Tgrt Haber
01 Şubat 2014 07:50

Bilic, '70 dakika üstün oynadık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 70 dakika üstün oynadıklarını, sonra rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşma nedeniyle birden durduklarını söyledi.

Bilic, '70 dakika üstün oynadık'
Beşiktaş Teknik Direktörü, Slaven Bilic, Biliç'ten maç yorumu, biliç, aniden durduk,

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayseri Erciyesspor maçında 70 dakika üstün oynadıklarını, sonra rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşma nedeniyle birden durduklarını söyledi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bilic, toplantıda ilk sorunun yeni transfer Jermaine Jones olması üzerine, "Bugün bir maç oynadık. Çok ilginç ve önemli maç oldu. Oyunu oynayan oyunculara saygı duyalım. Bütün bunlardan sonra transfer ve diğer meselelerle ilgili konuşmaktan memnuniyet duyarım" dedi. Mücadelede 70 dakika üstün oynadıklarını hatırlatan Slaven Bilic, şunları söyledi:
"Sonra aniden durduk. Durmamızın nedeni rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşmamız oldu. Fiziksel performansla ilgisi yok. 3-0'dan sonra koparmamız gerekiyordu. Ama bunu başaramadık. Daha önce de benzer durumlar yaşanmış. Bunu genetik bir arıza olarak görüyorum. Kesinlikle değiştirmemiz gerekiyor. Skor ne olursa olsun Beşiktaş'ın sadece ismi maç kazandırmalı. Büyük bir ismimiz var. Oyun 3-0 durumdayken rakibin fişini çekecek deneyimde oyuncularımız var." Kasımpaşa'nın stadı yerine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama nedeniyle ilgili soruyu Bilic, "Kasımpaşa ile kulübümüz arasında ilişkiler şu ara iyi değil. Malum maç nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Bugün zemin iyiydi. Soğuk havada oynadık. Kasımpaşa'nın stadında oynasaydık daha kalabalık bir taraftar grubu olabilirdi" diye yanıtladı. Slaven Bilic, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu'nun süre almaması konusunda da şunları söyledi: "Bugün ofansif oyuncularla ilgili bazı seçeneklerimiz vardı. Ömer iyi çalışıyor ama küçük bir rahatsızlığı vardı. Ama rahatsızlığı sebep değil, tamamen hücum opsiyonlarıyla ilgili karardı. Ömer, Kerim, Mustafa ve Almeida iyi çalışmalılar. Fırsat geldiğinde değerlendirmeleri gerekir." Yeni transfer Jermaine Jones'a değinen Hırvat çalıştırıcı, "İyi oyuncu aldık. Bedelsiz aldık. Kulübün yaptığı iş saygıdeğer iş. Jones hamlesini yapmak bizi onurlandırdı. Salıya kadar başka hamleler de yaparız. Yapamazsak da mevcut kadroya inanıyoruz. Bu akşam ortaya koyduğumuz 70 dakikalık performansı tekrar edebilirsek her takımı yenebiliriz" diye konuştu. Bu arada, Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin, maç boyunca gözünde sıkıntı yaşadı. Tecrübeli kalecinin arpacık çıktığı öğrenilen gözünü, takım görevlisi özel bezle sildi. Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Beşiktaş ile aralarında kalite farkı bulunduğunu söyledi.
Karaman, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maçın ilk yarısının Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçtiğini belirterek, "İlk yarıda rüzgara karşı oynadık. 43'te golü yedik. İlk yarıyı golsüz bitirsek ya da ikinci yarının başında golü yakalasak sonuç değişebilirdi. Bir tarafta şampiyonluğa oynayan takım, diğer tarafta kümede kalmaya çalışan bir takım. 3-0'dan 3-2'ye gelmek iyi bir motivasyon oldu. İleriki maçlara futbolcularımızı hazırlayabilecek bir sebep oluştu" diye konuştu.
Arada kalite farkı olduğunu söyleyen Karaman, şöyle devam etti: "Mücadele gücümüzü daha yükseğe çekip, rakibin hatasından faydalanarak skora gitmek istedik. Mutlaka transfere ihtiyacımız var. Bunu derken oyuncu grubumu kötülemek için söylemiyorum. Onlar da transferi bekliyor. Bize kendi takımında oynayan, hazırlık dönemi geçirmiş, bizi yukarıya taşıyacak oyuncu lazım. Boşta kalan oyuncu bize ne verebilir? Böyle çok oyuncu var. İstediğimiz oyuncuları almakta zorlanıyoruz. 'Yönetim almıyor, para yok' demiyoruz. İnşallah pazartesiye kadar bunun altından kalkarız." Karaman, önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor ile çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor ile final maçına çıkacak konuma geldik. Mutlak kazanmamız gereken bir maç" diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...