Tgrt Haber
12 Şubat 2015 18:03

Beşiktaş'tan konuşulacak şampiyonluk iddiası

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündemle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'tan konuşulacak şampiyonluk iddiası
beşiktaş,

 Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT Spor’da yayınlanan Futbol VIP programına çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Çebi’nin Aziz Yıldırım’dan Hacıosmanoğlu’na, Önder Özen’den Bilic’e yaptığı iddialı açıklamalar;
 
‘4. YILDIZI ÖNCE BİZ TAKABİLİRİZ’
 
Şampiyon Beşiktaş olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray 4. Yıldızı takmak için uzun bir süre beklemek zorunda kalacak. Belki 4. Yıldızı onlardan önce takabiliriz.
 
‘MAYIS'TA ŞAMPİYONLUK TURUNU VODAFONE ARENA’DA ATMAK İSTİYORUZ’
 
İstanbul’un en kıymetli yerinde çok güzel bir stad yapıyoruz. Bu stadın müsadelerini almak çok uzun sürdü. Bu yapının bu hale gelmesine hala ben de inanamıyorum. Prosedürleri düşününce, bu halini görmek etkileyici ve mutluluk verici. Yıkım aşamasında büyük zorluklar yaşadık. Hafriyat çalışmaları bizi çok zorladı. O aşama bitti, İnşaat başladı. Stadın %60’lık bölümü tamamlandı. İnci gibi bir stad yapıyoruz.
 
Ne zaman tamamlanacak stat?
 
Arzumuz mayıs sonunda şampiyonluk turunu burada atmak. Normali Ağustos sonu Eylül başı. Geriye çekmek için mücade ediyoruz. Nasipse önümüzdeki sezon maçlarımızı Vodafone Arena’da oynayacağız. Stada 150 Milyon TL harcama yapıldı. Bu ödemeler tamamen Beşiktaş’ın kaynakları ile ödeniyor. Stadta satılan loca ve kombinelerle stad bu hale gelebildi. Stadın finansmanı sağlanmış durumda. Çatı bu yapılan çalışmaların dörtte birisi. Hem finansal olarak hem de kitle olarak. Çok özel bir çatı. Mali anlamda külfetli bir çatısı olacak stadın.
 
‘İKİ ÖNEMLİ KULÜP VAR AÇIKLAMASINI ESEFLE KINIYORUM’
 
Aziz Yıldırım’ın havuz ve iki önemli kulüp çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
İki önemli kulüp yok. Bu ifadeyi esefle kınıyorum. Bunların tahrik amaçla söylendiğini düşünüyorum. Havuzdan da her kulübün faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda kendisi ile aynı görüşte değilim.
 
İlhan Ekşioğlu’nun attığı Tweet'i nasıl değerlendireceksiniz?
 
Spor yöneticilerinin taraftar gibi hareket etmemesi gerekir. Taraftarla yöneticiyi ayıran bir çizgi olmalı. Artık spor yöneticileri kendine gelmeli. Rekabetin sadece sahada olması gerekiyor. Bu twetler basın açıklamaları camiaları incitmemeli. Çocuksu davranmayı, taraftar gibi davranmayı yöneticinin bırakması gerekiyor.
 
‘HACIOSMANOĞLU KOLTUĞU BIRAKINCA KONUŞACAĞIM’
 
Tolgay Arslan transferinde ne oldu?
 
Tolgay bizim 5-6 aydır yürüttüğümüz bir operasyondu. Biz verdiğimiz ücreti arttırarak bu transferi bitirmedik. Bu transfere en büyük katkı Beşiktaş markasıdır. Trabzonspor başkanının açıklamalarını anlayabilmiş değilim. Kendisinin açıklamalarına cevap vermeyeceğim. Gerekçesi de Benim için Trabzonspor camiası kıymetlidir. Trabzonspor kulübüne zarar verecek açıklamalardan kaçınıyorum. Hacıosmanoğlu o koltukta oturduğu sürece kendisi ile konuşmayacağım. Ama başkanlığı bitince kendisi ile konuşacağım. Bir hakemin maçtan önce aranmasını doğru bulmuyorum. Ben aramadım aramam da. Bülent Yıldırım’ın baskı altında kaldığını da düşünmüyorum. O maçı iyi idare etti.
 
‘BEŞİKTAŞ MAĞDUR EDİLDİ’
 
14+14 devrim mi?
 
Yabancı sınırlamasını doğru bulmuyorum. Bu geçişin zamana yayılması gerekirdi. Kontratlarını daha önceki talimatlara göre yapan Beşiktaş mağdur oldu. Rakiplerimiz talimatların dışında hareket ettiler, onlar bunun sıkıntısını çekmesi gerekirken önleri açılmıştır. Biz tedbirli davranırken mağdur edilmiş olduk.
 
Sizi Beşiktaş başkanı olarak görecek miyiz?
 
Beşiktaş’ın bana ihtiyacı olursa evet. İhtiyaç olmadığı sürece çıkan başkan adaylarının yanında katkı veririm. Beşiktaş’ta başkanlığı istemiyorum kimse diyemez. Bu herkesin rüyasıdır.
Önder Özen’in yerine kimse gelmedi. İsim mi bulamadınız sisteme mi karşısınız?
 
Sisteme karşı değilim. O sistemi destekliyoruz. Sistem kesinlikle doğrudur. Uygun kişi henüz bulamadık. Bu operasyonu yürütürken eksiler ve artılar vardı. Gelecek arkadaşımızın sisteme daha fazla katkı verebilmesi için daha dikkatli davranıyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz.
 
Biliç’ten memnun musunuz?
 
Hocamızı seviyoruz. Beşiktaş’a katkı veriyor. Ama siz de biliyorsunuz; Sporda teknik adamlar net başaruılaruyla yollarına devam edebiliyorlar. Taraftarın böyle bir görüşü var.
 
Biliç neden derbi kazanamıyor?
 
Biliç’in derbi kazanamamasını çok dert etmiyorum ama muhakkak kazanmalı. Geçmişte kazanamamış olmasını talihsizlik olarak görüyorum. Hakem hatalarıyla dolu bir çok derbi yaşadık. Bunun etkisi olduğunu düşünüyorum Biliç’in değil.
 
Beşiktaş’ın önümüzdeki yıl FFP kuralı gereği Avrupa’ya gidememe riski var mı?
 
Böyle bir risk taşıdığımızı şu an için düşünmüyorum. Görevimiz de Beşiktaş’ı o duruma düşürmemek. Riskli 3 mart geçirdik. Ama bu martı böyle geçirmeyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...