Tgrt Haber
16 Temmuz 2014 17:41

Eski Efesli Vujacic’ten olay sözler

Efes'ten olaylı bir şekilde ayrılan yıldız basketbolcu Sasha Vujaçiç, tekrar İstanbul'da basketbol oynamak istediğini söylerken, “Oktay Mahmuti benim için, 'Onu mahvedeceğim' dedi. Verdiğim bir röportajda sözlerim çarpıtıldı, ardından kadro dışı bırakıldım” diye konuştu.

Eski Efesli Vujacic’ten olay sözler
Sasha Vujaçiç, anadodlu efes, kadro,

NBA’de Los Angeles Lakers’la iki şampiyonluk yaşayan, ardından iki yıl Anadolu Efes forması giyen Sasha Vujaçiç, İstanbul’u unutamadı. Kariyerine Türkiye’de devam etme şansı bulursa mutlu olacağını dile getiren Sloven yıldız, önemli açıklamalarda bulundu.İstanbul’u çok seviyorum. Buradaki ilk yılım çok zordu. Bir çok şeye uyum sağlamam gerekti. Gerek hayata gerekse Avupa basketboluna... Basketbol mantalitesi de NBA’e göre çok farklıydı. Ama ikinci sezonumda herşey oturdu. Takım arkadaşlarım ve dostlarım bana destek verdi. Şu an boştayım ve seçeneklerime bakıyorum. Avrupa, NBA ve Türkiye’den teklifler oldu. Geçen yıl en doğru tercihi bekledim ama istediğim gibi olmadı. Kötü bir NBA macerasının ardından sezonu Venedik’te bitirdim. Şimdi daha büyük bir adım atmaya, hedefleri olan bir takımda oynamaya hazırım. Tekrar parlamaya hazırım. İstanbul’a gelirsem tabii ki benim için güzel olur.
 
‘Sarıca tecrübesizdi’
 
Türkiye’ye ‘lokavt’ nedeniyle geldim. Basketbolu seviyordum ve beklemek istemedim. Bu nedenle Efes’i tercih ettim, sonrasında da İstanbul’a aşık oldum. Lokavt olmasaydı büyük olasılıkla Türkiye’ye gelmezdim. Buraya gelmek hata mıydı bilmiyorum ama geçmişi değiştiremem. İyi bir takımımız vardı ama coach (Ufuk Sarıca) çok genç ve tecrübesizdi. Avrupa basketboluna uyum sağlamak için bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek gerekiyor. Büyük ve hedefleri olan bir takımsanız, büyük bir coach tarafından yönetilmeniz gerekir. Büyük oyuncular vardı ama büyük bir coach yoktu. Bence bu bir hataydı. Takımın kimyası oluşmadı. Bazı şeyleri anlamakta zorluk çektim, ama şimdi olsaydı farklı davranırdım.
 
‘Efes doğruyu geç de olsa buldu’
 
Efes’ten üzücü bir şekilde ayrıldım. Benim ağzımı kapadılar. Medyaya konuşmama izin vermediler. Coach Oktay Mahmuti, benim için, ‘Onu mahvedeceğim’ dedi. Geriye dönüp bu olayları hatırlamak benim için üzücü. Ama şimdi hata yaptıklarını anlıyorlar. Bir maç sonrası verdiğim röportajda sözlerim çarpıtıldı. Beni tanıyanlar böyle bir söz söylemeyeceğimi bilir. Beni kötü göstermek istediler. Efes’te iki yıl içinde 4 coach değişti. Ama şimdi doğrusunu buldular. İvkoviç herşeyi kazanmış bir coach. Kazanmayı bilen bir coach. Konuşarak değil, sahada işini yaparak buralara geldi. Efes için değişme vakti geldi artık. Onlar için en iyisini diliyorum.
 
‘Sharapova’ya mutluluklar dilerim’
 
Türkiye’ye geldim ve Türkiye beni kurtardı. Maria Sharapova ile olan ilişkimle ilgili bunu söyleyebilirim. Buraya gelme kararı aldığım için mutluyum. Artık geleceğe bakmak gerekiyor. Sharapova ile aramızda kötü birşey geçmedi. Sadece yürümedi. Birbirimize ait olmadığımızın farkına vardık. Tabii ki uzak mesafeler de bizi etkiledi. Ama artık tarih olduk. Ben mutluyum, eminim o da mutludur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...