Tgrt Haber
08 Eylül 2016 15:26

Başpehlivan Kara'dan çifte zafer

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde bu yıl 21'inci kez düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri'ndeki er meydanından, 2016 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de başpehlivan olan Recep Kara zaferle ayrıldı.

Başpehlivan Kara'dan çifte zafer
başpehlivan,

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile bu yıl 21'inci kez düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 26 başpehlivan ve 150'nin üzerinde pehlivan katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kula Kaymakamı Murat Güven, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın takip ettiği güreşleri 21'inci kez yaşatmaktan memnun olduklarını dile getiren MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "İnşallah gelecek sene bu güreşler burada yapılmayacak. Eğer yetiştirebilirsek büyük bir spor kompleksi yapacağız. Desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Müsabakalar öncesinde tüm pehlivanlar er meydanında Türk bayrakları ile tur attı. İlk heyecan küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. Daha sonra başpehlivanlık için 2016 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 2013 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, 2002 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı Hasan Tuna ile Kula Belediyesi Başpehlivanı Onur Şenel'in de yer aldığı başpehlivanlık müsabakalarında pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde yapılan müsabakaların ardından 2016 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 21'inci Kula Yağlı Güreşleri başpehlivanı olurken, Hasan Tuna ikinci, Hüseyin İğcan ise üçüncü oldu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN MUHTARA HEDİYE

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 21'incisi düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri için geldiği Kula'da, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a ziyaret gerçekleştirdi. Güzgülü ziyareti sırasında bedensel engelli Kavacık Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Karaaslan'a akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Kula Belediye Başkanlığı önünde kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalye için teşekkür eden Kavacık Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Karaarslan, "Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sayesinde Kula artık daha güzel. Bedensel engelimden dolayı bazı zorluklar yaşıyordum. Herkese teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...