Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2016 10:56

'Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, 'Bu akşamki olayların asla sıradan bir olay olduğuna inanmıyorum. Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor kanaatimce.' dedi.

'Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor'
Muharrem Usta,, Trabzonspor Kulübü Başkanı,

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Bu akşamki olayların asla sıradan bir olay olduğuna inanmıyorum. Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor kanaatimce." dedi.Usta, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 89. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Muharrem Usta, olayın iki boyutunun olduğunu ifade ederek, "Birinci boyutu sportif kanalda ilerliyor, bir diğeri ise insani yolculuğu. Bu akşam sportif anlamda veya futbol ile ilgili konuşacak aslında pek fazla bir şey yok. Çünkü burada hep birlikte bir başka şeyi görmüş olduk ki biz gerçekten çok üzgünüz bu görüntülerden. Hiçbir nedenin hele hele spor alanlarında saha içerisinde yaşanan hiçbir hadisenin sonuçta şiddete dönüşecek bir noktaya varmasını meşru kılmaz. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Maçla ilgili konuşmak istemediğini kaydeden Usta, şöyle devam etti:

"Bu akşam maçın içinden belki bir iki şey söylenebilirdi ama gerçekten onlara hiç girmek istemem. İnsani boyutta ortaya çıkan tabloda bizim sporla, yaşananla, oyun içerisinde doğru yanlış kararla ilgili söyleyeceğimiz bir şey bu akşam gerçekten yok. Trabzonspor tarihine baktığımda gelinen nokta açısından üzgünüm. Son 3-4 yıla baktığımızda 60-70'in üzerinde oyuncu Trabzonspor'a gelmiş ama bizim son parlayan, Türkiye'ye milli takıma mal olan oyuncularımız maalesef 2010-2011 dönemi ve ondan önceye ait. Son dönemde Trabzonspor olarak bizler parlatabildiğimiz oyuncu açısından fakirlik yaşıyoruz."

Usta, bir taraftarın saldırısına uğrayan karşılaşmanın ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan'ın yanına gittiğini dile getirerek, "Kendisine 'geçmiş olsun' dedim. Hem hakemin darp olayıyla ilgili üzgünüm hem de Trabzonspor için sembol olan Onur gibi bir oyuncumuzun karşılaşmış olduğu kötü durumla ilgili ikinci bir üzüntü yaşıyorum. Çünkü bu şehir, bu takım, bu kulüp buralara çok büyük emeklerle geldi. Arkasında milyonlar, sevinçten ve üzüntüden gözyaşının sel olduğu, olağanüstü tarihin yazıldığı bir kulüpten bahsederken böyle bir kulübün içinde geçmekte olduğu tabloya baktığımda emin olun çok üzülüyorum. Bize bu tarihi emanet edenler adına üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Ciddi şekilde tedbir alınmadı"

"Bu akşamki olayların sıradan bir olay olduğuna asla inanmıyorum." diyen Usta, şunları kaydetti:

"Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor kanaatimce. Çünkü orada olaylar olurken, olaylar gelirken sonradan defalarca baktığım kamera görüntülerinde ciddi bir şekilde tedbirlerin alınmadığını gördüm ve üzgünüm. Gördüğüm kadarıyla hakemler maçı bitirmek için bir gayret içindeydiler. Maçın son dakikaları gelmişti ve yarıda kalmasını muhtemelen istemiyorlardı. Hakemler tarafından maçın bitirilebilmesi adına emniyet görevlilerine orada tedbir alınmasıyla ilgili anladığım kadarıyla defalarca uyarılar yapıldı. Tedbir alınmadı, burada da bir üzüntümü dile getiriyorum. Olmaz, olayların gelişimi ve tablonun ilerleyişine bakıldığında orada ciddi önlemin, engelin ortaya koyulması gerekirdi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...