Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2014 18:45

Sırbistan, Litvanya karşısında zorlanmadı

FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Sırbistan, Litvanya'yı 83-67 yenerek yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Sırbistan, Litvanya karşısında zorlanmadı
Sırbistan, Litvanya, FIBA, Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası,

Karşılaşmaya iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Sırbistan, Lazarevic ve Vutevic ile ataklardan sayılarla dönerken, Litvanya ise Sabonis ve Varnas ile karşılık verdi. Mücadelenin ilk 5 dakikası 7-7 eşitlikle geçildi. Doğru hücum ve oyunlarla aradaki farkı artıran Sırbistan, ilk periyodu 20-15 önde geçti. İkinci periyoda iyi başlayan Sırbistan, Radanov, Peno ve Lazarevic'in sayılarıyla farkı 9'a (28-19) çıkardı. Dış atış ve boyalı alandan istediği sayıları bulamayan Litvanya, savunmada da rakibini durduramadı. Litvanya'ya aradaki sayı farkını kapatma izni vermeyen Sırbistan, ilk yarıyı 41-30 önde tamamladı. Üçüncü periyoda Vucetic'in sayısıyla başlayan Sırbistan, etkili oyununu bu periyotta da sürdürdü. Arka arkaya hızlı ataklarla sayı farkını 17'ye (49-32) çıkaran Sırbistan, rakibini hücumlarında hataya zorladı. Litvanya ise dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı 4 sayıya indirdi. Üçüncü periyot 56-52 Sırbistan üstünlüğüyle geçildi. Sırbistan, final periyoduna da etkili başladı. Djokovic, Lazarevic, Peno ve Vutevic'in sayılarıyla farkı 15 sayıya çıkaran Sırbistan, rakibine bu bölümde de katı savunma uyguladı. Maçın son bölümlerinde top kayıplarını artıran Litvanya, hücumda sayı üretemedi. Ataklarda etkinliğini sürdüren Sırbistan, maçı 83-67 kazandı. Sırbistan bu sonuçla yarı finale çıkan ikinci takım oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...