Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2015 16:51

Beşiktaş Rhodolfo'ya kavuşuyor!

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Brezilyalı stoper Rhodolfo yarın saat 21.35'de İstanbul'da olacak.

Beşiktaş Rhodolfo'ya kavuşuyor!
Beşiktaş, Brezilyalı stoper, Rhodolfo,

NTV Spor'un son dakika haberine göre; Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Brezilyalı stoper Rhodolfo yarın saat 21.35'de İstanbul'da olacak. Gremio Futbol Direktörü Cesar Pacheco da, Rhodolfo'nun Beşiktaş'a transfer olduğunu açıkladı. Pacheco yaptığı açıklamada Rhodolfo'nun Beşiktaş'a transfer olduğunu söyleyerek, "Rhodolfo artık takımdan ayrıldı diyebiliriz. Onun yerine bir isim kiralayabiliriz. Rhodolfo artık Beşiktaş'a gitti" ifadelerini kullandı.
Rhodolfo kimdir?
Kulüp kariyeri
Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro şehrinin batısında yer alan Bandeirantes'te dünyaya gelen Rhodolfo, futbol dünyasına genç yaşlarda adını duyurmaya başladı. Futbola doğduğu şehrin União Bandeirante takımında başlayan Rhodolfo, 2002 yılında Curitiba, Paraná'da kurulmuş olan ve tarihinde birçok şampiyonluk yaşamış ve Washington ve José Kléberson gibi birçok önemli futbolcu yetiştirmiş Brezilya Futbol Kulübü CA Paranaense takımına transfer oldu. Rhodolfo 2006 yılına kadar bu takımın altyapısında forma giydi.
 
Atlético Paranaense
2006 yılında ise Rhodolfo A takım antrenörü Lothar Matthäus tarafınfan A takıma alındı. Atlético Paranaense'de ilk lig maçına ise deplasmanda Internacional karşısında 0–2 mağlup olunan maçta 10 Eylül 2006'da çıktı. Uzun bir süre kadroda yer bulamayan Rhodolfo, Antônio Lopes teknik direktörlüğünde ilk maçına 28 Temmuz 2007'de Grêmio karşısında çıktı. Bundan bir hafta sonra 2 Ağustos 2007'de ilk resmi golünü Corinthians ağlarına yolladı. Sezonu ise 21 maç 1 gol 4 sarı ve 1 kırmızı kart ile tamamladı. Rhodolfo bir sonraki sezon ise 19 kez kadrodaydı 18 kez ilk onbirde başladı 1 kez oyuna sonradan girdi ve 2 sarı kart gördü. 2009 yılında ise daha fazla şans bulan Rhodolfo, Bruno Costa ile birçok maçta Antonio Lopes tarafından şans buldu. 22 maç ve 5 sarı kart ile sezonu kapattı. 2010 yılında ise 3'lü defansa dönen takımda zaman zaman ön libero zaman zamanda stoper'de görev yapan Rhodolfo, 33 maça çıktı ve 1 gol attı, 1 asist yaptı bir de kendi kalesine gol attı. Sezon boyunca 2,970 dakika şans bulan Rhodolfo, 6 sarı kart gördü.
 
São Paulo
2011 yılında Roberto Mancini'nin çalıştırdığı Manchester City takımının dikkatin çeken Rhodolfo, avrupa pasaportu olmaması nedeniyle bu takıma transfer olamadı ve ülkesinin takımlarından São Paulo'ya transfer oldu. Ligin ilk haftasında kadroda bulunmayan Rhodolfo, teknik direktör Jorginho tarafından Figueirense karşısında 2.haftada maça çıktı. Bu maçtan sonra 5 hafta kadroya dahi giremeyen Rhodolfo, 7. hafta takımına döndü ve düzenli olarak savunmanın ortasında görev yapmaya başladı. Rhodolfo bu takımla ilk resmi golünü ise 23 Temmuz 2011 tarihinde Atlético Clube Goianiense karşısında kaydetti. Bir sonraki haftada Coritiba karşısında asist yapan Rhodolfo savunmanın vazgeçilmezi oldu ve sezon boyunca 31 maça çıktı 1 gol attı, 1 asist yaptı ve 2 sarı kart gördü. Rhodolfo 2012 yılında ise 30 maça çıkarken 1 de asist yaptı. Bu performansının ardından adı Juventus FC ve AS Roma ile anılan Rhodolfo, kulübünün 15m € ücret talep etmesi nedeniyle kulübünde kaldı. 2013 yılında ise 11 hafta takımınla geçiren oyuncu, 4 Ağustos 2013 tarihinde Cris ile yollarını ayıran Grêmio ile yarım dönemlik kiralık sözleşme imzaladı. Bu takımla Aralık 2013'e kadar 25 maça çıkan Rhodolfo 1 de asist yaptı. Rhodolfo Aralık 2013'te kulübüne geri döndü ve Roberto Mancini'nin çalıştırdığı Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu bazı avrupa kulüplerinden teklif aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...