Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2017 17:20

Binicilik Milli Takımı Balkan Şampiyonu

Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde yapılan Binicilik Balkan Şampiyonası'nda Hasan Şentürk, Uğur Yılmaz, Hüsnü Dinç ve Ömer Çetin'den oluşan Milli Takım şampiyon oldu.

Binicilik Milli Takımı Balkan Şampiyonu
balkan şampiyonu,,binicilik milli takımı,

Binicilik Milli Takımı, en son 2015 senesinde kazandığı şampiyonlu iki sene sonra tekrar kazandı. 5 takımın 4'er binici ile katıldığı, ilk manşı birinci olarak tamamlayan Milliler, ikinci manşta, Bulgaristan eşitlik sağladığı için baraj koşuldu. Milliler, barajda 4 binicinin yarışa girmesine gerek bile kalmayacak şekilde birinciliği elde etti.
 
Millilerde Ömer Çetin 2 manşı da hatasız, Hasan Sentürk ilk manşı hatasız ikinci manşı 4 ceza, Uğur Yılmaz ilk manşı 8 ceza ikinci manşı 4 ceza ile ve Hüsnü Dinç ilk manşı 4 ceza ikinci manşı hatasız tamamlayarak ev sahibi Bulgaristan ile baraja kaldı. Barajda milli biniciler hiç hata yapmadan Balkan şampiyonluğunu elde etti.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, yaptığı açıklamada, "Biz şampiyona öncesi ifade ettiğim gibi favoriydik ve şampiyon olduk. Türk biniciliği Avrupa ve Dünya şampiyonlarında, Olimpiyat oyunlarında sürekli yer almalı. Bu hedef doğrultusunda çalışmalara başladık. Binicilik sporunu geniş kitlelere yayacağız ve uluslararası başarılar yakalamak için daha çok çalışacağız. Türk halkının Kurban Bayramı'nı bir şampiyonluk hediye ederek kutladığımız için çok mutluyuz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...