kurucuya döndük ve bunda da başarılı olduk. İkili oyunlarda üst düzey bir yüzdemiz vardı. Pota altını çok iyi kullandık. Mensah-Bonsu, özellikle ikinci devre çok iyi bir enerji verdi. Dış atışlarda ise kolay şutları kaçırdığımızı düşünüyorum. Onları sokabilsek daha da farklı kazanabilirdik."
- Bayern Münih cephesi
Alman ekibinin Sırp başantrenörü Svetislav Pesic ise hücum anlamında çok iddialı bir takımla karşılaştıklarını ve hücum ribaundlarını alamamalarının maçı kaybetmelerine neden olduğunu söyledi. Aldığı galibiyetten dolayı Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik eden Pesic, "Bugün savunmada oldukça başarılıydık. Hücum anlamında çok iddialı bir takıma karşı oynadık. Takım olarak aldığımız tavır oldukça pozitifti. Her top için savaştık ama hücumda rakibimizi kontrol edemediğimiz için zorlandık. Hücum ribaundlarını rakibe vermemiz de maçı kaybetmemize mal oldu" diye konuştu. Deneyimli antrenör, grupta Galatasaray Liv Hospital, Lokomotiv Kuban ve kendilerinin galibiyet sayıları açısından eşit olduğu hatırlatılarak, çeyrek final yolunda hangi takımı daha şanslı gördüğünün sorulması üzerine, "Başından beri 4'üncülük için Galatasaray en büyük favoriydi. Çok tecrübeli oyuncuları var ve zor maçları kazanmayı biliyorlar. Çeyrek finale kalmak için en büyük favori Galatasaray. Tabii ki Kuban'ın da şansı var. Bundan sonra her şey mümkün" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...