Tgrt Haber
05 Kasım 2014 17:48

Bilic'ten Partizan maçı öncesi önemli açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Partizan ile yapacakları maçta ilk karşılaşmanın skorunu düşünerek rehavete kapılmaları durumunda ciddi risk yaşayabileceklerini söyledi.

Bilic'ten Partizan maçı öncesi önemli açıklamalar
beşiktaş, bilic, partizan,

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın Partizan ile yapacakları maçta ilk karşılaşmanın skorunu düşünerek rehavete kapılmaları durumunda ciddi risk yaşayabileceklerini söyledi.

Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı oyuncu Jose Ernesto Sosa ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Slaven Bilic, soruları yanıtladı.

Partizan karşısında yarın önemli bir müsabaka oynayacaklarını belirten Bilic, "Önemli, hatta çok önemli bir maça çıkıyoruz. Grupta kalan 3 maçımız var ve iyi bir pozisyondayız. Diğer yandan ise tehlikeli bir durumdayız. 'İlk maçta rakibimizi 4-0 yendik ve işimiz kolay olacak' diye düşünürsek, ciddi risk yaşarız. Biz bu şekilde yaklaşmıyoruz. Yarın yeni bir maç olacak ve ciddi bir rakibimiz var. Mutlaka kazanmalıyız. Belgrad'daki gibi oynayarak, hatta daha iyi oynayarak kazanmaya çalışacağız. Bu şekilde hedeflediğimiz noktaya yaklaşacağız" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın ligde son 2 maçını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, oyuncularının bunun üstesinden gelebileceğini dile getiren Hırvat teknik adam, şunları kaydetti:

"Her takımın inişli çıkışlı dönemleri olabilir. Son 2 maçımızı kaybettik ve bundan mutlu değiliz. Yarın bir galibiyet serisine başlayabilmek için fırsatımız var. Türkiye'deki diğer takımlara göre sezonu daha erken açtık, şu anda iyi durumdayız. Sosa ve Mustafa Pektemek gibi sakatlıktan dönen oyuncularımız var. Serdar Kurtuluş da takımla çalışmalara başladı. Takımımızın bu durumun altından kalkacak potansiyeli var."

Necip günah keçisi haline getirilmemeli

Slaven Bilic, son dönemde performansı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Necip Uysal'a takım olarak destek olduklarını söyledi.

Yaşananlardan Necip'in etkilendiğini aktaran Bilic, "Her oyuncunun kariyerinde böyle dönemler yaşanabiliyor. Bir oyuncu iyi işler yaptığında övgü alır, hata yaptığında ise özellikle savunmacıysa veya kaleciyse daha fazla eleştirilir. Necip'i günah keçisi haline getirmek doğru değil. O iyi karakterli bir oyuncu ve ona yardımcı olacağız. Bizim de yardımlarımızla bunun üstesinden gelecek" diye konuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptıkları 6 maçtan yalnızca 1'ini kazanabildikleri ve bu müsabakanın UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerindeki Feyenoord maçı olduğunun hatırlatılması üzerine Bilic, "Bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Ne olduğunu istatistikler ortaya koyuyor. Feyenoord maçından bu yana da uzun zaman geçti  ama yarın orada kazanmak için bir şansımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Ligdeki kötü sonuçların hakem yönetimleriyle alakası olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Hırvat çalıştırıcı, "Hakemlerle ilgili herhangi bir şey söylemek istemiyorum. Bizim yapmamız gereken, sahadaki işimize odaklanmak. Süper Lig maçlarında da bir bütün halinde oynayabiliyoruz. Sahada 10 kişi kaldığımız maçlara da bakarsanız, yine iyi oynadık. İstediklerimizi başarmanın tek yolu, konsantrasyonumuzu rakiplerle ilgili analizlere vermek. Hakemlerle veya başka şeylerle kaybedecek vaktimiz yok" yanıtını verdi.

Önceliğimiz tabii ki lig

Hırvat teknik adam, önceliklerinin lig mi yoksa Avrupa mı olduğuyla ilgili, şu ifadeleri kullandı:

"Önceliğimiz tabii ki Süper Lig ama unutmamamız gereken şey, geçen sezon tüm mücadelemizi Avrupa kupalarında yer alabilmek için yaptık. Burada olmanın anlamı büyük. Biz hem ligde hem Avrupa'da hem de kupada elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Üç kulvar için de aynı yakalaşıma sahibiz. UEFA Avrupa Ligi bir Şampiyonlar Ligi değil ama yine de çekiciliği olan bir yarışma. Biz de mümkün olduğu kadar ilerlemeye çalışacağız."

