Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2014 18:23

Türkiye'nin grupta rakipleri belli oldu

2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminde Türkiye, B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile eşleşti.

Türkiye'nin grupta rakipleri belli oldu
türkiye, basketbol, milli takım, Basketbol haberleri, Basketbol,

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası kura çekiminde Türkiye, B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek. Türkiye'de gerçekleştirilecek şampiyonanın kura çekimi İstanbul Çırağan Palace Kempinski'de yapıldı.
A Milli Takım'ın, 2. torbadan katıldığı ve 16 ülkenin mücadele edeceği şampiyonada gruplar şu şekilde oluştu:
A Grubu: Brezilya, Japonya, İspanya, Çek Cumhuriyeti
B Grubu: Mozambik, Türkiye, Fransa, Kanada
C Grubu: Güney Kore, Küba, Avustralya, Belarus
D Grubu: Sırbistan, Çin, ABD, Angola
- Maçlar Ankara ve İstanbul'da oynanacak
2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda iki grubun maçları İstanbul'da, diğer iki grubun karşılaşmaları ise Ankara'da oynayacak.
Türkiye'nin yer aldığı B Grubu ile A Grubu maçları Ankara'da, C ve D Grubu maçları da İstanbul'da yapılacak.
- Turnuva formatı
İlk aşamada 16 takımın 4 grupta mücadele edeceği şampiyonada, gruplarında ilk sırayı alan 4 ülke doğrudan çeyrek finale yükselecek. Grup aşamasında ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar arasında oynanacak eleme maçlarının ardından, 4 takım daha son 8 arasına kalacak. Çeyrek finalden itibaren eleme usulüyle oynanacak karşılaşmalar sonunda rakiplerini elemeyi başaran taraf, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanacak. Bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde 17. kez düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Şampiyonada maçlar, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu ve Ülker Sports Arena ile Ankara Arena'da oynanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...