Tgrt Haber
08 Mart 2014 18:50

Blatter’dan yeniden adaylık sinyali

FIFA Başkanı Joseph Blatter, beşinci dönem FIFA başkanlığı için aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Blatter’dan yeniden adaylık sinyali
FIFA Başkanı Joseph Blatter, Blatter adaylık sinyali, fifa başkanlığı adaylığı,

FIFA Başkanı Joseph Blatter, beşinci dönem FIFA başkanlığı için yeniden aday olabileceğinin sinyalini verdi. Blatter, Mönchengladbach’ta düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, FIFA başkanlığına yeniden aday olmaya hazır olduğunu ifade etti. Kesin karar için 10-11 Haziran’da Brezilya'nın Sao Paulo kentinde yapılacak FIFA Kongresi’ni bekleyeceğini belirten Blatter, zaman zaman başkan olup olmayacağıyla ilgili sorularla karşılaştığını söyledi. Dünya futbolunun yönetim organının başında yaklaşık 16 yıldır bulunan Blatter, ''FIFA’da 209 ülke var. Çoğunluğu devam etmemi istiyorsa, o zaman ben de devam ederim’’ dedi.
FIFA başkanlığı için şimdilik sadece Jerome Champagne adaylığını açıkladı. 2015'te yapılacak seçimlerde UEFA Başkanı Michel Platini'nin de adaylığını koyması bekleniyor.  Blatter, toplantıda ayrıca, seri penaltı atışlarını kaldırmak istediğini bildirdi. Penaltı atışlarını şans oyununa benzeten Blatter, ‘’Bu konuda bir çözüm istiyorum çünkü penaltı atışları piyango gibi. Oyuncular için de trajedi’’ ifadelerini kullandı. Blatter, penaltı atışlarının izlenme oranlarını yükselttiği için sadece televizyon kanalları için iyi olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...