Tgrt Haber
08 May 2022 10:08 - Güncelleme : 08 May 2022 10:51

Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde çarpıcı istatistik: İşte muhtemel 11'ler

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasının derbi mücadelesinde Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşmada her iki takımın eksik oyuncuları dikkat çekiyor. İsmail Kartal ile çıkış yakalayan Fenerbahçe seriyi sürdürmek isterken Beşiktaş ise Avrupa hedefinin peşinde.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Fotomaç
Beşiktaş-Fenerbahçe arasında kritik randevu
Beşiktaş-Fenerbahçe arasında kritik randevu

Süper Lig’in son dev derbisi Beşiktaş-Fenerbahçe bugün saat 19.00’da oynanacak. Binlerce futbol severi ekranlara kitleyecek derbiyi hakem Arda Kardeşler yönetecek. Fenerbahçe 68 puanla ligin 2.sırasındayken bu sezon hedeflerinin gerisinde kalan 54 puanlı Beşiktaş, yeni teknik direktör Valerian İsmael ile Avrupa şansını devam ettirme peşinde.

Ligde son 7 maçını kazanan Fenerbahçe, Vodafone Park’ta ilk galibiyetini almak istiyor. İki takımda da savunmadaki stoper eksiklikleri dikkat çekiyor.

ÖNEMLİ EKSİKLER

Beşiktaş, derbi maçı öncesi savunmada büyük sıkıntı çekiyor. Cezalı oyuncular Rosier ile Montero, bugün forma giyemeyecek. Babasının rahatsızlığı nedeniyle ülkesine giden ve bir sakatlığı bulunan Hırvat oyuncu Vida da henüz İstanbul'a dönmedi. Gökhan Töre ve Mehmet Topal da sakatlıkları sebebiyle kadro dışında kaldı. Sarı-lacivertlilerde ise sarı kart cezalısı Serdar Aziz'in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Attila Szalai, Dimitris Pelkas, Miguel Crespo, Kim Min-jae ve Arda Güler derbide forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisine çıkması muhtemel 11 şöyle: Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Marcel Tisserand, Filip Novak, Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Serdar Dursun.

3-4-3 SİSTEMİ DEĞİŞMİYOR

Beşiktaş'a geldiğinden bu yana 3-4-3 sistemini oynatan teknik direktör Valerien Ismael, defans hattındaki önemli eksiklere rağmen sistemini bozmayı düşünmüyor...

Beşiktaş’ın muhtemel 11’i ise şu şekilde: Ersin, Serdar, Welinton, Umut, Kenan, Josef, Emirhan, Rıdvan, Ghezzal, Batshuayi, Larin

KART İSTATİSTİKLERİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında son dönemdeki derbilerde sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 25 müsabakada hakemler 17 kırmızı ve 154 sarı kart gösterdi. Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 25 derbide 6 kırmızı, 76 da sarı kart gördü. Beşiktaş, bu sezon ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı 3 derbi maçta 4 puan aldı. Galatasaray'ı evinde 2-1 yenen Beşiktaş, rakibine deplasmanda aynı skorla mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile Kadıköy deplasmanında oynadığı maçtan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Kaynak: TGRT Haber, Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...