Tgrt Haber
14 Mart 2014 13:14

Bayern Münih Başkanı görevinden istifa etti

Almanya'da vergi kaçakçılığı suçlamasıyla 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Bayern Münih Kulübü Başkanı Uli Hoeness, görevinden istifa etti.

Bayern Münih Başkanı görevinden istifa etti
bayern münih,bayern münih başkanı,istifa etti,vergi kaçakçılığı,

Hoeness, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, "Bayern Münih Kulübü Başkanlığı'ndan ve Bayern Münih AŞ Başkanlığı'ndan şu andan itibaren geçerli olmak üzere istifa ediyorum. Bu şekilde kulübümün zarar görmesini önlemek istiyorum"  ifadesini kullandı. Münih Eyalet Mahkemesi'nin hakkında verdiği kararı kabul ettiğini, temyize gitmeyeceğini vurgulayan Uli Hoeness, şunları kaydetti:
"Ailemle görüştükten sonra Münih Eyalet Mahkemesi'nin benimle ilgili vergi davasında vermiş olduğu hükmü kabul etme kararı aldım. Avukatlarıma kararı temyize götürmemeleri talimatını verdim. Bu karar benim edebim, duruşum ve kişisel sorumluluğumun gereğidir. Vergi kaçakçılığı hayatımın hatasıydı. Bu hatanın sonuçlarını üstleniyorum."Uli Hoeness, Bayern Münih taraftarlarına ve kulüp yetkililerine kendilerine verdiği destek için teşekkür ederken, "Bayern Münih benim hayatımı adadığım bir yapıt ve böyle olmaya devam edecek. Yaşadığım sürece bu büyük kulüp ve ona gönül verenlerle birlikte olmaya devam edeceğim" dedi.Münih Eyalet Mahkemesi dün yapılan duruşmada, Uli Hoeness’in İsviçre’deki gizli banka hesabı üzerinden yaptığı işlemler sonucu 28,46 milyon avro vergi kaçırdığı sonucuna varmış, Hoeness'i 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...