Tgrt Haber
26 Haziran 2014 21:42

Başpehlivan Fatih Atlı'ya memleketinde coşkulu karşılama

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Fatih Atlı memleketi Samsun’un Ladik İlçesi’nde coşkuyla karşılandı.

Başpehlivan Fatih Atlı'ya memleketinde coşkulu karşılama
başpehlivan, Diğer Branşlar haberleri, Diğer Branşlar,

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Fatih Atlı ile Kırkpınar’ı 3’üncü tamamlayan Abdullah Güngör, memleketleri Samsun’un Ladik İlçesi’nde coşkuyla karşılandı. Edirne'de yapılan 653'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Fatih Atlı ile Kırkpınar’ı 3’üncü tamamlayan Abdullah Güngör, memleketleri Samsun’un Ladik İlçesi’ne geldi. İlçe girişinde bulunan Ambarköy mevkiinde karşılanan Fatih Atlı ve Abdullah Güngör, kamyonetle konvoy eşliğinde ilçeye gelip vatandaşları selamlayıp,  Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platformda hemşehrileriyle biraraya geldi. Altın kemer ve aldığı ödüllerle birlikte halkı selamlayan başpehlivan Fatih Atlı, hemşehrilerine teşekkür ederek, "Ladik halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Belediye başkanlarımız, hocalarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Altın kemer mücadelemizi Abdullah Güngör kardeşimle yapmayı çok istedim. Fakat Allah'ın takdiri. Yenildi, ama benim için öyle bir şey yaptı ki, bende arkadaşımın yarım bıraktığı işi tamamlamayı bir borç bildim kendime. Desteklerinden ötüre herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Abdullah Güngör üçüncü olduğunu, ancak Fatih Atlı'nın birinci olmasını ve Ladik İlçesi’ne altın kemeri getirmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ladik Kaymakamı Furkan Sancaktutar, "İnşallah gelecek yıllarda final bu 2 güreşçimizin adına yapılacak ve altın kemer yine Ladik’e gelecek" dedi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise, "Ladik Belediyesi olarak ilçenin sporda özellikle de ata sporumuz güreşde altyapısını güçlendireceğiz. Bunun sözünü aldık. Burada en kısa sürede tesislerimizi kurarak yeni başpehlivanlar yetiştireceğiz" diye konuştu.

Başkan Özbalcı, Başpehlivan Fatih Atlı’ya belediye olarak dubleks daire hediye ettiklerini de açıkladı. Fatih Atlı’nın eşi Ayşe Atlı da eşinin yıllarca başpehlivan olabilmek için uğraş verdiğini ve bunu sonunda başardığını söyleyerek "İnşallah üst üste 2 kez daha birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...