Tgrt Haber
10 Ocak 2022 14:48

Bülent Korkmaz kimdir? Galatasaray teknik direktörü Bülent Korkmaz mı olacak?

Fatih Terim istifa haberi futbol gündemine oturdu. Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih Terim sonrası teknik direktör arayışına girdi. Taraftarlar ''Galatasaray teknik direktörü kim olacak? Bülent Korkmaz Galatasaray teknik direktörü mü olacak?'' sorularının cevabını arıyor. Peki Bülent Korkmaz kimdir, hangi takımı çalıştırıyor?

Bülent Korkmaz kimdir? Galatasaray teknik direktörü Bülent Korkmaz mı olacak?
bülent korkmaz,galatasaray,futbol,teknik direktör,fatih terim

Fatih Terim Galatasaray ile yollarını ayırdı. Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray Denizlispor maçı arıdan başlayan istifa iddiaları bugün netleşti. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim istifa etti. Teknik adam son yenilginin ardından ‘’Galatasaraylılar da ben de buna alışkın değil. Yaşayacağız, göreceğiz. Yaşamak varmış. Sonuna kadar devam edeceğiz. Gerçekten çok üzgünüm” ifadelerini kullanmıştı. Peki Galatasaray teknik direktörü kim olacak? Futbol kulislerinde teknik direktör adayı olarak takımın eski kaptanı Bülent Korkmaz ve Roger Schmidt isimleri konuşuluyor. 

BÜLENT KORKMAZ KİMDİR? 

Bülent Korkmaz 24 Kasım 1968 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. Futbol hayatına 15 yaşında Galatasaray Altyapı Sorumlusu olan Salih Bulgurlu ile başlayan Bülent Korkmaz 1984 yılında Galatasaray genç takımı ile Türkiye Şampiyonası öncesi, Rangers, Crvena zvezda gibi güçlü takımların da katıldığı Almanya'da turnuvası kadrosunda yer aldı. 

Bülent Korkmaz 1984-85 sezonunda dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından A takıma çağrılarak Avrupa Kupası maçlarına çıkarılır. Süper Lig’den daha çok Avrupa maçına çıkmasından dolayı Korkmaz’a "Avrupalı Bülent” diye hitap edilir.

17 Mayıs 2000'de, Kopenhag Parken Stadı’nda Galatasaray'ın UEFA Kupası’nı kazandığı final maçında omzundan sakatlanmasına rağmen sakat koluyla forma giymeyi sürdürdü bu hareketiyle kupanın simgesi olmanın yanında taraftardan büyük alkış topladı. Bülent Korkmaz uzun süre takım arkadaşı Galatasaray efsanesi Hagi ile aynı odayı paylaştı. Bülent Korkmaz 2004-05 sezonu sonunda futbolu bırakır. Galatasaray Kulübü Bülent Korkmaz'ın 14 sezon giydiği 3 numaralı formasını müzeye kaldırmayı teklif etmiş, ancak büyük kaptan bunu istememiştir. Galatasaray'da yıllarca kaptanlık yaptığı için '"Büyük Kaptan"', mücadeleden yılmayan, kavga eder hatta savaşır gibi oynaması ve acıya dayanıklı yapısı nedeniyle de "Cengaver" lakaplarına sahiptir. 

Bülent Korkmaz kimdir? Galatasaray teknik direktörü Bülent Korkmaz mı olacak?

BÜLENT KORKMAZ TEKNİK DİREKTÖR KARİYERİ 

Bülent Korkmaz 2005 yılında futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör görevine devam etti. 2006-07 sezonu ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor teknik direktörlüğünü üstlendi. 

2007-2008 sezonu için Bursaspor takımı ile anlaşmasının ardından 2008-2009 sezonunun ikinci yarısının 22. haftasında Galatasaray teknik direktörlük görevine getirildi. 24 Şubat 2009'da Galatasaray ile 1 yılı opsiyonlu 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Bülent Korkmaz Galatasaray teknik direktörü görevinde takımını UEFA Kupası'nda bir üst tura taşıdı. 

BÜLENT KORKMAZ HANGİ TAKIMI ÇALIŞTIRIYOR? 

Galatasaray teknik direktör adayı Bülent Korkmaz ile ilgili haberler devam ediyor. Taraflar ''Bülent Korkmaz hangi takımı çalıştırıyor?'' sorusuna odaklandı. Bülent Korkmaz geçtiğimiz ay Aytemiz Alanyaspor'daki görevinden istifa etti. 53 yaşındaki teknik adam Süper Lig'in dördüncü haftasında Çağdaş Atan'ın yerine göreve gelirken çıktığı 18 maçtan 9 galibiyetle döndü.

BÜLENT KORKMAZ GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MÜ OLACAK? 

Bülent Korkmaz Fatih Terim istifa haberi ardından Galatasaray teknik direktörü görev için konuşulan en güçlü adaylar arasından yer alıyor. Daha önce Galatasaray teknik direktörü olarak çalışan Bülent Korkmaz geçiş dönemi için sarı kırmızılı ekibin başına getirileceği konuşulurken kulübün yönetimden resmi bir açıklama henüz gelmedi. Galatasaray Süper Lig'de 27 puanla 12.sırada bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...