Tgrt Haber
19 Şubat 2015 23:08

Beşiktaş'ı Balotelli yaktı

Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Liverpool'a 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş'ı Balotelli yaktı
bjk

Beşiktaş Anfield Road'dan 85'te yıkıldı!.. Bu sezon İngiliz ekiplerine kök söktüren Kartal, Liverpool ile de baş baş oynadı, 85'te Balotelli'nin penaltısına engel olamadı. İstanbul'a 1-0'lık yenilgiyle dönen siyah beyazlılar, rövanşta 70 bin Kartal önünde tur arayacak.

İngiltere Premier Lig'de geçen sezon Chelsea formasıyla çıktığı maçta attığı kritik golle Liverpool'un şampiyonluğuna büyük darbe vuran, ancak sakatlığı nedeniyle maç gününe kadar tedavisi devam eden Beşiktaşlı Demba Ba, ilk onbirde sahaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor maçında kalçasının sol kısmına darbe alan ancak maç gününe yetiştirilen 29 yaşındaki Senegalli futbolcuyu ileri uçta görevlendirdi. Bursaspor maçı sonrası antrenmanlara çıkamayan Demba Ba, takımının sadece Anfield Road Stadı'nda maçtan bir gün önce yaptığı son çalışmaya katılabildi.

Kart cezası nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyen Ersan Gülüm, Liverpool karşısında sahadaki yerini aldı. Teknik direktör Bilic, 3-2 kazandıkları Bursaspor maçındaki kadroyu kaleci Tolga ve Atınç değişiklikleri dışında korudu. Siyah-beyazlılarda savunma Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm ve Ramon Motta'dan, orta alan ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan'dan oluştu. Forvette ise Demba Ba görev aldı. Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Enes, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu ve Daniel Opare oturdu. Siyah-beyazlı ekipte, sakatlıkları süren Tolga Zengin, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı ve adı UEFA listesine dahil edilmeyen Tomas Sivok İngiltere'ye getirilmemişti.

Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, cezalı Markovic ve sakatlığı devam eden Gerrard ve Lucas'ın yokluğunda orta saha kurgusunu değiştiştirdi. Kuzey İrlandalı teknik adam, orta sahada Jordon Ibe, Henderson, Allen ve Moreno'ya görev verdi. Crystal Palace maçında sonradan oyuna giren Lovren, Lambert ve Balotelli'nin yanı sıra hafif sakatlığı nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyip, giymeyeceği belli olmayan Sterling, Borini, Manquillo ve kaleci Ward yedek kulübesinde oturdu. Menajer Brendan Rodgers, bu sezon 8 maçta ilk onbirde sahaya sürdüğü İtalyan forvet Mario Balotelli'yi yedek soyundurdu. Liverpool'un sezon başında Almanya'nın Bayer Leverkusen takımından 10 milyon sterline renklerine bağladığı Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

"Devler Ligi"nde 6 Kasım 2007 tarihinde deplasmanda Liverpool ile karşılaşan ve maçı 8-0 gibi farklı bir skorla kaybeden Beşiktaş'ın o günkü kadrosunda yer alan Serdar Kurtuluş, bu geceki maçta da "Kırmızılar"a karşı forma giydi. 8 yıl önceki karşılaşmaya ilk onbirde başlayan Kurtuluş, 62. dakikada yerini Federico Higuain'e bırakmıştı.Tarihi maçta Beşiktaş'a karşı mücadele eden kaptan Steven Gerrard ve orta saha oyuncusu Lucas ise sakatlıkları nedeniyle siyah-beyazlı ekibe karşı takımdaki yerlerini alamadı. Gerrard, maçın 69. dakikasında takımını 5-0 öne geçiren golü atmıştı.

Erken bulacağı bir golle avantaj yakalamak isteyen ve maça hızlı başlayan evsahibi ekip, 4. dakikada Sturridge ile tehlikeli geldi. Ancak Tolga'nın yokluğunda kaleyi koruyan Cenk Gönen, topu kornere gönderdi. Defans güvenliğini elden bırakmayan Liverpool'da savunmanın ortasında görev yapan Skrtel ve Sakho, siyah-beyazlı ekibin gol ayağı Demba Ba'yı hiç yalnız bırakmadı.

Rakip kaleye ilk şutunu 13. dakikada çeken Beşiktaş, iki takımın da kontrollü oyunu nedeniyle temponun iyice düştüğü mücadelenin 30. dakikasından sonra geliştirdiği ataklarla gole çok yaklaştı. 32. dakikada Veli ve 34. dakikada da Demba Ba ile Liverpool kalesini yoklayan siyah-beyazlılar skor üretemedi.

Kalabalık Beşiktaş savunmasını aşmakta zorlanan Liverpool, temponun artttığı ilk yarının son 15 dakikasında duran toplardan ve uzaktan şutlarla gol bulmaya çalıştı. Konuk ekibin Sturridge, Moreno ve kaptan Henderson ile ürettiği tehlikeli pozisyonlarda kaleci Cenk gole izin vermedi.

Bu arada, mücadelenin 10. dakikasında sahaya giren bir taraftar, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle stat dışına çıkarıldı.

İkinci yarıda rakibiyle başa baş bir ortaya koyan siyah beyazlılar, 85. dakikada Balotelli'nin penaltıdan yediği golle rakibine 1-0 mağlup oldu.

LİVERPOOL - BEŞİKTAŞ

SAAT: 22.05
STAT: Anfield Road
HAKEM: Szymon Marciniak

LİVERPOOL: Mignolet, Sakho, Moreno, Skrtel, Emre Can, Allen, Coutinho, Henderson, Lallana, Ibe, Sturridge
TEKNİK DİREKTÖR: Brendan Rodgers

BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Veli, Hutchinson, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...