Gökhan Töre fark oluşturuyor

Gökhan Töre'nin takım için önemine dikkati çeken Bilic, "Gökhan Töre genç bir oyuncu ve iyi durumda. Oyunuyla, kalitesiyle fark oluşturuyor. Her takım bu tip oyunculara sahip olmak ister. Almanya'da son oynanan Borussia Dortmund-Bayern Münih maçı bu duruma güzel bir örnek. Bayern Münih, Ribery oyuna girene kadar 1-0 yenik durumdaydı. O maça girdi ve oyunun akışını değiştirdi. İki gole katkı yaptı. Bahsettiğimiz takım Bayern Münih. Çok sayıda kaliteli oyuncuya sahip olmasına karşın, Ribery oyuna girip, fark oluşturdu" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe derbisinde Gökhan Töre'nin oynamayışının kendileri için bir darbe olduğunu vurgulayan Bilic, "Ne olursa olsun, takımını yüz üstü bıraktı ve bir ceza alacak. Tekrarlamaması gerekiyor. Bazı oyuncular takımla antrenman yapamazken, onun da yokluğu bir darbe oluyor. Belgrad'daki performansını gördünüz. Bununla, takım için nasıl bir değer olduğunu anlayabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Slaven Bilic, Partizan'a karşı deplasmanda aldıkları 4-0'lık galibiyetin küçümsenmesiyle ilgili ise "Bu yanlış bir yaklaşım olur. Partizan zor bir deplasman rakibidir. Beklediğimizden kolay olduğunu kabul ediyorum ama henüz 1-0 öndeyken önemli bir gol fırsatları vardı ve bazı şeyleri değiştirebilirdi. Biz orada kazanmayı hak ettik. Orada galibiyetin kolay görünmesine neden olan iyi oyunumuzdu ama yarın için bunun bir anlamı yok. Yeni bir maç olacak ve 0-0 başlayacak" diye konuştu.

Emre Belözoğlu ile yaşadığı küfür tartışması

Slaven Bilic, basın toplantısının ardından medya mensuplarıyla yaptığı sohbette, derbi maçta Fenerbahçeli oyuncu Emre Belözoğlu ile yaşadığı küfür tartışmasına açıklık getirdi.

Saha içinde herkesin özel bir ruh hali olduğuna dikkati çeken Bilic, şöyle konuştu:

"Saha içinde ne oluyorsa, saha içinde kalır. Maçtan sonraki basın toplantısında da söyledim, bu bir erkek oyunu. Küfür olabilir ve belli bir ölçüsü vardır. Benim orada zaten dert ettiğim nokta küfür değil. Bir insanın gözünün içine soka soka küfür ederseniz o başka bir şeydir ki o böyle bir şey yapmadı. Benim üzerinde durduğum nokta küfür değil. Benim orada verdiğim mesaj, hakemlere ve federasyonaydı. Ben dedim ki 'Bizim oyuncularımız neden farklı muameleye maruz kalıyorlar', ben bunun üzerinde durdum. O kelimeleri ben dert etmem ve küfür olarak da kabul etmem."

Sosa: "Çok önemli bir maça çıkacağız"

Beşiktaşlı oyuncu Jose Ernesto Sosa, Partizan maçının kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "UEFA Avrupa Ligi'nin bir parçası olmak gerçekten çok güzel. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bir sonraki tura kalabilmek için yarınki maçın gerçekten çok büyük önemi var" dedi.

Sakatlığı nedeniyle 2 hafta çalışma yapamadığını ve ardından Fenerbahçe derbisinde 45 dakika süre aldığını aktaran Sosa, "Bu, maç ritmi açısından bana katkı sağladı. Kendimi yarın için çok daha iyi hissediyorum. Yarınki maç çok önemli ve şimdiye kadar iyi iş çıkardık. Doğru yolda yürümeye devam etmek için yarın gerçekten önemli. Burada bulunmak güzel bir duygu. Bir sonraki tura kalabilmek de bizim için ciddi bir hedef oluşturuyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...